Træning af andre profiler end de vante

  • Skrevet af: Alex Olsen

Madhu John er certificeret ICC-E Award-træner (niveauet over 1-2-Træner men under ECB Level 2) og hjælper med ungdomscricket i KB. Her i lørdags var han så i Esbjerg for at træne damer, hvoraf en stor del er landsholdsspillere. Vi har spurgt ind til hans oplevelse.

Hvordan var det at træne en helt anden type profiler end du ellers har erfaring med?

“Forskellen er helt klart at det for mig er nemmere at træne voksne, fordi de er højt motiverede og forstår hvor stor en indsats der skal til for at blive bedre, mens børn er mindre fokuserede og man skal ‘holde dem til ilden’ med sjove øvelser. Jeg oplevede også at damerne trænede seriøst i den bagende sol fra kl. 11 til 16 kun afbrudt af frokost, mens det nok havde været svært med børn i så lang tid”

Hvilken type øvelser gennemgik du med damespillerne?

“Jeg havde sparret med Frederik Klokker et par dage i forvejen og lagt et program med både batting, kastning og markspil. Både batting og kastning foregik i par og mellem opstillede kegler. Øvelserne gik generelt på præcision. Fx så vi på, hvordan man ved at holde bolden ved syningen og slippe bolden på den rette måde kan opnå at den swinger gennem luften. Og hvordan man kan score flere runs ved at vælge de rigtige bolde og forbedre sit benarbejde.”

Madhu sætter kegler til yderligere øvelser i baggrunden, mens nogle af damerne får et velfortjent hvil.

Hvad tager du med dig som træner fra sådan en dag?

“Det var meget givende og jeg er glædeligt overrasket over hvór godt damernes spil er. Nogle af dem spiller bedre end mig! Deres niveau er helt ok og de har både talent og færdigheder, som klart er værd at udvikle videre på. Jeg er imponeret og træder gerne til igen, hvis behovet opstår.”

/GV

Back To Top