Taranjit Bharaj (Monty Singh)

To indisk fødte men danske landsholdsspillere topper

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

To indisk-fødte men danske landsholdsspillere topper listen

Pæne overraskelser på årets afvigte elitedivisions-statistik

Monty Singh har løftet sit spil i år og topper gærdelisten (se øverste billede)

Det er godt nok 2 indiskfødte men på en måde ”pæredanske” landsholdsspillere Monty Singh og Jino Jojo, der noget overraskende topper den danske elitedivisions liste over den bedste gærdespiller og kaster i den afvigte sæson.

For Monty Singhs vedkommende har det ligget i luften, at hans gærdespil i denne sæson har udviklet sig betydeligt.
Om det er skiftet til Herning, der har gjort udslaget, skal være usagt, men Monty virker mere ansvarsfuld efter omtalte klubskifte, og har lavet nogle flotte halvlege både for Herning og landsholdet. I sine 9 halvlege for Herning har Monty Singh scoret 453 points med et gennemsnit på 64, 71. Hans strikerate ligger også i top (92,83), når man tænker på, at han som åbner for Herning, nok føler en stor forpligtelse til at blive inde ved gærdet- hans fornemme tal er 9-2-453-172= 64,71- lige i halen på Monty ligger Zameer Khan, der har scoret flest points – 10-2- 504-115 =63,00- Medens 3.pladsen besiddes af veteranen Michael Pedersen, der har lagt landsholds-cricket på hylden, med – 8-2-371-117+=61,83.

Endnu en veteran, Frederik Klokker, som formentlig runder de 100 landskampe i Oman i næste måned, som den anden spiller i danske cricket-Carsten Pedersen har stadigvæk rekorden med 116 landskampe- Frederik indtager en solid 4.plads med 10 halvlege-3 not out- 413 scorede points med 93 + som højest og et gennemsnit på 59,00. 6 landsholdsspillere – foruden de 3 nævnte er det Wahab Hashmi, Mads Henriksen, og Anders Bülow , der ligger mellem de 10 bedste på gærdesiden.

Jino Jojo fra KB den store overraskelse som bowler.

Jino Jojo 1
Jino Jojo er overraskende elitedivisionens billigste bowler

Der er et gammelt ordsprog der siger at statistikker lyver. Men der er noget der tyder på, at mesterholdet KB, måske undervurderer- er godt klar over at man har mange bowler at gøre godt med- KBs sympatiske stockbowler Jino Jojo en smule- Jojo topper kasteranglisten i elitedivisionen med et så fornemt gennemsnit på 10,20 på sine kun 43 overs, der blev tildelt ham, hvor han nåede at erobre 15 gærder med en økonomi på kun 3,56. Jojo kan gå hen og blive ”dark horse” hvis han bliver brugt på den rigtige måde i Oman. kan Jojo få sin lidt lave og flade stockbowling til at ligge i rektanglet, bliver han svær at grave points op på uden risiko for ben for. Hans holdkammerat Bashir Shah måtte tage til takke med en flot andenplads med 26 gærder for 11,15 i snit på næsten det dobbelte over antal.

Den til tider iltre fastbowler Delewar Khan tog 24 gærder for 14,00 i gennemsnit på hans 92 overs. Glemmes skal ikke Raizul Saumys 26 gærder på 95 overs det højeste antal sammen med Bashir Shah- Raizul Saumy ligger nummer 4 med et gennemsnit på 16,27.

På kasteranglisten figurerer kun 3 landsholdsspillere- Jojo, Mads Henriksen og Hamid Shah mellem de 10 bedste. Lidt skuffende måske, er Nicolaj Damgaards placering som nummer 14, hvor Nicolaj på sine 109 overs kun har erobret 16 gærder, men stadigvæk figurerer under kategorien de mest økonomiske bowlere. Nicolajs lidt pauvre kastepræstation i elitedivisionen behøver ikke at forskrække nogen, han har for længst bevist, at han på bedre hold også kan bowle tæt og billigt.

Jørgen Jønsson

Back To Top