Trænerteams nye steder 3

Trænerteams nye steder

  • Skrevet af: Thomas Ren Kronby

Belønningen for god ungdomstræning uddeles nu, hvor Masterklub-programmet slutter. Trænerudvikler Frederik Klokker og andre ledere glæder sig over, at flere klubber har teams med nye hjælpere i gang. Få år siden havde de fleste klubber med ungdom en træner pr klub. De nye teams kan også i fremtiden tilføre mere kvalitet til ungdomsarbejdet.

Trænerteams får flere steder nye ansigter. Som Husum CC’s unge rollemodeller, som de yngste ser op til (foto: J Krüger)

Masterklub-programmet slutter i år, og de sidste 3,5 år viser nu hvordan klubber har lært fra hinanden om brugen af hjælpere. Trænerteams betyder, at flere har ansvaret for træningen, også for at børnene kommer til kampe og fastholdes af andre sociale oplevelser. Klubber som Esbjergs Vestjyden, Køge KK, Fredericia Cricketklub og Herning CC har igennem længere tid har forældre involveret i ture og inviteret dem til kampe. Dette har betydet at trænere eller ungdomsledere ikke står alene med aktiviteterne.

Cricket får glæde af unge som også vil hjælpe hovetræneren. I Husum CC (syd for grænsen til Tyskland) har de sidste års indsats med at bruge forældrehjælpere til kampe og sociale aktiviteter i klubben – også forandret kulturen til, at bruge en gruppe af hjælpere til træning i årene 2017 og 2018. Trænerteamet med unge som melder sig frivilligt, mener hovedtræner Jörg Krüger, er af stor betydning for klubbens videre udvikling.

Trænertrøjer til unge – giver de unge ansvar. De bliver en del af teamet (Foto: J Krüger)

Belønning med 2018 udstyrspakken løfter kvaliteten

Ishøjs Asmat Ullah beskriver, hvordan september-besøget af trænerudvikler Frederik Klokker viste klubbens nye hjælpere, hvilke af dele af 2018 udstyrspakken kan gøre en forskel for børnene. Frederik oplevede her, at fædre og de ældre unge hjælper til i træningen. Dette har stået på siden efteråret 2017, hvor formand Asmat mærker, at de nye vil hjælpe på stationer. Altså, står hjælpere med dele af træningen og står ikke alene med det fulde ansvar.

Klubber i Masterklub belønnes bl.a. med 2018 udstyrspakken. Ideelt til mange små baner og træningsstationer.

Frisk pust til den gode ungdomstræning

Erfaringerne fra mange klubbesøg i årene 2015 til 2018 har givet forbundet en klar ide om, at ungdomstrænere har gavn af at føle nærværet af trænerudviklere. Besøgerne har også vist at børnene op til 13 år, og også ældre nybegyndere, skal opleve mange korte øvelser på forskellige stationer til hver træning. Disse erfaringer giver forbundet videre til alle klubber, som vil give deres ungdomsarbejde et ”frisk pust”.

Denne opfriskning har forbundets konsulenter forstærket med 2018 udstyrspakken, uddelt i otte klubber i første omgang. En stor pakke udstyr med tasker, bolde, reb og banemarkører opdaterer de velfungerende træninger, og fornyer træningen med Tavlen til opsamling og udstyr nok til 10 skolebaner eller 5 baner i Mini-stævner.

Trænerteams ikke længere kun to steder i DK

Det er glædeligt, at flere klubber har afprøvet hjælpere med eller uden cricketerfaring siden 2015. Klubberne i Køge, Brøndby, Gladsaxe og Ishøj har på Sjælland alle fornyet deres trænerteams. Mens to af dem har fulgt trop med Bov, Husum, Esbjerg, Sønderborg og Herning i Jylland og udvide teams med holdledere til aflastning af ungdomstrænere. Masterklub projektleder Thomas Ren Kronby afslutter: ”Jeg håber, at klubber fortsætter den gode udvikling efter år 2018 med at give små opgaver til unge og forældre under træningen. Så uddannede trænere kan bruge mere tid til at forberede gode øvelser og tale med børnene om, hvad de har lært efter hver træning.”

Læs mere om andre resultater fra Masteklub-netværket fælles indsats i perioden 2015-2018 – se side 3 i vores netop sidste nyhedsbrev: KLIK HER

Back To Top