To Herning-talenter stod for klubbens anden sejr i elitedivisionen

  • Skrevet af: Alex Olsen
Magnus Kristensen kan næsten ikke forstå det, han tog 6 gærder

U19 spillerne Oliver Damgaard Hald og Magnus Kristensen bag sejr

Der blev kun spillet en enkelt kamp i den bedste række på denne forårs-lørdag.

Til gengæld blev opgøret mellem hjemmeholdet Herning og Ishøj et spændende møde, hvor Herning trak det længste strå i kampens tredje sidste over.

Referentvikaren Per Rasmussen beretter om en meget underholdende kamp, hvor Hernings ret unge talentfulde hold efter et par tætte nederlag endelig blomstrede i fuld flor.

Efter en meget beskeden start, hvor Ishøj var 3 ude for 40 på de første 18 overs (Monty Singh 23 på 27 bolde), kom M. Ali ind sammen med den tidligere Svanholmspiller Matti Malik, sidstnævnte, som indeholder en prisværdig vilje, men stadigvæk ikke helt er i stand til at få tavlen til at rulle i et rimeligt tempo (11 på 50 bolde), fik dog en god lille gærdestand på 41. Efterfølgende kom de to mere hårdtslående gærdespillere Parwan Kumar (43 på 38 bolde) og den nye komet D. Khan (43 på kun 15 bolde) sammen i en flot og hurtig stand på 65 på et meget vigtigt tidspunkt.

Magnus Kristensen tager endnu et gærde mod Ishøj

Efter den ikke særlig gode start fik Ishøj som nævnt rettet skuden op og endte med flotte 244 for alle på 49,5 overs.  Referenten fra Jylland rapporterer om en god og tæt bowling fra veteranen Jacob Larsen fra Herning, men den unge pacebowler Magnus Kristensen kunne ingen måle sig med. Magnus tog i alt 6 gærder for 47 på sine 10 over, hvoraf de 4 gærder var cleanbowlet.

Herning gik helhjertet efter sejren

Hernings gærdespillere startede stort set i samme tempo som Ishøj-åbningsparret Glen Hedevang og den spillende træner Ivetic. De spillede stille og roligt med det for øje, at halvlegen skulle bygges op på den rigtige måde, da man godt vidste, at der kom et par ”hårde” drenge lidt længere ned i gærdeordenen, som godt kunne flytte bolden. Som Jyllandsreferenten Per Rasmussen, så rigtigt påpegede, har dette unge Herning-hold lige haft et par jævnbyrdige kampe, hvor man måske på grund af den manglende rutine havde tabt til sidst, og denne gentagelse ville man nødig lægge ryg til endnu engang.

Oliver Damgaard Hald 59 not out på 36 bolde gav sejr til Herning

Efter den rolige start ved Hedevang (20 på 46 bolde) og S. Ivetic (54 på 90 bolde) var det op til de to hårdtslående Oliver Damgaard Hald (59 not out på 36 bolde) og den lidt ældre Jacob Larsen (21 på 18 bolde) at få ram på Ishøjs normalt farlige bowlere. Taktikken lykkedes: Herning passerede næsten 3 overs før tid med 3 gærder i behold. Nu har det unge talentfulde Herning-hold vundet 2 kampe, og ligner ikke et hold, hvis man kan holde moralen oppe, der nedrykker.

Det er godt at have en veteran til at batte sidst, det mestrer Jacob Larsen

For dansk cricket, hvor vores talentfulde U19 landshold skal ud i noget af en hård turnering ved U-EM med deltagelse af kun de større europæiske nationer, lover det ganske godt. Det bedste bevis er leveret med de to dominerende unge U19 spillere Magnus Kristensen og Oliver Damgaard Hald, som begge var udslagsgivende i denne kamp, hvor Herning vandt med 3 stående gærder.

Lørdagens øvrige kampe vil blive kommenteret i morgen søndag.

/Jørgen Jønsson
(red GV)

Back To Top