Trods stort nederlag til Leinster Lightning lyspunkter på holdet

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson
Trods den dystre irske tavle, danske lyspunkter
Trods den dystre irske tavle, danske lyspunkter

Det var stort set det meste af Irlands landshold vi tabte til

Selv om det danske landshold kom i stormvejr mod det meget stærke udvalgte irske hold Leinster Lightning, som nærmest var identisk med det meste af Irlands landshold, var der ting den danske landstræner Jeremy Bray kunne tage med hjem til positivlisten.

I den store irske halvleg på 370 for 7, hvor den irske anfører John Anderson scorede Century, lyste den nye danske kastestjerne Basit Javed fra Svanholm igen op. I den store halvleg er det fremragende, at Basit Javed var i stand til at presse de stærke irske gærdespillere, med et så fornemt kasteresultat som 4 gærder for 48 på sine 10 overs. Man fristes til at sammenligne Basits kastning med de to store tidligere kasteikoner Ole og Henrik Mortensen, Ole ikke så meget få farten, men Henrik, som i sin senere cricketkarriere gik ned i tempo og bowlede med en bevidsthed og variation, som Basit er i gang med at realisere i sin kastning, hvor han i form af et fysisk og ikke mindst stort fitness-forarbejde, har formået at blive den stabile og farlige bowler han længe har haft potentiale til at blive.

Den nye danske kastekomet Basit Javed, har også bevist, at han kan batte
Den nye danske kastekomet Basit Javed, har også bevist, at han kan batte

Meldingerne fra den store irske innings omkring det danske holds kastning og markspil, lyder ikke på, at vi faldt sammen- selv om halvlegen kunne tyde på noget sådant- men at vi hele tiden prøvede at kæmpe med de midler, vi nu engang har. Således udtaler den skadede danske anfører Michael Pedersen ” Vi var ude for en modstander, som var klart bedre end det vi er vant til og blev konstant presset, trods det kæmpede vi godt kampen igennem, selv om totalen blev så høj mod disse klasse-gærdespillere” siger Michael Pedersen

Den irske anfører John Anderson scorede Century
Den irske anfører John Anderson scorede Century

Flere lyspunkter på vores gærdeside

Man kunne måske have frygtet, at det danske hold, efter denne ”øretæve”, ville falde sammen ved gærdet. Men Frederik Klokker og Zameer Khan startede udmærket (44 uden gærdetab på 13 overs) og (56 for 1) Frederik gik ved 75 efter at have scoret 31. Senere kom Anders Bülow ind og gjorde det virkelig godt. For anden gang på turen viste Anders det spil, han også udfører derhjemme i elitedivisionen (152 for 4 på 34 overs). Anders blev topscorer med 59, og efter ham kom den store overraskelse unge Shangeev Thas ind og spillede en flot halvleg på 47- hvor mange helt unge går så uimponeret ind mod et klassemandskab og spiller en så overbevisende halvleg?

Vi endte med en score 224 for alle på 49 overs. Det irske hold vandt således kampen med 146 points.

Den danske anfører Michael Pedersen udtalte efter kampen ” Når man tænker på, at vi var i kamp mod 7 spillere fra det irske landshold suppleret med et par stærke udenlandske spillere, altså et meget stærkt hold, som vi helt sikkert ikke kommer ud for til efterårets World Cup, synes jeg der var flere positive ting, som vi kan tage med hjem fra denne tur. De 3 unge spillere Basit Javed, Anders Bülow og Shangeev Thas imponerede ikke kun os danskere, men også de irske spillere roste dem hvor flere af de lokale cricketentusiaster udtrykte stor begejstring over vores unge spillere” slutter Michael Pedersen

 

Back To Top