Udvikling af kampene for de mindste

Udvikling af kampene for de mindste

  • Skrevet af: Carsten Martensen

Endnu engang var minierne samlet i Svanholm, det viste sig desværre ikke muligt at afholde stævnet i Fredericia som planlagt. Sommerferien havde sat sine spor på deltagerantallet, som dog alligevel var pænt. Til dagens stævne blev der afprøvet et lidt anderledes spilformat. Nøgleordet her er lidt, for det meste af det kendte miniformat blev brugt, dog var delen hvor man batter i par skiftet ud. I stedet for at gå ind i par, var hver batter sikret et forudbestemt antal bolde, i de fleste kampe i dag 10. Første evaluering kan allerede laves, og her kan vi konkludere at et fast antal bolde er godt, men 10 bolde er for mange! Faktisk var alle på dagen klar på at prøve noget nyt, og alle var også tilfredse med det afprøvede, så stor ros til deltagerne.

Køge, Albertslund

Hvorfor nu lave om i spilformatet (igen), kunne man fristes til at spørge. Her er svaret tydeligt, vi skal sikre et så godt og spændende produkt som muligt! Det er bedre for både spillere og forældre når de ved at de er sikret et bestemt antal bolde. Målet efter enhver aktivitet – om det er træning, stævne eller kamp – er altid at vi spørger os selv, om børnene har haft en lærerig og sjov oplevelse. Hvis man ikke kan svare ja til det, så skal man spørge sig selv om produktet er det rigtige. Vi har ikke altid kunne svare ja når et par er gået ind for at batte, og en spiller kun har fået 3 eller 4 bolde efter 3 overs – derfor denne forbedring.

Svanholm, Glostrup

Desværre kan vi ikke helt sige at antallet af kampe til dagens stævne var godt! Det skal forbedres til næste gang. Derimod er jeg utrolig fortrøstningsfuld når jeg møder de positive ledere der er med ungdommen, de vil være med til at gøre cricket bedre, på trods af de udfordringer vi møder, det giver masser af håb for fremtiden. Gennem dialog og fleksible løsninger til stævner og kampe, kan vi få kampe der udfordre både de gode spillere og nybegynderne, hvilket er målet, ellers bliver vi aldrig flere. Hvis vi fortsat skal forbedre vores produkt til kampe og stævne er det også afgørende at ledere og træner har en dialog inden starten på hvert stævne. Kun sådan kan dagens strabadser og evt. misforståelser afklares inden de bliver for store og skaber problemer. Derfor vil jeg opfordre til at alle aktiviteter der involvere mere end to hold, startes med et lille kort afklaringsmøde. Det betyder også at mødetider er afgørende, hellere 5 minutter for tidligt end 5 minutter for sent.

Carsten, Lisbeth og Umair
Back To Top