Vanvittig lilleputafslutning om DM

Vanvittig lilleputafslutning om DM

  • Skrevet af: Alex Olsen
Svanholms danmarksmestre i lilleput
Sølvmedaljer til Ishøj i lilleput

Vanvittig lilleputafslutning gav uafgjort og Svanholm-guld

Meget mærkeligt kan ske i cricket, men afslutningen på lilleput-DM må henføres til i hvert fald den danske opslagsbog om utrolige afslutninger i DM-finaler.

Ishøj stod nærmest med pokalen i hånden efter at have holdt Svanholm nede på 111, men ved  92   løftede Ishøjs store spiller Manzoor Khan (52) til en markspiller og var ude, og så kom ”balladen”.

Der var stadig ca. 10 overe og 6 gærdespillere tilbage til at score 20.

I næstsidste over blev Ishøjs trediesidste gærde løbet ud ved totalen 110, kasteren levere derefter en udenom (111).

Da kampen gik ind i sin sidste over havde Ishøj to  gærdespillere tilbage for at score 1 point til gevinst. Men Svanholms normale keeper Adyan Hussain kastede de to sidste ud på to hinanden følgende bolde.

Så det var 111- 111 i en finale – og hvad gør man så.

Heldigvis var DCFs Ole Roland tilstede og han havde en løsning. Ifølge reglementet er det således, at hvis to hold står lige i en finale, så er det hold, der har mistet færrest gærder vinder – det var Svanholm, der kun mistede 5 gærder.

Svanholms halvleg var præget af, at de to spillere, som har scoret holdets points gennem sæsonen, gik billigt. Men holdet kan så prale af en større bredde end Ishøj for de øvrige blev stående og skaffede Svanholm en chance. Topscorer var Ahsan Rehman med 24 not out og så bidrog ”Ekstra” med 34.

Ishøj til gengæld bød ikke på megen bredde, men havde til gengæld kampens i særklasse bedste spiller Mansoor Khan, hvis spinnere også er i særklasse. Han dominerede festlighederne totalt med sine 52 points og 3 gærder for 13 på 7 overe.

Svanholm har en lovende legspinner i Harris Raswan, som holdt Ishøj nede i 7 overe med 1 for 13. Da holdet måtte finde på noget til sidst,  lod det keeperen Adyan Hussain smide skinnerne og overtage kastningen og med 4 gærder for 8 på 6,3  overe kan man godt kalde ham en slags ”uafgjort vinder”.

Kampen om bronze vandt Albertslund/Køge med omkring 76-36 over Husum.

Om lørdagen havde Svanholm scoret 260/6 mod Albertslund/Køge (Adyan Hussain 97, Harris Raswan 62 ) – Albertslund/Køges scored med 66. Ishøj gjorde kort proces med Husum, der var ude for 12 og Ishøj passerede på et par overe.

Back To Top