Vil landstræner Jeremy Bray positionere sig og de unge på holdet i Malaysia

Vil landstræner Jeremy Bray positionere sig og de unge på holdet i Malaysia

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Eftertanke inden det går løs i Malaysia

Af Jørgen Jønsson 

Vil landstræner Jeremy Bray positionere sig og de unge på holdet til World Cup?

Spændende om man allerede helhjertet vil blande denne “Cocktail” i Malaysia                         

Medens alle vore landsholdsspillere i denne uge varmer op til den store opgave i Malaysia ved World Cup, i Pakistan og La-Manga, venter vi spændt på, i hvor stort omfang Landstræneren vil positionere sig og holdet med hensyn til den spændende ”Cocktail”, det vil være, allerede i Malaysia, at satse på nogle af de unge i toppen af gærdeorden.

Hvis man kigger tilbage på sidste års internationale opgaver, hvor unge spillere som Jonas Henriksen, Shangeev Thas og Saif Ahmed i kampene mod Guernsey, Essex og Holland gjorde det meget positivt- ved godt at Jonas og Shangeev ikke præsterede det samme høje niveau i elitedivisionen, som i de omtalte internationale kampe. Det positive er dog, som regel er der tale om det omvendte, når talentfulde spillere bliver udtaget til udvalgte hold, så har de ofte svært ved at præstere det samme niveau, som hjemme i den beskyttede elitedivision, hvor de pågældende måske ikke hver gang bliver benyttet i toppen af gærdeordenen, men kommer ud for en større rotation, som mange gange måske hæmmer deres spil.

Nu er det jo nemmere og sidde uden for, det ved en der har prøvet begge dele, at pege på bestemte ting omkring afviklingen af kampene. Men spillere som Jonas Henriksen og Shangeev Thas, er efter undertegnes mening gode nok til at få chancen i toppen af gærdesiden. Hvad med at lade Jonas åbne sammen med den rutinerede Frederik Klokker? det ville være en spændende konstellation, både Jonas og Shangeev har den spillepsyke der skal til, når det går hårdt til.

Det danske "Udviklingslandshold" tabte knebent til Guernsey 1
De to unge spillere Shangeev og Jonas Henriksen stod for gode gærdepræstationer på Guernsey

Hvis en sådan ”Cocktail-formation” ville kunne blive en realitet, ville den danske gærdeside automatisk blive bedre og bredere. Der er nu engang nogle spillere, der er mere egnet til at modtage større opgaver, og det mener undertegnede de to nævnte personer, er eksempler på.

Vælger man den måske mere sikre og traditionelle tilgang til den vigtige opgave, er det nok spillere som Zameer Khan, Hamid Shah og Rizwan Mahmood- Saif Ahmad må være selvskreven i toporder, der bliver brug for.

Vil landstræner Jeremy Bray positionere sig og de unge på holdet i Malaysia 1
Anders Bülow (tv) i samtale med en coach, hans pacebowling bliver vigtig i Malaysia

På kastesiden, hvis alle spillere er i fysisk og mental god tilstand, har vi vel nok et af turneringen bedste hold. Hvis man kan få kasteangrebet, med den gode og varierende side af pace- og slowbowlere koordineret- Anders Bülow, Mads og Jonas Henriksen og Basit Raja, som pacere, og Annique Uddin, Hamid Shah og Saif som offfspinnere samt Bashir Shah med den anden arm, og så Shangeev Thas, som kan så meget med bolden, men måske lidt for meget forfalder til en for stor variation.

Vi har altså et godt og varieret landshold, der når tingene fungerer, kan slå alle de hold de møder i Malaysia.

 

Back To Top