To dage med ungdomselite-cricket på meget godt og lidt skidt

To dage med ungdomselite-cricket på meget godt og lidt skidt

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Af naturlige grunde virker de ældste grupper teknisk bedst

Når man i et par dage har overværet vores ungdomselite bestående af U15, U17 og U19-landsholdene og skal bruge den berømte pil som omdrejningspunkt, så har pilen nok været både op og ned.

Marcus Knapp ved gærdet
Marcus Knapp ved gærdet

 

Hos U15-årgangen blev der ikke lavet ret mange points i de 3 kampe man nåede at spille. Især i den første kamp i dag, hvor der kun blev spillet 37 overs i alt, kneb det gevaldigt for de unge gærdespillere at bevise deres talenter. Øst-holdet scorede kun 59 for alle, hvor 10.gærdet L. Malik lavede 11 points som højest. Nok lød det, at de to gode bowlere fra Westholdet, BilalAftab og H. Akhtar arbejdede godt med bolden i luften, men alligevel, 59 points, hvor ekstra var topscorer med 17 points, var noget ”tyndbenet”, Sami Ahmed tog 3 gærder for 18. Westholdet var faktisk ikke meget bedre rent pointmæssigt, holdet måtte bruge hele 6 gærder for at passere med Nabil Akhtar, som var en af de bedste gærdespillere ved dette U15-stævne, som topscorer med 26 points.

Kampen blev så kort (37 overs i alt), at holdene blev enige om at spille endnu en kamp, hvor vestholdet denne gang kun kunne holde i 15 overs, scorede 76 for alle og igen var Nabil Akhtar bedst med 25 points. Bedste Østkaster var Wahid Mahmood med 3 gærder for 23.

Magnus Kristensen bowler
Magnus Kristensen bowler

Øst-holdet scorede 91 for 8 gærder topscorer Z. Aslam med 38 på 43 bolde. Bedste West-bowler blev SW. Anwar med 4 for 22. Imponerende havde alle spillere anskaffet sig hvidt tøj, hvor man følte sig helt tilbage til de gode gamle dage. Ingen tvivl om, at trænerne for U.15.landsholdet har fået noget at arbejde med i overtiden hvad angår holdets gærdespil.

Der var nærmest ”krig på kniven”, da U17 og U19 kæmpede om ”håneretten”

Under kampen mellem U19- og U17-landsholdene opstod der ind imellem nogle ”tilråb” fra de to respektive hold, i bestræbelserne på at opretholde en form for lille ”krig” mellem de to mandskaber. Ingen af holdene ville tabe, og det gav selvfølgelig også en ganske udmærket kamp, hvor U19 til sidst trak det længste strå. Man kan efterfølgende diskutere om hvem der egentlig var det bedste hold – den store spiller i dag Said Alam, fra U19, der blev topscorer med 86 points, og som ind imellem diskede op med nogle udmærkede slag, blev droppet, da han kun havde ganske få point, da han slog bolden lige ind i labberne på en lidt dyb mid-off på Jonas Henriksens kast. Var den bold blevet grebet, ved man ikke om sejren var blevet byttet om.

U17 battede første og lavede 168 med Shangeev Thas som topscorer med 37, Saud Munir scorede 28. Bedste U19.kaster blev den nye student Anique Uddin med 3 for 6, medens Azam Ur-Rehmann tog 3 for 43.

Kampens store spiller Said Alam løfter sit bat efter en stor halvleg
Kampens store spiller Said Alam løfter sit bat efter en stor halvleg

U19-landsholdet så længe ud til at ville køre kampen stille og roligt hjem, hvor Said Alam efter sin vanskelige start fik spillet sig op med skiftende makkere. Nicolaj Jørgensen(27) spillede som vanligt en gang kvik cricket, hvor han mange gange giver for meget plads til bowleren, som kan se hans ”huller”, når han ikke er i boldens linje. Men fra 145 for 4 og til det vindende points, røg der 4 billige gærder for kun ca. 20 points, hvor det endte med lidt spænding til sidst. U19 passerede for 8 gærder.

En smilende Wahab Washmi, som ikke fik lov at keepe i dag, er til gengæld blevet student
En smilende Wahab Washmi, fik ikke fik lov at keepe i dag, er til gengæld blevet student

U17-holdets kastere delte gærderne mellem sig, hvor Athik Saumy, med det lille ”rejehop”, Saud Munir, Jonas Henriksen alle tog 2 gærder for henholdsvis 21 , 12 og 42 points.

Hvis man kigger på det danske U17-landshold, kan man godt få øje på, at holdet batter langt ned, hvis man kan formå at koncentrere sig, hver eneste mand, og det bliver nødvendigt, hvis vi skal kvalificere os ved ICC Qualifier-spillet i Holland om 3 uger. Vi har et udmærket materiale i dette hold, hvis spillerne formår at arbejde sammen som et hold i alle kategorier: gærdespil, markspil og bowling.

Back To Top