Svanholm T20 DM mester efter spændende, velspillet stævne

  • Skrevet af: Peter Power
S Thanikaithasan c K Dabengwa b A Uddin
V Sasitharan+ lbw b K Dabengwa
Z Raja b O Hald
Y Iqbal c M Pedersen b A Bülow
A Khan c V Sasitharan b O Hayat
B Javed c S Thanikaithasan b N Damgaard
Amjad Khan 6
Hamid Shah 6
Adnan Akmal c Aftab Ahmed b Basit Javed
Mads Henriksen 6
Mads Henriksen c Zameer Khan b Bashir Shah
Hamid Shah 6
Musa Mahmood c Zameer Khan b Bashir Shah
Saud Munir b Bashir Shah på anden sidste bold
Rizwan Mahmood tæt på at gå til 0 for anden gang i træk. Det ellers ville være et fibergreb.
A Bülow c A Hashmi b J Henriksen
En af flere tæt på situationer
R Mahmood c A Akmal b H Shah
Adnan Akmal lidt i vanskeligheder mod Anders Bülow
Mads Henriksen 6
H Shah c A Bülow b N Damgaard
Wahab Hashmi gribes ved stregen af Oliver Hald
Musa Mahmood slår bolden i hænderne af Omar Hayat som ikke kan holde på bolden
Mads Henriksen slår sejren hjemme
Svanholm fejrer.....
DCF næstformand Carsten Pedersen
Skanderborgs nok utilfredse anfører Michael Pedersen
Svanholms anfører Zishan Shah og pokalen
Man of the Finals - Mads Henriksen
Svanholm T20 mestre 2020
Det hårde slid efter kampen - tak til Herning
Skanderborg - T20 sølvvindere

LØRDAG

T20 Finaler i Herning

Skanderborg mod KB

Vejrudsigten havde ikke være positiv i dagene op til finalerne og man havde brugt tid til at omskrive reglerne for at håndtere en finale dag med tre hold, der spiller med hinanden og tage hånd om konsekvenserne hvis det regnede meget. Men det viste sig ikke have nogen betydning, for der kom først regn 2 minutter efter den sidste bold i den sidste kamp, men det var et skybrud og gjorde det svært at lave præmieoverrækkelsen efter kampen og måtte ske under halvtaget ved klubhuset.

Dagen startede tidligt med kampen mellem Skanderborg og KB på en bane og pitch der havde fået en delvand op til dagen. KB vandt lodtrækningen og valgte at gå i marken. Skanderborg åbnede med deres normale åbning med Monty Singh (10) og Nikolaj Damgaard (32), der især er kendt for sit aggressive spil. De fik også ellers en god start mod KB’s kastere Amjad Khan og Yasir Iqbal. Men med 26 på tavlen snittede Monty Yasir til keeperen, men Sangeev Thani (24) kom ind og sammen med Nikolaj fortsatte med at presse KB. Men Nikolajs aggressive spil kom til kort og han blev grebet i dybet. Herefter gik KB over til spin, men det generede Sangeev ikke, men alligevel kom han til kort mod Anique Uddin. KB’s brug af spin lagde en dæmper på Skanderborg som om bolden gjorde lidt mere end beregnet. Rizawan Mahmmod blev kastet ud på første bold kastet af Bashir Shah, som Skanderborg havde svært med. Han fik anfører Michael Pedersen (7) grebet og Arkeel Amjad (2), Skanderborg havde svært med at score og endte med at blive kastet ud for 103 i den sidste over. Keith Dabengwa tog de to sidste gærder i løbet af otte bolde.

På forhånd virkede 103 ikke som noget stor forhindring for et hold som KB. De kunne nøjes med at skubbe enerne og score grænseslag på de dårlige bolde, men KB slog efter bolden fra starten og det galt. Keith Dabengwa blev grebet i den første over i dybet og Said Ahmed gentog bedriften bolden efter og blev fabelagtig grebet med en hånd af Nikolaj Damgaard i dybet. Oliver Hald fik sit tredje gærde, da han ommøblerede Rajas gærder, da han tog et skridt bagud for at smække bolden. KB var i problemer, men Saif Ahmed fik lidt skik på KB med et par gode slag. Partneren Yasir Iqbal kom til snitte en kort bold fra Anders Bülow til slip. Skanderborg gik herefter over til spin og det kom til give gevinst, da KB stadig ikke havde tålmodighed. Nikolaj Damgaard fik Saif Ahmed grebet, mens Aftab Ahmed slog Adeel Amjad ud til Omar Hayat. Amjad Khan kom ind og man ved han kan alene vende en kamp med adskillige store stød. Han kom dog slet ikke i gang, men snittede Omar Hyatt til keeperen. KB var virkelige i problemer nu med 8 gærder nede for 59, men Anique Uddin tog fat og sammen med Bajit Javed fik scoret points sammen de næste 4 overs. Der var ingen grænseslag og Bajits forsøg på et sådant på Nikolaj Damgaard blev ikke ramt rigtigt og Skanderborgs bedste markspiller Sangeev Thanikaithasen tog et godt greb på grænsen. Overen efter fik Anique en hel bold fra Olive Hald som han sendte lige i hænderne på Michael Pedersen i dyb mid-off og så var kampen forbi og en sejr til Skanderborg. Skanderborg tabte intet i marken og var virkelige velmotiveret.

Videohighlights

KB mod Svanholm

KB var nu nødt til at præstere mod Svanholm for at undgå trejde pladsen og det var nok det i bagtanken da de valgte at gå til gærdet først. Under kampen mod Skanderborg forsøgte Yasir Iqbal at stoppe et fuldt slag med det resultat at han flækkede hånden mellem fingrene og måtte sys. Han var derfor ikke med mod Svanholm og det var Keith Dabengwa heller ikke fordi han havde stadig problemer med en brækkket finger. KB valgte at åbne med Amjad Khan (47) og Saif Ahmad (35) og det gav pote da de sat sig på Svanholms åbningskastere, især Toqeer Ahmad. Amjad sendte bolden ud af banen hele seks gange og han brugte kun 21 bolde for at nå sine 47 points, da han blev grebet af keeperen i endnu et forsøg på en sekser. Shehzad Ahmed (5) fik samme skæbne efter en enkelt firer, så det var Zameer Khan (24) der blev partner med Saif. Svanholm var gået over til spin og det gav pote da Saif snittede en bold fra Hamid Shah ned ad legsiden og blev godt grebet af keeper Hashmi. Altamish Durrani(12) var ind for en kortbemærkning før han blev også grebet i off-siden, men det var Zakaria Raja (40) som løftede KB opad i de sidste overs med 5 seksere indtil han blev grebet af unge Musa Mahmood i den anden sidste over. To gærder mere faldt i den sidste over i forsøget på at løfte scoren højere end de opnåede 197. Halvlegen var i dyb kontrast til KBs indsats mod Skanderborg og man lægger mærke til at alle ni gærder der faldt var alle grebet ud. Forholdene var blevet bedre for gærdespillerne, da vejret var blevet gangske godt. Saud Munir var Svanholms bedste med 4 gærder for 31.

Svanholm åbnede med Jonas Henriksen (1) og Hamid Shah (99*) og i Amjad Khans første over forsøgte Jonas at slå ham ud af banen, men fandt i stedet Saad Ahmad. Ikke det bedste start for Svanholm og det blev ikke bedre, da Svanholms træner Adnan Akmal (1) første forsøg på en drive endte i Aftab Ahmeds hænder og Aftab gentog bedriften kort efter da Zishah Shahs (0) første slag gik opad. Heldigvis fik Hamid Shah en partner i Mads Henriksen (46) og de træk Svanholm ud af problemerne og i løbet af de næste 7 overs fik lagt 78 points på totalen. Mads slog hele 5 sekser ud af 46 points han lavede bare på 24 bolde. I forsøget på den sjette på Bashir Shahs kastning ramte den ikke rigtig og blev grebet på grænsen af Zameer Khan. Hamid fik så en ny partner i Wahab Hashmi (31) og de gjorde næsten det samme. På de næste otte overs lagde de 79 til totalen, men det var Hamid der træk læsset. Da Wahab blev grebet stod der nu 174 på tavlen og vi var i gang med den 18 over. Lucky Ali (0) blev for ivrig og løb sig selv ud. Musa Mahmood (1) blev kastet ud, men det var en fejl bold, da Saif Ahmed brød gærdet ved kastedommeren. I stedet fik de løbet points hjem således at Svanholm manglede 11 points ved den sidste overs begyndelse. Den blev kastet af Bashir Shah og han startede med en udenom. Hamid slog ham for en sekser efterfulgt af en ener til third-man. Så prøvede Musa at slå den store slag til long-on, men blev grebet af Zameer Khan. Hamid valgte så på den næste bold at løbe en ener, således den ny mand Saud Munir havde 2 bolde til at score 2 points. Var det en klog beslutning? Skulle Hamid, der nu havde 98 points, bare havde ventet og selv klare det? Istedet valgte Saud at paddle-sweepe bolden og blev kastet ud. Ind kom Atta Ullah og han drivede den sidste bold, der gik i off-siden, men de kun kunne løbe en ener, hvormed kampen endte uafgjort 197-197. En rigtig spændende afslutning til en absolut seværdig kamp, noget af det bedste der kan ses i Danmark. De tilskuere der var til kampen fik i hvert fald valuta for pengene! Men Hamid Shah måtte ende kampen på 99 not out. Det var en century værdig halvleg. Bashir Shah måtte tage imod meget, men han tog alligevel 3 gærder for 44.

Videohighlights

Skanderborg mod Svanholm

Den sidste kamp var blevet en finale, idet vinderen ville være T20 DM-mester. Svanholm belært af kampen mod KB valgte at sende Skanderborg til gærdet. Skanderborg kørte med den samme gærdeorden som før. Nikolaj Damgaard (11) kom slet ikke rigtig i gang denne gang. Han nåede 2 firere før han slog Toqeer Ahmads korte bold for meget opad og kunne gribes af Musa Mahmood. Monty Singh (15) satte sit præg på kampen ved at slå to seksere på Toqeers kastning, men som det ofte er sket før snittede han Mads Henriksen til keeperen. Sangeev Thani (10) som er en talent ved gærdet mistimede en pull-shot og blev grebet, mens Anders Bülow (5) form er i en bølgedal og han snittede en kort bold til keeperen. Med 4 gærder nede for 51 i den ottende over skulle der noget til og det fik vi i et partnerskab mellem Rizwan Mahmood (50) og Michael Pedersen (46*). I løbet af de næste otte overs lavede de godt og vel 12 grænseslag og lagde 89 til totalen. Rizwan nåede lige sit halv-century før han blev godt grebet af Adnan Akmal. Oliver Hald (8) kom til og han nåede at slå en sekser før han blev grebet på grænsen. Omar Hayat (10) kom til, men så måtte Michael Pedersen forlade banen, da han havde fået en forstrækning i benet og så gangske medtaget ud. Omar blev i øvrigt ikke længe, men vi var også nået til den sidste over. Han snittede en kort bold til keeperen. Skanderborg fik 4 points mere og endte på 169 på de 20 overs.

Svanholm var sat på endnu en udfordring men Hamid Shah (43) fortsatte hvor han slap og startede med at slå Oliver Hald til en flad sekser over point. Johan Henriksen (4) kunne ikke få sit spil i gang og hans forsøg på en drive blev godt grebet af Rizwan Mahmood i deep mid-on. Hamid fik følgeskab af Adnan Akmal (9) og de lavede 26 tilsammen før Adnan fik en helbold i ca. hoftehøjde som han slog til og blev grebet. Zishan Shah (0) kronede sin weekend med at blive løbet ud på første bold fra en direkte indstik fra Sangeev Thani. Så kom Mads Henriksen (66*) til gærdet og han fortsatte også fra hvor han slap. Hamid og Mads lavede 27 til sammen før det gik galt for Hamid, der drivede Niklaj Damgaard og bolden røg ud til Anders Bülow. Wahab Hashmi (7) kom ind og fik 5 bolde men nåede at slå Jeppe Nielsen til 6 før han straks efter blev grebet af Oliver Hald tæt på stregen. Musa Mahmood (32*) kom ind og straks slog Jeppe i hænderne på Omar Hayat eller som man troede, for han tabte bolden. Set i bakspejlet kunne det har haft stor betydning for Skanderborg for Mads Henriksen og Musa overtog scenen og slog et hav af grænseslag på bekostning af Skanderborgs skruekastere. Det var Mads der slog flest og var ganske dominant og de to gærdespillere med et ubrudt partnerskab på 92 points førte Svanholm til sejr og T20 Danmarksmesterskab. Der var ingen tvivl om betydningen for holdet, da banen blev invaderet af samtlige Svanholm spillere.

Videohighlights

Efter kampen holdt DCF næstformand i tale i strid konkurrence med regnen der larmede mod Hernings halvtag. Han takkede Herning for et godt arrangement og for det arbejde de gjorde for at få banen i fin stand. Han takkede også dommerne der for det meste blev ikke bemærket, for de blev ikke sat på de store udfordringer, da de fleste gærder faldt som grebet. Foruden at sørge for holdene fik deres medaljer uddelte Carsten “Man of the Finals” til Svanholms Mads Henriksen. Carsten gav også en forklaring af årets T20 turnering og hvorfor de afsluttede mesterskabet med et stævne. Det vil kan gentaget i fremtiden. Svanholm fortsatte med at fejre mesterskabet og vi glæder os til en gentagelse af det kvalitets cricket vi blev vidne til med dagens 3 kampe. Det var en god reklame for spillet.

Back To Top