Ungdomslejr på Mors

  • Skrevet af: Alex Olsen

En gammel tradition er blevet genoplivet – Ungdomslejr i Nykøbing Mors

Med afgang fra København i høj solskin var humøret og højt og forventningen ligeså. Allerede ved mellem stoppet i Herning havde vejret dog ændret sig. Sorte skyer hældte spandevis af vand ned over de stadig forventningsfulde spillere fra Herning og Ikast-Brande som mødte spillere fra AB, Svanholm og Fredensborg for at følges ad med bus til Nykøbing og spillerne herfra. Intet havde ændret sig på Mors, hvor vejret ikke tillod cricket af nogen form.

Første dag på DCF’s ungdoms camp stod derfor på indchecking på vandrehjemmet og cricketteori på storskærmen. Selvom cricketspillet på banen naturligvis er i højsædet, så var emnerne på regnvejrsdagen sigende for hvad der også var fokus på under hele ugen: ”Spirit of Cricket”, anførerens rolle og markpositioner. Alt sammen vigtige emner som adskiller vores fantastiske sport fra andre, tilgangen og sproget, det skal vi huske. At sove på vandrehjem, i fem og seks personers værelser var også en oplevelse, noget et par spillere lige skulle vænne sig til, for alle skulle sove med spillere fra andre klubber. Sådan er det, vi skal alle bidrage og lærere nye mennesker at kende og det kom vi til!

Heldigvis artede vejret sig allerede tirsdag, turens ledere var ellers begyndt at blive lidt bekymret for 5 dage i et klubhus med 24 spillere og kun en tavle at underholde dem med. Og sådan fortsatte det både onsdag og torsdag blev vi begunstiget med fremragende vejr, høj solskin, ingen skyer og kun lidt vind. I det vejr tager de fleste cricketbaner sig godt ud, men de to baner i Nykøbing Mors må være blandt de flotteste i Danmark (hvis det kan gøre det!). Begge baner blev brugt til deres fulde potentiale, med en god håndfuld trænere kunne bane 1, 2 og begge net bruges hele ugen, til stor glæde for både spillere og trænere. For uden DCF’s Ronja og Carsten, var de godt hjulpet af Hernings udenlandsprofessionelle træner, Patrick, ABs Mikkel, Svanholms Rehan og Glostrups Kamran, der senere blev afløst af Shaaf også fra Glostrup. Uden den store opbakning kunne det ikke lade sig gøre at tilbyde spillerne så gode muligheder for at dygtiggøre sig.

Der blev spillet trænet markspil, gærdespil og kastning til den store guldmedalje, men der blev også spillet kampe. I nogle kampe var fokus på at batte alle ovre, noget der stadig er værdifuld i cricket i dag, selvom fokus er på at slå til den. Mens der i andre kampe var større fokus på at slå til og forstå hvordan den hårde bold agerer. Det var vigtigt for os, at alle spillere fik gode muligheder for både at spille og træner i mindre grupper og vi blev mere end bekræftet I, at vi har mange passioneret og dygtigere spillere i Danmark, som til fulde forstår hvorfor cricket er det bedste spil i verden – I er vores bedste ambassadører.

Ud over al træningen og kampene blev der også tid til en sejltur, hvor vi sejlede med det gode skib Martha K, her fik vi chancen for at se sæler ligge i vandkanten og dase, ikke en dårlig idé med de temperaturer. Turen gav endnu en mulighed for at lærer hinanden bedre at kende og skabe bånd og venskaber der vil holde længere end de fem dage. Den del af sådan en uge er også afgørende og det blev udnyttet til fulde, mængden af cricketlege og svømmeture overgik klart det ”planlagte” program, men hvilken fornøjelse har det ikke været at være med til.

På vandrehjemmet blev der ved flere lejligheder bagt pandekager og chokoladekage. Med lidt opmuntring blev køkkenet gjort rent. Lederen af vandrehjemmet, var af den opfattelse at hun aldrig havde haft en mere artig ungdomsgruppe.

Campen havde været en anden, hvis vejret havde været dårligere og opbakningen fra trænerne ikke havde været til stede, men den kunne slet ikke havde fundet sted havde det ikke været for Sten og Susanne og resten af Nykøbing Mors Cricket Klub. Hele ugen har de stået for mad, praktik og alt derimellem, uden jer ingen cricket camp – vi håber meget at kunne komme tilbage næste sommer.

Der var deltagere fra Fredensborg, Svanholm, Glostrup, Herning, Ikast-Brande og Nykøbing Mors. I galleriet er der en mængde foto, der giver et godt indtryk at nogle fede dage.

Back To Top