Svanholm på sejrskurs trods regn

  • Skrevet af: Peter Power
Jawad Ahmed 6
Ahmed Sameer Yaqobi 6
Jørgen Steen Larsen, en af de faste tilskuere når vejret er ok.
Det lykkedes ikke altid at ramme bolden, især med lukkede øjne.
Markspillet er ikke altid perfekt.
Alle appellerer men uden held!
Aswad Butt 6
Aswad Butt kastes af Phil Mansfield da bolden rammer toppen.
Raja Ali 4
Raja Ali 6
Mudassar Ali c Dan Hedevang b Phil Mansfield
Imtiaz Ali c Dayakar K b Phil Mansfield
Endnu en chance går tabt
Patrick Matautaava
Phil Mansfield 4
Raizul Sawmy løbes ud
Patrick Matautaava c Raja Ali b Jawad Ahmed
Glenn må komme af vejen
Glenn Hedevang c Sidharth M b Jawad A
Surya Anand c&b Yasir Ayub
Dayakar Koneru
Baaskar Balakumar b Mudassar Ali
Syed Muhammed Rehan
Dan Hedevang 4

Elitedivision mesterskab og nedrykningsspil

LØRDAG

Lørdagen bar præg af det store regnvejr der lå over København og Sjælland. Det medførte at kampen mellem Glostrup og Soraner slet ikke kom i gang og skal nu betragtes som “no result”. Til gengæld lykkedes det at gennemføre en kamp på 25 overs på Svanholm Park 1, hvor Skanderborg var på besøg. Hvis Skanderborg havde noget håb om at vinde mesterskabet måtte de besejre Svanholm lørdag samt KB om søndagen.

Skanderborg var ikke i stærkeste opstilling lørdag mod Svanholm og de blev sendt til gærdet på en bane, der bar præg af formiddagens regnmængder. Det startede ikke godt for Skanderborg da Nikolaj Damgaard blev grebet i den første over, men Monty Singh (24) og Michael Petersen (48*) holdt stand og fik gang i scoringen. Da Monty blev grebet på Hamid Shahs kastning med 51 på tavlen var det Michael der holdt sammen på halvlegen. Ingen af de efterfølgende gærdespillere kunne notere to cifrede scorer i kampen om at score points mod Svanholms to skruekastere Hamid Shah og Ehsan Karimi. Det betød, trods Michaels 48 not out, at Skanderborgs total kun blev på 106 efter 25 overs.

For at gøre sagen kort var 107 points ikke noget problem for Svanholm, især med Hamid Shah (50*) som åbningsgærde og i stor form. Skanderborgs svaghed er deres kasteangreb, hvor de har kun en hurtig åbningsbowler samt op til 4 skruekastere. Med 41 på tavlen fik Skanderborgs deres eneste success, da Omar Hayat selv greb Musa Mahmood (19). Hamid sammen med Abdul Hashmi (32*) spillede sejren hjem på 21.4 overs.

I Jylland var der ingen problemer med regnvejr og derfor blev der spillet en fuld kamp i Herning, hvor modstanderne var Albertslund. Herning har kniven på struben efter lutter nederlag i de tre første kampe. Da de to hold mødtes i maj måned blev Albertslund kastet ud for 70 og det havde Herning nok tænkt på, da de sendte Albertslund til gærdet. Tonen blev dog sat allerede fra den første bold, da Jawad Ahmed (42) drivede Surya Anand til grænsen. I den anden ende blev Patrick Matautaava, der spillede sin sidste kamp for Herning, slået til plukfisk hver gang han kastede kort. Efter fire overs stod der 40 på tavlen og det skyldtes tildels at Hernings bane trods gårsdagens regnvejr var hurtig. Herning prøvede hurtigt at skifte til Raizul Sawmys legspin, men det hjalp ikke meget. Efter 9 overs var totalen 90 og anfører Glenn Hedevang prøvede selv og på først bold faldt Jawad. Men det var ikke slutning på Hernings kvaler. Ahmed Yaqobi (70) fortsatte med at angribe kasterne. Til gengæld fik Hernings Phil Mansfield success med at tage 5 gærder for 48, men det stoppede ikke Albertslunds jagt på points. Raja Ali (64), Sidharth Mayar (39) og Yasir Ayub (35*) slog bolden ofte ud af banen. I alt slog Albertslund 19 seksere og 26 firer i deres 307 for 9 efter 50 overs. Stakkels Patrick måtte tage imod 77 points på sine 7 overs uden gærder.

Det så lovende ud for Herning, da Phil Mansfield (9) slog 2 firer i starten af Hernings halvleg, men så fik han en kvalitets yorker fra Jawad Ahmed der fejede pindene. Raizul Saumy (3) blev efterfølgende løbet ud af et direkte indstik. Håbet om en stor halvleg i Patricks sidste kamp svandt hurtigt trods to grænseslag, da han slog bolden i hænderne på point. Surya Anand stod heller ikke længe, da han gav Yasir Ayub et retur greb. Man fornemmede at kampen ville være hurtigt overstået, da seks gærder var nede for 48, men Dan Hedevang (49) og Dayakar Koneru (21) ville det anderledes. De fik Herning oppe på tre cifre, men så blev Dayakar grebet ud. Efter endnu et gærdefald var det Syed Rehan der kom til. Da han overlevede den første bold udbrød der jubel, da han derved undgik en hattrick af “ude første bold”. Derefter gik han til angreb på Albertslund kastere. Sammen med Dan kom Herning på 147 før Dan blev grebet. Dermed sluttede halvlegen, da Jacob Larsen ikke var i stand til at gå til gærdet efter en skade i marken. Albertslunds sejr blev på 160 points.

Videohighlights Herning v Albertslund

Med dagens nederlag er Herning i nedrykningsfare med nul points efter 4 kampe. Herning skal vinde deres sidste to kampe over Soraner og Glostrup og håbe på at enten Soraner eller Glostrup ikke vinder deres kampe.

SØNDAG

Der var to kampe om mesterskabet søndag. Skanderborg var hos KB, mens Svanholm havde besøg af Ishøj.

Svanholm valgte at gå først til gærdet på Svanholm Park. Det startede ellers godt for Svanholm med Hamid Shah (30) i form, men partner Musa Mahmood (17) blev fanget ben for med 49 på tavlen. Hamid blev selv grebet lidt senere og med et par hurtige gærdefald så det bedre ud for Ishøj, men så tog Mads Henriksen (95) fat og sammen med Saud Munir (51) løftede de Svanholm fra 91 til 230 på 23 overs. Efter 50 overs sluttede Svanholm på 253 points. Ishøj var i problemer fra starten ved gærdet. Toqeer Ahmad sørgede for med 3 gærder at tavlen kun viste 14 points. Mohammed Shah (26) sammen med Azim Khan (13) fik lidt gang i halvlegen, men da Mohammed blev grebet på Hamids kastning faldt der igen et par hurtige gærder. Lovekaran Singh (33) og Absar Khan (15) fik Ishøj over 100, men da de begge faldt hurtigt derefter var kampen overstået for Ishøj, der sluttede på 117. Toqueer Ahmad og Ehsan Karimi tog begge tre gærder.

På Peter Bangs Vej vandt KB lodtrækningen og sendte Skanderborg til gærdet på en pitch, der kan være svær at spille på. Kampen blev reduceret til 35 overs fra starten. Skanderborgs sædvanlige åbning med Nikolaj Damgaard (3) og Monty Singh (17) gav ikke den store success og da Michael Pedersen hurtigt blev kastet ud og Monty grebet ud var Skanderborg 34 for 3. Skanderborg var i dagens anledning kommet i stærkeste opstilling og det gav mere pondus på gærdesiden. Kamran Mahmood (38) og Omar Hayat (26*) var med til at få Skanderborg oppe på 151 for 7 efter de 35 overs. Saif Ahmad var bedste kaster med 3 for 29. KB startede ellers godt ved gærdet. De mistede dog Lucky Ali (18) med 30 på tavlen, men Zameer Kahn og Brian Chari fik gang i spillet og Brian sendte bolden ude af banen 3 gange. Men KB mistede begge med 71 på tavlen og to gærder mere fulgte hurtigt efter. Saif Ahmad sammen med Anique Uddin blev et nyt partnerskab som fik KB på 125 men brugte 10 overs. Anique blev grebet af keeperen, Hamza Quershi blev løbet ud og Zakria Raja også grebet. KB var nu 139 for 8 med 2 overs igen, men Saif sørgede for at KB passerede med 3 bolde igen.

Med disse 2 nederlag kan Skanderborg ikke blive mester i år. Det samme gælder for Ishøj. KB kan i teorien indhente Svanholm, der har vundet alle fire kampe til dato, men det kræver at Svanholm taber til Ishøj samt KB og at KB slår Skanderborg. Tredjepladsen bliver sandsynligvis afgjort på lørdag når Skanderborg møder Ishøj.

1. division

Der blev spillet tre kampe i 1. division. Kolding var på dobbelttur og var på Svanholm Park lørdag og mødte Svanholms andet hold på bane 2 mens Svanholms første hold var på bane 1. Kampen blev spillet over 20 overs på grund af regnen. Svanholm sendte Kolding til gærdet, der fik en dårlig start da Andreas Krengel gik på første bold. Det var kasternes dag med Asad Shah med fire for 20 og Aden Aftab med 3 for 12 da Kolding blev kastet ud for 91 i de 20 overs. Martin Pedersen med 27 og Osman Hanifi med 32 var Koldings redningsmænd. Hvad lignede en Svanholm sejr blev hurtig ændret, da Svanholms gærdespillere faldt som fluer. Bharth Madderis medium kastning var for meget og han tog 5 for 5 da Svanholm var ude for 58 med kun to gærdespiller over 10 points.

Koldings gode spil fortsatte dagen efter da de mødte KBs andet hold, der valgte at gå først til gærdet i en kamp forkortet til 35 overs. KB mistede jævnligt gærder uden at nogen gærdespiller gjorde sig særlig bemærket. Mens Madderi ingen gærder fik var det Mikkel Sørensens “donkeydrops” der gjorde skade og han tog 5 for 23 i sine 7 overs mens KB endte med 126. Kolding havde ikke det største besvær med at passere hvor Christo Botma med 35 not out og Aziz Ahmad med 48 not out spillede sejren på 8 stående hjem.

Hos AB var Ishøjs andet hold på besøg og de valgte at gå først til gærdet i en 40 overs kamp. Atif Jamal med 69 og Naveed Mughal med 43 var krumtappen i Ishøjs 178 for alle. Muhamad Kiyani var ABs bedste kaster med 3 for 22 på 8 overs. Ishøjs Jahangir Ashraf var en stor mundfuld for AB i det han tog 5 for 29, men Saboor Tahir med 34, Fazan Ahmed med 32 og Hassan Kiani med 29 gjorde at AB var rimelig tæt på at indhente Ishøj. De manglede 17 points da det sidste gærde faldt.

Med Koldings to sejre har de nu 20 points i 1 division og det er det samme antal som Husum, der dog har en bedre NNR. Disse to hold fører divisionen og det ligner en showdown når de to hold mødes i den sidste spilleweekend den 10. september og spiller om oprykning til Elitedivisionen.

Back To Top