Unge får lov til at bestemme – deres klub så ikke selv problemerne 1

Unge får lov til at bestemme – deres klub så ikke selv problemerne

  • Skrevet af: Alex Olsen

Cricket i KB på Frederiksberg har nu i mange måneder oplevet nogle unge rollemodeller stille spørgsmål. De unge vil lave nye ting, og har gjort cricketafdelingens bestyrelse opmærksom på behovet for mere social liv, altså klubliv for unge.

dsc_0136

KB’s talentudviklere Keith Dabengwa og Mahdu John står stolte med deres nye unge ledere i midten.

Torsdag den 1.september blev aftenen, hvor ungdomsspillerne Altamish Durrani og Hamza Qureshi nåede i mål med det store arbejde, som de har været i gang med siden november 2015. Ved præsentationen på denne træningsaften får drengene besked på, at være klar til den udsendte repræsentant fra Dansk Cricket-Forbund, som vil overrække diplomet fra Danmarks Idrætsforbund (DIF). Det beviser at de, og kun en anden cricketklub i Danmark i år, aktivt har forbedret ungemiljøet med mere social liv og bedre involvering af unge i klublivet.

dsc_0134
Kammeraterne har engageret sig i nye sociale ture, og Altamish og Hamzas planer har afprøvet regler for god opførsel og kammeratskab i år.

Unge rollemodeller hjælper bestyrelsen til at fastholde ungdom
Altamish Durrani og Hamza Qureshi har brugt mange timer i elevråd på deres forskellige skoler i København. Men i KB er det deres første forsøg på, at gøre de voksne i bestyrelsen opmærksomme på, at klubben har behov for at øge de sociale aktiviteter og få udvalgte datoer prioriteret til ungdomskampe på hjemmebane for at fastholde deres kammerater.

Drengene har selv skrevet en 6 siders handlingsplan med mere end 30 mål, som de har gennemført med støtte fra DCF’s Frederik Klokker og deres klubledere. Konkret har der været afholdt flere udflugter og de har fået stor indflydelse på træningsforholdene for både senior og unge. Deres formand Shargiil Bashir håbede netop, at de unge kunne udfordre sig selv og blive medskabere på en ny træningskultur.

Resten af året 2016 bliver der ikke gjort mindre for at inddrage de unge i ledelsen af cricket på KB. Shargiil Bashir kan sagtens se de to rollemodeller få nyt ansvar, og han sigter mod at skabe et ungeråd med to andre unge drenge, som klubben kan gøre til ansvarsfulde unge mænd.

07-09-2016, trk

Back To Top