Uventet spænding om DM til sidste spilledag

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

De danske mestre KB tabte overraskende stort til Svanholm

Kampens store spiller Saif Ahmad batter

Hvad der for nogle spillerunder siden lignede en ikke særlig spændende afslutning om det danske mesterskab, har nu udspillet sig til en sand gyser.

Kampen i dag mellem Svanholm og KB udviklede sig til en kamp, hvor Svanholms anfører Zishan Shah på forhånd havde lagt en god og gennemtænkt kampplan, som stort set klappede denne sensommer lørdag.

Situationen efter Svanholms storsejr på 132 points er nu denne, at Svanholm på næste søndag spiller hjemme mod AB, og Ishøj tager imod KB hjemme. Hvis KB besejrer Ishøj genvinder holdet fra Peter Bangsvej det danske mesterskab. Hvis KB taber til Ishøj og Svanholm besejrer AB hjemme, ryger mesterskabet til Brøndby.

Svanholms anfører Zishan Shah udfolder sine store evner og opfindsomhed ved gærdet

Dagens kamp var faktisk en triumf for anfører Zishan Shah og holdet, der som nævnt havde lagt en meget præcis taktik, som i det meste af kampen blev holdt til punkt og prikke.

Det siger sig selv, et så godt og fasttømret hold som KB, virkelig skal udfordres på de taktiske elementer, der nu engang ligger i et godt holds muligheder og kunnen, som man med snilde og held, måske kan få lagt sand i maskineriet. Dette havde Svanholms anfører læst. Så godt, at hans ”lektie” og tema for kampen, for alvor fik hans unge hold, langsomt men sikkert i vinderposition.

Selv om skribenten prøver at tage de farvede briller af, må de tilskuere, der var til stede, trods alt erkende, at det bedste hold vandt i dag.

Den helt store spiller Saif Ahmad løfter battet som tak for den hyldest han fik for sin store indsats

Svanholm vandt lodtrækningen og valget at batte først. Holdet fik en god start med de to åbner Saif Ahmad (136 på 136 bolde) og Jonas Henriksen (28 på 58 bolde), hvor det første gærde først faldt ved totalen 69 efter 16 overs. Jonas blev grebet på et stød hvor han ikke nåede godt nok tilbage, medens Saif Ahmad fortsatte ufortrødent, ikke chancefrit, men stadigvæk i kontrol. Taha Ahmad kom ind og så ikke særlig sikker ud, men overlevede med 19 points fra sit bat. 2 gærder ude for 131 på 31 overs var udmærket bygget op mod en total på lidt over 220, som der var lagt op til. Da anfører Zishan Shah kom ind, lå det lige som i luften, at han sammen med Saif Ahmad skulle etablere en god gærdestand, hvis Svanholm skulle nærme sig en halvleg på ca, 240-250.

Anfører Zishan Shah (55 på 39 bolde) havde en af sine helt store dage, og diverterede med det ene ”eksotiske” slag efter det andet, og hans gærdestand på 95 sammen med den stadigvæk godt spillende Saif Ahmad, slog optimismen ud af KBs mesterhold. Svanholm endte med den store score på 263 for 5 på de 50 overs og battede lige efter det koncept, som anfører Zishan havde håbet på. Bedste KB-kaster blev Keith Dabengwa med 2 for 34.

Zishan Shah med 55 på 39 bode spillede hele gærdet rundt

KB formåede ikke at komme ind i kampen, efter de første 6 overs var der 4 ude for 19

Efter den første halve time i KBs halvleg, blev det hurtigt klart, at de danske mestre ville få det meget svært. 5 gærder ude for 25 var de nøgne tal, og holdet kæmpede meget hårdt bare for at hænge på. Når man tager i betragtning,  at det kun var den spillende træner Keith Dabengwa (73 på 77 bolde) der var i stand til at holde sig inde, var det slående, at KBs ellers så brede gærdeside svigtede.  Næst højeste var M. Hocking med sølle 14 points, KBs 131 på 29 overs må betegnes som værende usædvanligt, Svanholms bedste kaster var A. Ullah med 4 gærder for 23. Svanholm kunne trække sig tilbage med en flot sejr på 132 points, og selv om det unge mandskab ikke selv kan afgør DM, kan holdet med al rimelighed være tilfreds med årets præstation, hvor man allerede har sikret sig sølvmedaljer. Hvem ved, kan nerverne spille ind for KB på det sidste? Ishøj er jo ikke en af KBs største oplevelser i indeværende sæson ?

Jørgen Jønsson

Back To Top