To klare sejre til Herning og Svanholm i elitedivisionen 2

Klare sejre til Herning og Svanholm i elitedivisionen

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Og to store gærdepræstationer af Monty Singh og Saif Ahmed

Monty Singh er meget velspillende i øjeblikket (se forside foto)

Der var ingen spænding om resultaterne i elitedivisionen i de to kampe mellem Herning og Nørrebro samt Skanderborg mod Svanholm.

Men to spillere skilte sig klart ud i de to vigtige opgør. Herning havde ”kniven på struben” mod Nørrebro i et bundopgør, og Svanholm skulle vinde den meget omtalte udsatte kamp i Skanderborg for at følge med KB i kampen om guldmedaljerne.

Vi starter med kampen Herning-Nørrebro, hvor en meget veloplagt Monty Singh fra Herning (172 på 134 bolde) det sidste stykke tid har virket som et godt bud på dansk crickets bedste gærdespiller lige nu – det er naturligvis referentens bud, og er til diskussion. Monty har i forhold til da han kom til landet, ændret sin indstilling til spillet. Om det er T.20 eller 50 overs kampe formår han nu at straffe de løse bolde lige fra starten af. Rygterne går, at han er en af de få interesserede, der laver de meget effektive ”one to one” – trænings model, med landstræner Bray, som er så udviklende og effektiv, hvis man vel og mærke er indstillet på at blive bedre og lytte. Monty Singh er nu fra at være en spiller som man mente havde noget potentiale, uden at virke overbevisende, til nu at udvikle sig til et godt kort for det danske landsholds fremtid.

Det har længe været lidt ærgerligt, at følge det store talent Oliver Hald Damgaard, hvor han stort set er gået i stå i sin cricket udvikling. Vi må håbe Oliver kommer tilbage på sporet og får forløst sit potentiale og udnytter de kræfter der er omkring ham, og han reflekterer omkring sin nuværende situation.

Herning scorede 374 for 8 på en meget hurtig bane, og hvor Nørrebro kun kunne svare med 194 points, altså en stor sejr til Herning på 180 tuns.

To klare sejre til Herning og Svanholm i elitedivisionen 5
Saif Ahmad fik et fornemt comeback

Svanholm havde ikke problemer med at besejre Skanderborg

Den udsatte kamp i Skanderborg har været et stort diskussionsemne i længere tid omkring rimeligheden af, at den rent faktisk skulle spilles om, da banen i den første kamp blev erklæret uegnet og farlig at spille på.

Svanholm fik efter omstændighederne sat et hold, der efter klubbens mening ville være i stand til at spille lige op med Skanderborg, trods det, at man fx havde fået ferieafbud fra brødrene Mads og Jonas Henriksen.

Et ”comeback” fra Svanholms Saif Ahmad, som har været opereret i sin hånd et par gange, og ikke spillet de sidste par måneder, gjorde underværker. I en kamp, hvor Skanderborg scorede 226 på en meget hurtig bane, og hvor Anders Bülow igen viste sin store styrke ved gærdet med en halvleg på 86 på 77 bolde. Men denne gode indsats fra Anders Bülow var ikke nok da Svanholms åbnere Zishan Shah og Zameer Khan åbnede med en gærdestand på 65, inden Saif Ahmad gjorde sin entre på pitchen. Saif spillede efter beretningerne hårdt og brutalt fra starten af, nærmest som om han var ”indebrændt” efter en lang pause, lagde han hurtigt ud med det ene grænseslag efter det andet. Saif endte med en score på 94 på kun 53 bolde med en rate på 177,3 en enestående præstation, som nu gør Svanholm klar til at føre KB til dørs med en kamp om guldet. Svanholm vandt kampen med 8 stående gærder.

To klare sejre til Herning og Svanholm i elitedivisionen
Anders Bülow spillede igen en flot halvleg selv om det ikke var nok til sejr

I 1.division fortsætter Albertslund med at vinde. I dag gik det ud over AB, der ellers have 5 Albertslundgærder nede for ingenting, hvor ABs formand Mikkel Grøn måtte hjælpe et afbudsramt AB-hold med 3 greb. I den anden kamp tabte Kolding til Ishøj 2 med et stående gærde.
Jørgen Jønsson

Back To Top