U15-landsholdet landede trods alt med benene på jorden

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Lycky Ali lidt langt fra bolden men scorede alligevel 43

Træner Rizwan Mahmood fandt endelig flere positive ting frem

Dem der har fulgt vores U.15.landsholds præstationer på det sidste, har af gode grunde ikke kunne undgå at få det indtryk, at vi i denne aldersgruppe er faldet noget af i ”svinget”, når vi sammenligner os med Holland, som vi jo plejer at gøre. I øvrigt beskæftiger hollænderne sig over hovedet ikke med omtale af denne kategori, selv om de er gode. I følge en samtale mellem en  leder fra Holland og en undrende dansk ditto, skulle svaret være, at man nærmest ikke gad at beskæftige sig med denne aldersklasse, de kom jo alligevel aldrig til at spille på det hollandske landshold, der som regel bliver ”spækket” og nationaliseret med udenlandske stjernespillere!

Når undertegnede berører dette ømtålelige punkt, er det ikke i kritik af hollændernes strategi, men mere fordi debatten ind i mellem opstår herhjemme, hvorfor vi ikke gør mere for at forstærke vores A.landshold med at nationalisere det med udenlandske spillere.

Hvis DCFs overordnede filosofi er, at det er vigtigt, at vi selv prøver via vores ungdomslandshold, at udklække de kommende landshold, er gammeldags, ja så er vi åbenbart flere, der er gammeldags.

Selv om vi i går tabte begge Twentry20-kampene var der fremgang at spore

Det var en forholdsvis tilfreds træner Rizwan Mahmood vi havde i telefonen, då han efter sin første svære opgave som træner for det danske U.15-landshold, skulle evaluere de 3 dage nede fra Husums dejlige cricketstadion på Mikkelberg.

Træner Rizwan Mahmood viser her med lodret bat vejen til succes

”Oven på de store nederlag de første to dage, var det faktisk meget positivt, at spillerne forstod at rejse sig og ovenikøbet fik gravet den disciplin og udvikling frem, man som træner gerne vil se. Jeg oplevede i dagen to kampe, som vi ganske vist tabte knebent – den første med 13 point og den anden med 16 points, en helt anden spirit. Det vigtigste var, at jeg kunne se forbedringer hos spillernes forståelse. Jeg kunne rose spillerne for en god afslutning, hvor den lidt udramatiske afstraffelse af de ansvarlige spillere, med et såkaldt ”dansespil” over for alle deltagere, åbenbart virkede.  Jeg så lige pludselig de ledende spillere agere meget genert over for dette lidt mærkelige tiltag- om det var denne lille mentale leg, der gjorde denne vending, skal jeg ikke kunne sige, men som nævnt, der var meget mere engagement over holdets markspil og kastning i begge kampe. Vi gjorde en ganske god figur, hvor vi gav de gode hollændere kamp til stregen, Lucky Malik (43) fik trods sine mangler med acceleration og bedre benarbejde bevist sit værd, og med andre gode spillemæssige præstationer kunne vi tage flere positive elementer i dagens kampe med os” slutter Rizwan Mahmood.

Jørgen Jønsson

 

 

 

Back To Top