T20 afgjort

  • Skrevet af: Peter Power
Patrick Matautaava 4
Patrick Matautaava 6
Patrick Matautaava c&b Nicolaj Damgaard
Surya Anand 6
Raizul Saumy 6
Glenn Hedevang 6
Syed Muhammed Rehan St Shangeev T b Nicolaj D
Surya Anand holder Rizwan nede med præcis kastning
Shangeev Thanikaithasan 4
Rizwan Mahmood 6
Rizwan Mahmood 6
Shangeev Thanikaithasan

Denne weekend så et par turnerings kampe lørdag mens søndag var sidste omgang i Serie 1 af T20 turneringen, hvor finalerne spilles næste weekend i Esbjerg.

Lørdag

Kampen om fjerde pladsen i Elitedivision, der giver plads i slutspillet om DM spidser til, hvor Skanderborg, KB og Svanholm er sikre deltagere og lørdag så Ishøj mod Soraner i en kamp der blev virkelig spændende. Kampen blev spillet i Ishøj, hvis pitch kræver sin mand og Soraner sendte Ishøj til gærdet. Ishøj fik en nogenlunde rimelig start, hvor holdet var 47 for 2 efter 15 overs med Nabil Akhtar (18) i førersædet, men da han blev grebet straks efter faldt Ishøj lidt sammen, hvor Adeel Akhtar, anfører Pawan Kumar og Asim Khan faldt billigt. Heldigvis trådte Rabi Tariq (34) til og prøvede at holde sammen på halvlegen, men gærderne faldt i den anden ende. Rabi var sidste mand ud med 129 på tavlen. Gærderne blev fordelt mellem fire kastere.

Soraner fik ikke nogen god start med et gærdefald i den første over og gærderne faldt jævnligt, da ingen af de efterfølgende gærdespillere kunne blive hængende, især da to mand blev løbet ud. Med 7 gærder nede for 69 så det ikke godt ud, men anfører Naveen Bobburi (31) og Pankaj Singh (33) fik en gærdestand i gang og det så ud som om Soraner ville passere. Men Pankaj blev kastet ud af Pawan Kumar med 120 på tavlen. Davinder Singh blev fanget ben for ved 124 og Naveen, der forsøgte at skærme sidste mand Avijit Khan, blev løbet ud i den 46. over med 127 på tavlen. Altså en sejr på bare to points til Ishøj. Pawan Kumar var bedste kaster med 3 for 29. Det betyder, at Ishøj sidder nu på fjerdepladsen to points foran Glostrup på femtepladsen. De to hold skal møde hinanden i den sidste runde af grundspillet og der er ikke stor afstand i de to holds net run rate (NRR).

I første division var Kolding på dobbelttur i Københavns området og lørdag var modstanderen Copenhagen ude i Brønshøj. Kolding sendte Copenhagen til gærdet og med indsatser fra Muhammad Salman (31), Muhammad Azhar (27) og Qumar Ahmed nåede Copenhagen 164 for 9 (En spiller Raj Thaker var skadet). Gærderne var ligelig fordelt blandt kasterne, men man bemærkede at Christo Botma kastede og tog et gærde for 13. Det er vist ikke set før. Men Kolding var uden deres sædvanlige all-rounders Martin Pedersen og Stephan Langholz. I stedet trådte Bharath Madderi (46) og Mustafa Mayar (59*) til og sørgede for at Kolding passerede for tabet af 5 gærder.

Søndag

Det var den sidste omgang i Serie 1 og der blev spillet 4 kampe. Mens Skanderborg og Svanholm var sikker i Serie 1 A var det ikke afgjort hvem der gik videre i Serie 1 B.

Ishøj mødte KB hjemme i Ishøj, hvor KB besluttede at gå først til gærdet. KB fandt det svært at score som de plejer. Saif Ahmad blev kastet i 3 over med 12 på tavlen. Brian Chari slog en sekser i 4. over, men var ben for i 5. over. Den næste grænseslag kom først i den 15. over hvor Saran Aslam tog fat og fik løftet scoren fra 44 til 103. I den sidste over blev Amjad Khan grebet og KB sluttede på 109 for 5. Ishøj fik en god start med Salar Khan og Pawan Kumar, der først blev adskilt i den 12 over med 58 på tavlen. Pawan fulgte kort efter, men Lovekaran Singh fik Ishøj nærmere med 3 grænseslag. Trods tre hurtige gærder i de sidste overs lykkedes det Ishøj at passere med 6 bolde igen.

Glostrup mødte Albertslund hjemme, hvor Glostrup blev sendt til gærdet. Her fik Glostrup en god halvleg takket være Aftab Ahmed (57) og Frederik Klokker (55) med støtte fra Abhishek Gupta (13) og Ridhin Sharma (11*). Albertslund skulle lave 156 for at vinde, men trods Aswad Butts 39* kom Albertslund ikke i nærheden og var ude for 107. Shakeel Zeb tog 3 for 17 som bedste kaster.

Resultaterne betyder at KB beholder førstepladsen med 8 points, mens Glostrup ender på anden pladsen også med 8 points. Ishøjs sejr over KB var ikke nok. Albertslund endte sidst uden points og skal nu spille om nedrykning mod Soraner fra den anden gruppe.

I Serie 1 A mødtes Svanholm og Soraner på Svanholm Park. Soraner valgte at gå først til gærdet. Soraner nåede at bruge samtlige 20 overs, men totalen var kun 81 for 9. Naveen Bobburi var endnu engang bedste gærdespiller med 26. Jonas Henriksen var skadevolderen med 3 gærder for 4 på 2 overs, mens Abdullah Mahmood tog 3 for 18 på 4 overs. Hamid Shah (37*) og Zishan Shah (26*) behøvede kun 9.2 overs for at passere.

I Herning var Skanderborg på besøg og her valgte Herning selv at gå til gærdet. Hernings Patrick Matauaava (21) var ellers i godt spillehumør og det så ud til en større halvleg med 2 store seksere sendt i træerne, men Nikolaj Damgaard snørede ham til at give et nemt returgreb. Ihyas Sawmy fulgte kort efter uden det store bidrag, så det var Surya Anand (29) og Raizul Sawmy (11) som fik totalen oppe på 52 før Raizul blev grebet. Glenn Hedevang (23) var den nye partner indtil Surya Anand blev godt grebet af Christian Peck på sin egen kastning. Nikolaj fik lige to stokninger til sit navn, da Herning i de sidste overs forsøgte at få totalen højere, men måtte nøjes med 113 for 9.

Skanderborg røg i problemer fra starten af, da de ikke kunne håndtere Surja Anands kastning med præcis længde og høj opspring på Hernings betonbaseret pitch. Både Nikolaj Damgaard og Michael Pedersen faldt til greb af Patrick M. Så i de næste par overs spillede Rizwan Mahmood (69*) og Shangeev Thani (29*) henholdende indtil Surja brugte sine overs op. Det betød at Sawmy brødrene kom til at kaste og så åbnede gærdespillerne op. Raizul Saumy kastede kun 2 overs men de kostede 40 points. I en over sendte Rizwan ham ud i træerne 2 gange og i den næste 3 gange, da Raizul kastede for kort. Ihyas klarede sig bedre, men de to gærdespillere havde ellers ingen problemer med at kunne passere i den 17 over. Suryas kastning blev 2 for 10 på sine 4 overs.

Video Highlights af Herning v Skanderborg

Med sejren i dag endte Skanderborg på første pladsen efterfulgt af Svanholm, mens Soraner endte på sidste pladsen.
Det betyder nu at Skanderborg skal møde Glostrup mens KB møder Svanholm i de 2 semi-finaler på lørdag i Esbjerg, mens Albertslund møder Soraner i nedrykningskampen.

Søndag blev der spillet 2 kampe i første division på Sjælland.
Svanholms og KBs andet hold mødte hinanden på Albertslunds bane hvor KB gik først i marken. Svanholm var i vanskeligheder med 4 gærder nede for 22, men James Moniz (45) og Said Alam (58) fik løftet holdet, indtil James blev grebet ved 105, men Said fik hjælp fra Raja Khan (28) og Atta Ullah (16), så Svanholm var ude for 195 i den sidste over. Ali ul-Hassan med 3 for 44 og Zakria Raja med 3 for 23 var de bedste kastere. KB mistede Bilal Aftab hurtigt, men Hassan Farooq og Hamza Qureshi fik totalen på 41 før Hassan var ude, men Zakria Raja (21) var med til at totalen var 74. Så begyndte gærderne at falde med jævne mellemrum, mens Altamish Durrani (31) holdt den ene ende, men da Altamish faldt som ottende gærde var KB reelt færdig og var ude for 128. Aden Aftab med 3 for 30 og Amod Mahajan med 3 for 17 var skadevolderne.

Kolding befandt sig i Gladsaxe søndag for at møde AB. Igen vandt Kolding lodtrækningen og sendte AB til gærdet. ABs halvleg blev bygget omkring Usman Ali (45) og Hasnain Kiani (58). Gærder faldt med jævne mellemrum, men totalen voksede trods alt også, så tavlen viste 180 for alle efter 44 overs. Kolding havde søndag veteranen Peder Pedersen med (dog uden sine sønner) og han blev Koldings hovedvåben med 4 for 42 på sine 10 overs. Mustafa Mayar bidrog også med 3 for 24. Christo Botma kastede også men uden succes. Til gengæld var han hovedmanden bag Koldings gærdeindsats med 60*. Efter en god start med Vidiyasai Sasitharan (44) og Bikash Karmakar (17) sørgede Christo for at Kolding passerede for tabet af 3 gærder på bare 34 overs. Med sejren er Kolding nu på anden pladsen, mens AB befinder sig i bunden.

Back To Top