Topkampen mellem Svanholm og KB havde alle ingredienser 2

Topkampen mellem Svanholm og KB havde alle ingredienser

  • Skrevet af: Alex Olsen

Svanholms Mads Henriksen ser forundret på sin mistede off-pind på Bashir Shahs kast
Svanholms Mads Henriksen ser forundret på sin mistede off-pind på Bashir Shahs kast

 Det intense drama endte med en fortjent KB-sejr efter DL-systemet

Fra første bold der blev kastet på Svanholm Park sydede det af spænding, som når vand koger hurtigt ind. I dag var det to meget kompetente mandskaber der skulle krydse klinger om fortsat at følge med Skanderborg i kampen om det danske mesterskab.

Kampen blev fra start et intensivt opgør, hvor KB sendte Svanholm i marken først. Bortset fra unge Jonas Henriksen, som bowlede godt og koncentreret, og selv om Sheazad Ahmed gik for 0 –bowlet ud af Jonas – sørgede Abhijit Venkatesh(83 på 105 bolde) hele tiden for at KBs total rullede, hvor han med en god sortering  straffede de løse bolde og behandlede de gode med respekt, så var Svanholms kastning og markspil til gengæld ikke super. Efter de første 25 overs lignede det en KB halvleg på mellem 240 og 260- Omar Hayat (37), J. Jojo (24) og Aftab Ahmed(25) var alle 3 med til at gøre KBs gærdeside bred, men de sidste 14-15 overs gav ikke nok på tavlen, Svanholm fik lidt mere styr på kastningen, så det lykkedes kun KB-spillerne at lægge ca. 4 points pr. over i den sidste ende, som senere skulle vise sig at være tilstrækkeligt. 214 for alle, en total som måske normalt ville være nok for Svanholm at overtrumfe. Bedste Svanholmkaster var Basit Javed (3 for 45), som åbenlyst ser ud til stadigvæk at rende rundt med en skade, som helt oplagt hæmmer ham og som gør, at han ikke er så farlig som i starten af sæsonen.

KBs store gærdespillerAbhiijit Venkatesh, var vel matchwinner i dagens kamp
KBs store gærdespiller Abhijit Venkatesh, var vel matchwinner i dagens kamp

Regnen var desværre medvirkende til at vi ikke fik den fulde spilletid

Svanholm startede egentlig udmærket ved gærdet med en lidt mere forsigtig Saif Ahmed end han plejer og Zameer Khan, hvor KBs bowlere virkede mere præcise end Svanholms gjorde. Inden den første regnvejrs pause havde Svanholm 49 uden gærdetab, men efterfølgende blev Saif Ahmed (21 på 46 bolde lidt uvant for ham med en rate på under 50,0)- grebet af keeperen, og de to næste gærder Zameer Khan (31) og Mads Henriksen (7) faldt lige efter hinanden. Svanholm kom under pres. KB kæmpede stadig flot, og da holdets fastbowler Aftab Ahmed gik i stykker, vist nok en hofteskade, men det ved han nok bedre selv, da han er færdiguddannet læge, var det holdets 3 gode spinnere Keith Dabengwa, Bashir Shah og Omar Hayat , der kom stærkt ind i kasteangrebet. I sær var holdets spillende træner Keith Dabengwa en oplevelse at se hvordan han med sin cricketsnuhed med held forsøgte at ”lokke” Svanholms anfører Zishan  Shah og Amjad Khan til at sweepe, som gav Keith to vigtige ben for på det rigtige tidspunkt, hvor et par regnvejrspauser ødelagde noget af Svanholms rytme ved gærdet. Begge brødrene Zishan(23) og Hamid Shah(21) var ellers på vej til at viste, i en gærdestand, hvordan sejren skulle spilles hjem efter det nedskårne DL-System, med lodret spil med enere på de fleste bolde, hvor Svanholm kun havde mistet 4 gærder og runraten pr. over var 5-6 points.

Store appeller fra KBerne
Store appeller fra KBerne

Uheldigvis for Svanholm løftede Hamid Shah bolden lige ud i cover til en KBer, og den gode rytme på Svanholms gærdeside var nu ødelagt mod det godt bowlende og koncentrerede KB.hold, som ikke gav noget som helst væk. Uden at gå alt for meget i dybden med de mange udregninger pga regnvejret, som desværre til dels ødelagde den ellers gode og intensive kamp, var de kolde kendsgerninger fra de to dommere efter den sidste regnvejrs pause, at der resterede 9 bolde, og Svanholm skulle lave 25 points med 3 gærder i behold. Det lykkedes kun for Brøndbyholdet at score 15 points. lad det være sagt med det samme, når der nu skulle findes en vinder under disse vanskelige forhold, var KB en værdig vinder, hvor de nu puster Skanderborg godt og grundigt i nakken i guldkampen-begge hold har nu 18 points men KB har en langt bedre NRR-kvotient- Svanholm endte med 140 for alle i en kamp som gjorde KB til vinder med 10 points efter DL-udregningen. Det var de tre musketerer –slow-bowlerne Keith Dabengwa 3 for 30, Omar Hayat 2 for 15 og Bashir Shah med 1 for 45, der gjorde udslaget for den flotte KB-præstation.

I 1.division blev der spillet to kampe søndag Nørrebro vandt hjemme over Husum med 52 points og Albertslund besejrede Kolding med 73 points. Nu ligger Nørrebro igen på 1.pladsen.

Dagens bedste bowler Keith Dabengwa
Dagens bedste bowler Keith Dabengwa

Jørgen Jønsson

 

 

Back To Top