Svanholm markerede sin jubilæumsdag med vigtig sejr

  • Skrevet af: Alex Olsen
A. Mohammed spiller forhåbentlig med hjelm fremover. Han slog selv bolden fra kasteren op på øjenbrynet. Det kostede ham syv sting. Et par centimeter lavere og han havde mistet synet på det ene øje.

Det var nøjagtig 60-årsdagen for Svanholms første seniorkamp for førsteholdet

For 60 år siden spillede Svanholm CC holdets første senior- kamp mod Sorø og blev gennembanket med en halvleg. Det er som bekendt gået noget bedre siden.

I dag havde man inviteret gamle spillere og et par modstandere, som vi gennem mange år har dystet med i hvidt tøj. Vi havde også fornemt besøg af vores tidligere afholdte Borgmester Kjeld Rasmussen, som lige er blevet 90 år, og som er manden bag nordens bedste og smukkeste cricketstadion. Samtidig med at vores elitehold spillede mod Nørrebro, var der inviteret til Sandwich samt fadøl under kampen for tidligere spillere og venner.

Fornemt besøg af den tidligere Borgmester Kjeld Rasmussen (til højre), som har været en enestående støtte for oprettelsen af Svanholm Park, flankeret af det to gamle spillere Jørgen Jønsson (til venstre) og Finn Nistrup (i midten), som begge var med i Svanholms første kamp for 60 år siden.
Svanholms formand Søren Henriksen bød velkommen til de gamle koryfæer på terrassen.

Det var naturligvis et stort ønske, at Svanholm ville fejre denne 60års dag med en sejr over Nørrebro.

Men uanset hvem af holdene der var bedst, når man skal spille under faste (ramadan), kunne man godt se på Svanholms markhold, at det var svært at opretholde gejsten under den svære øvelse som hedder faste og lummervarme.

En overgang lignede det begyndelsen til et lazaret, da Svanholms kaster Asad Shah forvred foden.

Svanholm kom dog rimelig ud af de problemer, der rent faktisk var på et tidspunkt – 133 for 3 til Nørrebro efter 30 overs – Nørrebro endte med 202 for alle på 47 overs, med en velspillende K. Ejaz med 64 på 68 bolde, Saad Hafeez scorede 43.  Bedste Svanholmbowler var T. Ahmed med 4 gærder for 49 på sine 10 overs.

På en eller anden måde lignede det en overkommelig opgave for Svanholm på en forholdsvis hurtig bane, men flere af de fans, der havde set Svanholms deroute og modløshed mod KB, tillod sig at have lidt bange anelser.

Taga Ahmed spillede en fin halvleg.

Disse bange anelser så faktisk velbegrundede ud, da Svanholm havde 5 ude for 87. Men så mødtes Taha Ahmed og Saud Munir i en meget koncentreret gærdestand på 94 points, som senere viste sig at være udslagsgivende for kampen. Begge spillede med stort respekt i starten, men langsomt begyndte Nørrebros kastning at falde lidt sammen med en del ekstra, som virkelig gav de to Svanholmspillere blod på tanden. Taha Ahmed som virkelig op blomster i år scorede 49 på 52 bolde medens unge Saud Munir, på nær en enkelt chance som Nørrebro missede, lavede 53 vigtige points på 68 bolde, og Svanholm kunne fejre sin jubilæumssejr med 4 stående gærder. Nørrebro havde ære af kampen, bedste Nørrebro- kaster var Nabil Ghulam med 3 gærder for 50 på sine 10 overs.

Saud Munir spiller i boldens bane.

Jørgen Jønsson

Back To Top