Trods en meget svær græspitch fik landsholdet en oprejsningssejr

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson
Basit javed fra Svanholm, var den store oplevelse i den danske sejr
Basit javed fra Svanholm, som bowler, var den store oplevelse i den danske sejr

Kampens spiller Basit Javed går en stor sæson i møde

Det er nok svært for de meget entusiastiske danske cricketelskere at forstå, at man på det danske cricketlandshold er jublende lykkelig over sejren over det stærke irske hold The Hills.

Man vil måske mene, at når et hold ”kun” laver 127 points, så er det bare en ”walk in the park”-situation. Men når nu de tekniske fakta kommer til orde, vil selv en kritisk skribent ”Købe”, den forklaring, flere af de vidende nuværende og tidligere topspillere fortæller om kampen og de konditioner det danske hold var ude for.

Inden vi går over til de faktiske kendsgerninger med tal fra kampen, giver hjemmesiden ordet til to centrale personer fra åstedet.

DCFs næstformand og eliteansvarlige Søren Henriksen, der selv nåede at spille 65 landskampe udtalte lige efter kampen ” Det var helt naturligt, at der var tale om små halvlege i denne kamp, hvor pitchen var med bowlerne, og hvor både vores hold og især det irske hold var giftige med både længde og variation. Jeg var imponeret over det danske holds præstation med hensyn til kastning og markspil, det var flot at holde irerne ned på 127 points på de 40 overs, og især er jeg imponeret af Basit Javeds kastning, ligeledes var det imponerende at se hvordan Amjad Khan forvaltede sin gennemtænkte bowling. At vi kunne vinde i dag, selv om vi måtte helt ned i bunden af gærdeordenen, var et meget flot resultat af det danske hold” sagde Søren Henriksen.

En anden person der er så tæt på holdet som nødvendigt er, er den skadede anfører Michael Pedersen, som udtalte ” på en så svær og langsom pitch, er det værd at kende ens styrke og svagheder. Hjemme i den danske ”andedam” undskyld udtrykket, er vi vant til at spille alle bolde, men mod de bedre, som i dag, bliver man nødt til at udvælge de rigtige, og det har vi stadigvæk lidt problemer med” siger den skadede anfører Michael Pedersen, som kunne følge sine holdkammerater fra sidelinjen.

The Hill vandt lodtrækningen og valget at batte først, 4 af deres første gærder ude for kun 15 points. Men, men, så kom det nye medlem i The Hills, Hamid Shah fra Danmark ind, og han sørgede for i sin debut, og få etableret en gærdestand med Mark Dwyer , hvor Hamid i sin debut blev topscorer for det irske hol med 36 på 50 bolde, i en situation, hvor det irske hold var totalt nede i den danske sæk. Det lykkedes The Hill at få skrabet 127 points sammen for alle.

Bedste danske kaster var Basit Javed med 4 for 21 på sine 10 overs. Basit har bowlet fremragende i dette tidlige forår, og skribenten spår ham en stor sæson. Amjad Khan var også godt med, og tog 2 gærder for 26 på 8 overs.

På forhånd vidste det danske hold godt, at man kom ud for to store problemer. Det første var den bløde noget uberegnelige og langsomme pitch, for det andet, at det irske hold havde et klasse bowlingteam, der forstod, at udnytte disse beskrevne forhold.

Vores to åbnere Frederik Klokker (ben for) og Zameer Khan var ude for 17, og det blev ikke meget bedre de næste 6 overs, hvor vi var 22 for 3. Vi skulle helt ned til en rimelig 6.gærdestand på 33 mellem Anders Bülow (topscorer med 35 på 41 bolde) og Yasir Iqbal, før vi fik lidt kontakt i kampen. Vi havde 7 gærder ude for 91, men til sidst kom dagens helt Basit Javed ind og reddede os. Basit scorede som nummer 9  26 not out på 23 bolde og blev ”Match-Winner” for det danske landshold.

Vi vandt således med 2 stående gærder i en kamp, hvor vores gærdespillere kom ud for en så god kastning, som DCFs næstformand Søren Henriksen ikke mener vi kommer ud for i vores World Cup til efteråret.

 

Back To Top