UNGDOMSLEJR: Hollændere belejrer Danmark 1

UNGDOMSLEJR: Hollændere belejrer Danmark

  • Skrevet af: Alex Olsen

Både i Brøndby og Esbjerg er der aftaler med to forskellige hollandske klubber, som ikke spiller nok i hjemlandet. De kommer til Danmark og overnatter for at møde flere danske klubber på samme tid. Maj måned bliver derved en måned, hvor klubber i Masterklub-programmet kan være lejrværter, og arrangere flere kampe til andre klubber med ungdom.

I denne weekend (28.-30. april) lagde Svanholm CC hus og bane til i Brøndby, så mange klubber i Storkøbenhavn kunne spille internationalt og spise sammen. Værternes Søren Nissen, ungdomstrænerne Said Alam og Saif Ahmad oplevede et meget aktivt klubhus. De var især glade for hollændernes forældre-korps, som virkede meget rutineret. Korps var det ikke formelt, men næsten et dusin forældre hjalp meget med rengøring, opvask og at holde orden på huset, som blev fyldt til bristepunktet.

Huset havde mange sovende

Kampprogrammet havde de unge ledere fået kyndig vejledning og støtte fra Søren Nissen, så at aftentimerne såvel som dagtimerne havde kampaktivitet 3 dage i træk. Forældrene havde fået besked fra Said og Saif om, at hvert barn skulle tage en madret med til velkomstmiddagen fredag aften. Og alt gik som planlagt med flere hjælpere som bare dukkede op til både mad og kampafvikling.

Børnene nyder at spille og få oplevelsen af, at bruge klubhuset længere tid ad gangen end sker ved normale kampe. Det blev derfor allerede på dag to set flere trætte ledere og børn, som gav lejredagene masser af varme og fællesskab, selv på de danske råkolde forårsdage. Også Glostrup CCs drenge var trætte efter at nogle af dem KUN havde sovet 2 timer før de skulle spille lørdag i regnvejr.

Resultater fra kampene var påvirket af dårligt vejr og hård kolde. Brøndbys Svanholm imponerede hollænderne ved at vinde alle kampe. Mens Glostrup, Albertslund, Ishøj og AB fik prøvet at spille internationalt – det var ikke ”Champions League”, men det var ligeså sjovt. Mange af børnene var især glade for at spille mod fremmede hold.

Næste lejr i Esbjerg bliver også med hollandsk besøg i sidste weekend af maj. Denne venskabsklub vil gerne opleve at møde og spille mod flere danske klubber. Tiden må vise om den danske sommer viser sig fra sin bedre side end denne weekends mange børn oplevede.

/trk

Back To Top