Topkampen mellem KB og Skanderborg blev en "fuser" 1

Topkampen mellem KB og Skanderborg blev en “fuser”

  • Skrevet af: Alex Olsen

 

KBs Aftab Ahmed løfter en firer på Anders Bülow
KBs Aftab Ahmed løfter en firer på Anders Bülow

KB var klart bedst i dag hvor de regerende mestre kollapsede

Der var store forventninger, da landets to bedste hold skulle krydse klinger i dagens kamp på Frederiksberg hvor de regerende mestre Skanderborg kunne genvinde mesterskabet med en sejr over KB.

Lad os bare være ærlige og sige det lige ud ”det blev en fuser”, og vi kan passende bruge ordet ”om igen”, for det bliver der nok tale om, hvis Skanderborg rejser sig igen på lørdag mod Herning .

Sker det, skal jyderne igen tage til Frederiksberg på søndag den 18.september, hvor de får en ny chance for at vise ”cricket-Danmark”, at holdet er bedre end vi så i dag.

Carsten Pedersen, Skanderborg dømmes ben for på Bashir Shah
Carsten Pedersen, Skanderborg dømmes ben for på Bashir Shah

Referenten spurgte inden kampen Skanderborgs anfører Michael Pedersen om, hvordan han turde vælge at batte først på den ”berygtede” vanskelige KB-pitch, som især om formiddagen kunne være meget svær at batte på (lavt opspring og god bevægelse fra bowlerne) Michael svarede faktisk helt i en sikker anførers almindelige logik ” jeg fokuserer mere på vores normalt gode gærdeside, og det gør jeg også i dag”. Det kan man vel dårligt bebrejde ham, men mon ikke han tænker en ekstra gang over denne beslutning på søndag?

Egentlig fik Skanderborg en udmærket start ved gærdet – Frederik Klokker og Christian Peck Thorsted- inden Christian blev grebet af Keith Dabengwa på Aftab Ahmed, og i Mohammed Farooqs første over, så det ud som om, at Frederik Klokker ville fortælle den ellers normalt tæt bowlende Farooq, hvem der skulle bestemme hvor skabet(DM) skulle stå. Frederik trakterede Farooq med en flot løftet sekser og efterfølgende et drive til fire, for lige som at få lagt tonen.

Rizwan Mahmood gribes ud
Rizwan Mahmood gribes ud

Men Farooq er en ”gammel” rotte i faget, og han fik bowlet sig op senere. Da Frederik Klokker (44) blev grebet af keeperen på Yasir Iqbal – ved 62 for 2- begyndte katastrofen at indfinde sig. Resten af Skanderborgs gærdeside fik kun lagt 34 sølle points på tavlen yderligere.

Der var en gang en sang fra gamle dage med den nu afdøde skuespiller Buster Larsen, der i en reklame-CD sang ”der skal to til er god kop kaffe, nemlig de og deres købmand”- i dag var der kun tale om en til denne lidt syrlige kop kaffe, nemlig KB.

Der opstod stor polimik, da dommer Mohammad Shekeels ikke var kommet i ordentlig position til en oplagt løbe tud
Der opstod stor polemik, da dommer Mohammad Shekeel ikke var kommet i ordentlig position til en oplagt løbet ud

Foruden Klokkers 44 lavede anfører Michael Pedersen 15 og storebror Carsten 17, så der var 10 points til resten af Skanderborgs gærdeside, som man normalt betegner som værende den bredeste i landet. Yasir Iqbal tog to meget vigtige gærder – Frederik Klokker og Michael Pedersen- for 23  mens de to spinnere, som ingen skanderborgspillere kunne spille i dag, Bashir Shah og Keith Dabengwa tog henholdsvis 4 for 7 og 3 for 10 i Skanderborgs halvleg på 96 på 37 overs.

Selv om Skanderborg ret hurtigt erobrede to gærder, gik ”glansen hurtigt af Sankt Gertrud”, og Abhiijt Venkatesh (44 not out) og Yasir Iqbal (44 not out) gjorde rent bord KB 100 for 2 gærder på 25 overs.

Der blev bowlet for mange løse bolde fra Skanderborgs side
Der blev bowlet for mange løse bolde fra Skanderborgs side

Herning vandt den betydningsløse kamp over AB

Efter lørdagens kampe lå det helt fast, at Herning havde bevaret sin elitedivisions status, og at AB må rykke ned i 1. division.

AB scorede 153 for 9 på 40 overs med U. Ali som topscorer med 40 points. Gode ”Gamle” Jacob Larsen, som vist nok har ”truet” med et stop, for at blive ungdomstræner kan stadigvæk det der med ”klatten” og tog 4 gærder for 16 på sine 8 overs.

Herning passerede ABs total for 9 gærder på 37 overs- R. Saumy 28 og Glenn Hedevang 22, hvor der var 41 ekstra. T. Ahmed fra AB tog 3 gærder for 34 points.

Jørgen Jønsson

Back To Top