To udbytterige dage mod et stærkt irsk hold

Udbytterige dage mod et stærkt irsk hold

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson
Shangeev viset sit tydelige talent frem
Saif kastet ud i den første kamp.
Banen smukt rammet ind
Nikolaj er blevet en vigtig brik for landsholdet
Der er andre end Klokker der kan svinge en kost
Mogens Seider, tidligere landsholdsanfører og Birger, sammen med deres tidligere kammerat fra landsholdet og AB, og nu dommer Aftab Ahmad. De beundrer den fine pitch
Mads Henriksen sender den til grænsen
Mads er flyvende
Mads var giftig i medvind
To mænd der har arbejdet sammen i årevis og som med hver deres styrker supplerer hinanden
Anders Bülow fik den hårde tjans i orkanagtig modvind. Der var ingen klynk over at tage den svære ende
Anique vokser sig ind i opgaven som gærdespiller
Anders Bülow napper et sikkert greb
Jino Jojo bowlede overbevisende og fik godt bid fra pitchen
Marken er klar og Bülow i strid modvind

Det danske landshold vandt klart på anden-dagen

Selv om regnen gerne ville ødelægge et ellers godt arrangement, som var sat i stand af landstræner Jeremy Bray, med de gode relationer han nu engang har med det irske cricketforbund, så må de to sensommerkampe betegnes som værende ganske udbytterige.

Det var et stærkt og ambitiøst irsk mandskab, et udvalgt distrikt hold, med masser af talent og potentiale, der også fik vist det danske hold og de cricketentusiaster der var til stede, nye og lærerige ting, som man kan tage med sig i fremtiden.

Førstedagen fredag, blev noget ødelagt af vejret. Det danske hold viste sig fra den gæstfri side og gik først i marken. Det irske hold fik her vist, at holdets gærdeside var lige så bred som en 4-sporede motorvej. De første 2 gærder var ude for 16, men så fik det irske hold etableret en flot gærdestand på 135 points, hvor de to spillere fik ”tryllet” en masse alternative slag frem, som nok ikke står i ”Frk Jensens kogebog”. Det irske hold endte fredagens spil med en score på 267 for alle på knap 50 overs. S. Dohery scorede 74 på 89 bolde.

De bedste danske kastere var Mads Henriksen med 3 for 35 på 8 overs og Nicolaj Damgaard med 3 for 45 på sine 10 overs.

Dagen efter blev der sat en target score på 151 på 20 overs til det danske hold, som kun formåede at lave 129 for 8 på de tildelte 20 overs.

Irland vandt således kampen med 22 points.

Anden kamp lørdag vandt det danske hold klart med 6 stående gærder.

Selv om der faldt et par kraftige byger på anden dagen mellem de to jævnbyrdige hold, fik vi en rigtig god kamp, med et par afbrydelser, som måske generede det irske mandskab mest.

Det irske hold score på 202 for alle efter en forrygende start, hvor de efter forgodtbefindende, straffede de danske bowlere. Holdet lagde 70 points på tavlen efter de første 10 overs. Efter en ny regnvejrspause, kom den danske bowler Jojo ind i kasteangrebet, og han snuppede straks to hurtige gærder, der lagde et hårdt pres på den irske gærdeside. Efterfølgende kom den meget stabile slowbowler Nicolaj Damgaard og Shangeev Thas på, sidstnævnte fik efter en meget nervøs start styr på sin svære kasteform og tog 1 for 37 på sine 10 overs, Nicolaj, som har gjort det til en dyd, at være billig tog 2 for 25 på sine 9 overs. Selv om det danske hold virkede noget sløv i marken, vejret var jo heller ikke befordrende for godt markspil, kom vi rimelig gennem halvlegen.

Klokker viste vejen, han har også selv lavet pitchen

Efter at have set den gode irske kastning fra morgenstunden, var der ingen garanti for, at det danske hold, ville køre en sikker sejr hjem. Vi havde da også to gærder nede for 39 inden unge Anique Uddin kom ind til Frederik Klokker. Denne gærdestand gav 84 inden Anique ( 29 vigtige points) blev grebet ud. Frederik Klokker, som selv havde præpareret den gode pitch, og blev stående indtil der manglede 10 points og for hans eget vedkommende 6 point fra et Century, men er der noget man ikke kan bebrejde Frederik for, så er det, at han spiller for sig selv og hans mulige bedrifter, han blev grebet lige før ”lukketid”.

Det danske hold vandt kampen med 6 stående gærder, og Jeremy Brays tropper fik vist, at vi godt kan være med, selv når vi møder et stærkt mandskab som det irske.

Skribenten kan konstatere, at landstræner Jeremy Bray, har fået sat sit tydelige positive præg på dette danske mandskab, som meget velfortjent fik en oprykning til en bedre og stærkere række. Man kan faktisk mærke, at spillerne tror på landstræneren dispositioner og planer, der måske vil give det danske hold gode muligheder for at forblive i division 3, og senere avancere yderligere.

Jørgen Jønsson

Back To Top