Svanholm vandt pligtsejr over Herning med 75 points

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

 

Brøndbyholdet har stadigvæk føling i topstriden om medaljer

Saif Ahmad spillede igen en velovervejet halvleg

 

Lørdagens to kampe – Svanholm vandt en klar sejr over Herning mens det andet tophold Skanderborg, med et meget amputeret hold tabte med 76 points til Ishøj- hvilket ikke gjorde KBs mesterskabs favoritter det vanskeligere, tværtimod.

Man må undres over, at Skanderborg kommer til København med det omtalte meget svækkede hold, når der står en DM-titlen på spil. Hele 5 spillere – Anders Bülow, Brødrene Mahmood, Christian Peck, og Morten Kristensen, som ikke var med i dag, hvor Skanderborg inden kampen kun havde tabt en af deres kampe i elitedivisionen (referatet af Ishøj – Skanderborg kommer

Senere fra Peter Power).

På Svanholm Park var hjemmeholdet først inde og scorede 212 for 8 på de 50 overs på en forholdsvis tung bane. Saif Ahmad(54), spillede endnu engang en meget velovervejet halvleg, sammen med Thaha Ahmed (23) fik han stille og roligt stabiliseret gærde spillet med en gærdestand på 67 inden Thaha blev bowlet ud. Endnu to mindre men vigtige gærdestande – Saif Ahmad og Mads Henriksen på 38 og lidt senere Wahab Hashmi (27)og Saud Munir27 not out) med 48, gjorde at halvlegen på den tunge bane begyndte at ligne en vindertotal (212 for 8). Også Saad Ahmad fik lidt gang i sagerne med 29 points. Herning havde 3 kastere som hver tog 2 gærder I. Saumy, Jeppe G. Nielsen, som var den billigste, og som virker modtagelig for instrukser, skal lære at ”twiste” sin ellers gode venstrehåndkastning. Nicolaj Damgaard var noget dyrere i sine 10 overs som kostede 54 points.

Dommer Kentorp skulle faktisk have dømt dobbelt udenom på Nicolaj Damgaard

Herning fik en udmærket start ved gærdet. Holdets australsk spillende træner Ivetic(47 på 90 bolde) blev som han plejer inde og slog ikke større brød op end han kunne bage- godt hjulpet af det andet åbningsgærde Glenn Hedevang(24). Begge spillede nok for langsomt, hvilket måske gjorde, at resten af Hernings gærdeside bortset fra Nicolaj Damgaard (19) faldt sammen og kun fik lagt sammenlagt 31 på tavlen, hvoraf veteranen Jacob Larsen som sidste-gærde scorede 13 not out på 6 bolde! Han skal nok lidt før ind i morgen, hvis Herning vil prøve at lave en ”match” mod KB. 137 for alle på 40 overs kunne det blive til for uldjyderne, som nok skal stramme noget op i holdånden mod KB, hvis man ikke skal gå alt for kvæstet ud af kampen i morgen.

Saud Munir mod Nicolaj Damgaard

Det var især de to ”tørre” Svanholm-offspinnere, brødrene Saad og Saif Ahmad som tog henholdsvis 4 for 28 og 1 for 23 på deres 10 overs, der gjorde ulykker i Hernings gærdeside.

Inden kampene i morgen søndag er stillingen i toppen at KB stadig er ubesejret med 13 points for 7 kampe, Svanholm har 12 for 8 kampe og Skanderborg 10 for 7 kampe.

Jørgen Jønsson

 

 

Back To Top