skip to Main Content
Tidligere AaBer "har mistet sit gærde"

Tidligere AaB’er “har mistet sit gærde”

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

I sidste uge døde den tidligere AaBer, Poul Wøhlk, 80 år. Han opnåede et få en enkelt cricketlandskamp på hjemmebanen på Ny Kærvej i 1964 mod Holland.

Desuden blev han dansk mestre for AaB i 1961-62-63 og 64. Han spillede knap 100 førsteholdskampe for AaB, og var en glimrende markspiller med et godt boldøje. Han var altid velklædt, og var også en ”gentleman” på og udenfor cricketbanen.

Den tidligere AaBer Poul Wøhlk er gået bort,ses her (tv) sammen med sin anfører Carsten Morild i 1964 hvor Wølhk både blev Danmarksmester og debuterede på landsholdet mod Holland i Aalborg
Poul Wøhlk ses her (tv) sammen med sin anfører Carsten Morild i 1964 hvor Wølhk både blev Danmarksmester og debuterede på landsholdet mod Holland i Aalborg

 

Poul Wøhlk opnåede desuden mange førsteholdskampe i håndbold for AH (Aalborg Håndboldklub) i 2. og 3.division. Senere fik han en glorværdig karriere som håndbolddommer. Han dømte mange divisionskampe, landskampe og endda et par gange ved VM i håndbold. Det var i begyndelsen sammen med Jack Rodil, og senere var meddommeren, Tom Nybo, begge Randers. I 1983 blev Poul Wøhlk i øvrigt tildelt Dansk Håndbold Forbunds guldnål for sin store indsats for forbundet.

I det civile liv var Poul Wøhlk repræsentant for det kendte Randers-tøjfirma, Falbe-Hansen, og blev betegnet, som ”stjernesælger” og han dækkede hele Jylland.

I de senere år kastede han sig over golfsporten, og sammen med hustruen, Sonja, var Poul meget aktiv i Blokhus Golf Klub, hvor de begge havde en del opgaver i bestyrelsen.

Poul Wøhlk bisættes på onsdag fra Hasseris Kirke i Aalborg.

/Niels Torp Andersen og Jørgen Jønsson (Aalborg)

Back To Top