To centuries nedlagde Soranerne mens Herning overrasker. Esbjerg sled for sejren søndag.

  • Skrevet af: Peter Power

Elitedivision lørdag

Herning havde besøg af Ishøj og Herning vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Herning fik en god start anført af Christo Botma (18) og Milan Laljani(24), men det blev ødelagt da Christo blev løbet ud og straks efter en kasterskift faldt Milan. Iyhas Saumy (39) kom til gærdet og var med til at give Herning et skub opad. Efter tabet af endnu to gærder fik han følgeskab af bror Raizul (27) og de fik Herning over tre cifre, dog med at bruge mange overs. Men begge brødre faldt næsten samtidigt, begge grebet af Ali Akhtar, så Stig Hedevang(17) og J Varatharajan(23) fortsatte med at lave points indtil Stig blev kastet med 5 overs igen. Det lykkedes de sidste gærdespillere at få Herning oppe på 193, da de 50 overs var brugt op.

En perfekt start fik Ishøj ikke da Qaiser Rana (5) blev løbet ud, men det kneb med åbningskasterne med udenoms og en fejlbold og det gav points, men efter 4 overs slog Gulzar Khan med sit andet bold til og Naveed Mughal (6) blev grebet. Amit Kumar (10) og Ali Shah (19) fik Ishøj videre indtil de begge faldt ved 58 på tavlen. Delaware Khan (34) kom til gærdet og holdt den ene ende, mens Adeel Akthar og Pawan Kumar ikke blev særlig længe, men Ali Akhtar (31*) blev hængende. Men Hernings Gulzar Khan slog til og fik Delawar grebet ud og greb selv Javid Khan med det samme. Med 8 gærder nede med 111 på tavlen var Ishøj i vanskeligheder og det blev slet ikke bedre, da Absar Khan blev løbet ud. Herning var tæt på sejren, men Azim Khan (17) og Ali holdt ud i hele 15 overs og lagde 48 points til totalen før Herning fik gennembruddet da Azim blev stokket ud af Botma på Mansfields medium kastning. Hernings sejr blev på 30 points.

Soranerne var på besøg i Skanderborg, hvor man i starten havde blå himmel så det var perfekt cricket vejr på en hurtig og kortklippet bane. Skanderborg vandt lodtrækningen og gik til gærdet og åbnede med Monty Singh (101) og Nikolaj Damgaard (17). Sundararajan åbnede kastning for Soranerne og han fandt ud af, at man ikke kaster kort til Nikolaj og heller ikke en hel bold, begge røg i træerne. Sundararajan fik kun en over til at starte med og Nikolaj ville nok havde lavet mere skade, hvis ikke han blev løbet ud som ikke-slåer, da kasteren fik en finger på en returbold fra Monty, der også ramte Nikolajs fod og gik i gærdet. Michael Pedersen (35) kom til og spillede sin standard halvleg, mens det var Monty der plyndrede de dårlige bolde fra Soranerne. Det hjalp heller ikke Soranernes sag, at deres markspil var urutinerede med flere bolde gennem hænderne samt overthrows. Efter en partnership på 87 blev Michael grebet og Anders Bülow fulgte hurtigt efter. Rizwan Mahmmod kom til og burde være grebet ud på første bold efter en løftet drive. Han blev også tabt i slip (svær) på sin anden bold, men det lykkedes dog ham at slå en sekser før han blev fanget ben for af Sundararajan, som var kommet på igen. Bror Kamran (109*) kom til og sammen med Monty lagde 85 på tavlen før Monty der havde nået sin century blev grebet. Shangeev Thani (10) kom ind for en kort bemærkning, da han troede der var et løb, men det mente Kamran ikke. Omar Hayat (29) blev Kamrans nye makker og de fortsatte med at plyndre Soranernes kastning der slet ikke havde tyngde. Kamran nåede at få sin century før overne udløb, mens Omar blev grebet på anden sidste bold. Oliver Hald kom ind og spillede sin mest fejlfri halvleg nogen sinde, da Kamran fik den sidste bold og Skanderborg endte på 345. En total der virker voldsom høj, men banen er ikke så stor og den var hurtig. Skanderborg slog dog 13 seksere og 20 firer.

Videohighlights Skanderborgs halvleg

Soranerne battede i starten upåvirket af Skanderborgs åbningskastere Oliver Hald og Anders Bülow, men det var Anders der fik gennembruddet, da Ravikiran Shetty (10) snittede en kortere bold til keeperen med 23 på tavlen. Gopalam kom ind og fik sin sag for ved Oliver først med en der ramte ham nok på handsken, men han blev vist gal for han forsøgte at sende den næste bold ud af banen istedet fløj alle tre pinde. Jan Panchal kom ind og sammen med Rajesh Ayyappan (49) stabiliserede sagene og Skanderborg gik over til skruekastning. Med 79 på tavlen fik Jeppe Nielsen gennembrudet ved at fjerne Pancahls overliggere og på den næste bold blev Krishnamur godt grebet af Omar Hayat i slip. Så begyndte gærderne at falde mens Rajesh Ayyappan så til i den anden ende, inklusive to stokninger på Sangeevs kastning. Først da Vibhor Chaudary (29*) kom til fandt han en partner så Soranerne løftede totalen fra 117 til 157, hvor Rajesh endelig blev grebet og sidste mand kort efter også blev godt grebet af Rizwan Mahmood. Sejren blev på hele 187 points, mens Sangeev blev bedste kaster med 3 for 20.

Videohighlights Soranernes halvleg

1.division

Copenhagen var på besøg i Glostrup, der gik først til gærdet. Det så ikke så godt ud for Glostrup med 4 gærder nede for 41, men Khizar Javiaid (61) og Henrik Saxe (33) fik Glostrup på 3 cifre før Henrik blev dømt ben for. Khizar fortsatte bl.a. med Sanjay Chawla (18*) indtil han blev grebet. Sanjay fik Glostrup op på 177, da sidste mand Glen Larsen gik ben for.
Glen Larsen åbnede som ofte før kastningen for Glostrup og det havde Copenhagen besvær med, da han tog tre gærder, således at Copenhagen havde 4 mand nede for 42 Der var ingen i Copenhagen, der kunne bide sig fast ved gærdet. Qamar Farooq (21*) gjorde modstand, men de øvrige faldt for Haroon Malik og Sanjay Chawlas kastning med to gærder hver. Det var meget passende at Glen tog Copenhagens sidste gærde med 98 på tavlen, så Glen endte med 4 for 28.

SØNDAG

1. division

Svanholms andet hold var på besøg i Esbjerg. Svanholm vandt lodtrækningen og valgte at gå til gærdet i en kamp der var præget af lave scorer. Svanholm blev holdt i skak fra starten af Kasper Rubin og Magnus Brunsgaard. Da de hver havde kastet 4 overs stod der bare 12 på tavlen. Så kom Narongchai Nielsen på og fik gevinst med det samme. Svanholm kravlede videre, da der ikke blev scoret mange grænseslag, men gærderne faldt jævnligt. Kun Said Alam i starten og senere Moeez Raza holdt stand indtil sidste gærde faldt ved 114. Esbjerg skiftede rundt på kasterne og hele 7 blev brugt og gærderne blev jævnt fordelt.

Esbjerg fandt det lige så svært ved gærdet. Frederik Klokker (55) stod fast i den ene ende mens Asad Shah forholdsvis hurtigt tog 2 Esbjerg gærder. Igen blev der ikke scoret grænseslag men Frederik spillede i hullerne. I ntroduktion af Said Alam i kasteangrebet var et vendepunkt da han skar igennem midter gærdeordenen med 5 gærder i løbet af 5 overs for 14 points. Esbjerg var i dyb vanskeligheder med 8 gærder nede for 68 men Ivan Kristensen (18) kom til gærdet og sammen med Frederik spillede de sig ud af vanskelighederne og hev en sejr hjem på 2 stående gærder. Said Alam endte med at tage 5 for 31.

T20 Øst

Der var topkamp mellem KB og Svanholm i serie 1. Denne kamp er omtalt særskilt.

Derudover var der to kampe i  serie 1 spillet på Albertslunds bane, hvor hjemmeholdet først mødte Hvidovre, der sendte Albertslund til gærdet. Albertslund endte på 149 for 9 gærder på de 20 overs takket være en resolut 61 fra S Khan, der åbnede sammen med A Jamal (28). De to lavede 79 sammen og med Waqas Hafeez (11) kom man op på 117. De sidste gærder faldt hurtig i forsøget på at score flere points.
Men det viste sig ikke at være nok! Gode halvlege fra Safian Aslam (28), Saran Aslam (47) og AN Raja (31) sørgede for at Hvidovre passerede med tabet af seks gærder.

I den anden kamp spillede Albertslund mod Soranerne, der nok var lidt træt i benene efter den store marktur lørdag mod Skanderborg. Albertslund gik først til gærdet og fandt Soranernes kastning nok ikke så fjendtligt, da totalen blev på 199 for tabet af 5. Waqas Hafeez (40), R Tariq (43*), S Khan (31) og A Jamal (29) førte an i løjerne.
Soranerne kunne ikke matche scoringshastigheden i den sidste ende. De fik ellers en glimrende start af Bobburi (48) og Nagaraj (41) men da de begge faldt til Tariqs kastning var der ingen der kunne score mere en et ciffer. Soranerne var ude for 135 og Tariq endte med at tage 5 gærder for 14.

Back To Top