Svanholm bliver danske mestre

  • Skrevet af: Peter Power
Adeel Amjad b Sidharth Mayar
Albertslund jubler over sejren

Mesterskabsslutspil

Der blev spillet to kampe lørdag, som viste sig at være afgørende for placeringen i slutspillet. Undertegnede tog til Svanholm Park i forventning om en tæt kamp, idet der var forventning om at Skanderborg ville slå Albertslund i Albertslund, men virkeligheden blev en anden.

På Svanholm Park vandt KB lodtrækningen og gik til gærdet. KB var ikke ved fuld styrke, da Lucky Malik og Bashir Shah manglede, mens Svanholm manglede Musa Mahmood. KB fik ikke nogen ønskestart med at tabe 4 hurtige gærder med kun 33 på tavlen. Svanholms åbningskastning var præcis og var med til at fremtvinge fejlslag og greb. Heldigvis for KB modstod Saif Ahmad (46) og Bilal Aftab (25) åbningskastningen og malkede Svanholms skruekastning indtil de begge faldt med kiksede slag. Delawar Khan holdt flaget oppe for KB med 32, mens Toqueer Ahmad fjernede  de sidste 3 gærdespillere. KB nåede oppe på 150, da den sidste mand blev kastet ud og havde dermed noget at forsvare.
KBs kastere havde ikke det store effekt i starten. Svanholms Hamid Shah (40) gik hurtigt til angreb og på bare 24 bolde havde scoret 40 points, da han blev fanget ben for af Delawar Khan. Hamid var begyndt at flytte sig til off for at score og det så Delawar. Abdul Hashmi (36*) kom til og sammen med Jonas Henriksen (67*) malkede de KBs kastning med en stribe enere og to’er og enkelte grænseslag. Det betød at Svanholm passerede KBs total i den 28 over uden yderligere gærdetab og dermed en sejr på ni stående gærder. Det blev ikke nogen tæt kamp.

Videohighlights (YouTube) Svanholm v KB

I Albertslund havde Skanderborg vundet lodtrækningen og modsat sædvane sendte Albertslund til gærdet i forventning om at kaste dem ud hurtigt. Skanderborg fik alle ti gærder, men det sidste gærde faldt i den sidste over. Albertslund gav derfor modstand tidsmæssigt. Skanderborg fik to gærder i starten, men Atif Jamal (30) og Imitaz Ali (27) var med til at løfte holdet til 85. Så faldt der flere gærder takket være unge Joraij Habibs 4 for 34 og Albertslund var 128 for 8. Men Mudasser Ali (26) og Sidharth Mayar (29) fik holdet oppe på 157, mens de sidste fik Albertslund på sluttotalen 170.
Skanderborg fik ikke en ønskestart, da deres normale faste støtte Ryan Cartwright (6) hurtigt var ude, men Monty Singh (44) og Christian Peck (13) med en gærdestand på 58 fik en stabil start. Christian faldt ben for til Imtiaz Ali, den første af hans fire gærder. Det var starten på en mini kollaps, da Rizwan Mahmood og Anders Bülow blev kastet ud uden at score. Kort efter mærkede Monty at opspringet i Albertslund kan være variable og blev grebet af keeperen. Nu var Skanderborg i problemer med 5 gærder nede for 69. Kamran Mahmood (15) kom godt i gang med bl.a. en sekser, men blev endnu en offer for Imtiaz. Aftab Ahmed (41) begyndte at være Skanderborgs redningsmand og først sammen med Omar Hayat (9) og derefter med Aqeel Amjad (17*) fik Skanderborg tættere på. Desværre blev Aftab grebet med 140 på tavlen på en mishit og Joraij Habib fulgte kort efter uden at score, så det blev det sidste par Aqeel og Adeel Amjad, som med enere kom tættere på. Da de manglede syv points kunne Adeel ikke klare Sidharth Mayars legspin og blev kastet ud.

Nederlaget til Albertslund afgjorde det danske mesterskab, idet Skanderborgs koefficient vil, selv om holdet slår Svanholm i den sidste kamp, være mindre end Svanholms og det skyldes at Svanholm har spillet en kamp mindre pga. en “No Result”. Svanholm derfor vinder det danske mesterskab, mens Skanderborg vil få sølvmedaljer. Albertslunds sejr betyder, at de er nu er á points med KB og derfor vil næste søndags kamp mellem KB og Albertslund være afgørende for hvem der får bronzemedaljerne.

Nedrykningsslutspil

Husum var på dobbelttur denne weekend med to afgørende kampe, da Husum lå sidst i tabellen. Lørdag var holdet på Solvangsparken for at møde Glostrup, der vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Glostrup kom hurtigt i problemer, da Ole Christian Peters tog 3 gærder. Glostrup var pludselig 40 for 4, men Frederik Klokker (92) sammen med Shezad Ahmed (52) fik holdet ud af ilden med en gærdestand på 137 på 31 overs. Shezad blev løbet ud, men Frederik fortsatte indtil Hauke Müller kastede ham ud inden han nåede sin century. Abhishek Gupta (20*) sørgede for at Glostrup endte på 223 for 7 på de 50 overs.

Husum gik frisk til den fra starten anført af Tom Wiese (34), men med 55 på tavlen havde Husum mistet begge åbnere. Til gengæld førte Dineth Madurawala (42) og Cane Peper (45) holdet videre. Med 148 på tavlen var begge faldet samt Hauke Müller (2). Leon WIlle blev løbet ud uden at modtage én bold og nu var seks gærder nede. Gerrit Müller (36) samt Jürg Krüger (12) overtog styringen. Jürg blev stokket ud ved 183 og Gerrit blev kastet ud med 205 på tavlen i den 47. over, men Casper Müller (24*) og Jannik Wiese (10*) fik dog sejren hjem med 4 bolde igen.

Søndag mødte Husum Soraner, der vandt sidste weekend over Husum i Tyskland. Soraner vandt lodtrækningen og sendt Husum til gærdet. Igen gjorde Tom Wiese (49) en god figur, men fik kun støtte fra Cane Peper (16). Da Tom blev kastet ud af KudiPudi med 97 på tavlen i den 28. over havde Husum mistet 4 gærder. Holdet mistede hurtigt 3 yderligere gærder, men Gerrit Müllers 34 var med til at få holdet på 113. Heldigvis for Husum fik Casper Müller (15) og Jannik Wiese (16*) scoren oppe på 141, da Casper blev grebet, men det sidste par fik scoren på 149, da Ole Chr. Peters var ude som sidste mand i den 48 over.
I den 12. over var Soraner 39 for 3 takket være to gærder fra Hauke Müller, men Jay Panchal (30) og Ravikiran Shetty fik stabiliseret holdet indtil begge var faldet med 92 på tavlen til Gerrit Müllers off-spin. Gerrit fik endnu et gærde ved 105, men Soraner anfører Bobburi (32*), der spiller bedre ved gærdet end gærdeordenen viser, fik sammen med Sunilkumar Patel (19*) holdet forbi Husums total i den 46. over.

Med dagens to kampe er intet afgjort i nedrykningsslutspillet. Soraner fører tabellen med 6 points men mangler at spille både mod Glostrup næste søndag og mod Ishøj II ugen efter. De øvrige tre hold har alle 4 points. Husum skal søndag spille hjemme mod Ishøj II mens Soraner har Glostrup.
Hvis Husum og Glostrup begge vinder, bliver den sidste kamp mellem Ishøj II og Soraner afgørende. Hvis Ishøj II vinder ender alle hold på 6 points og NRR bestemmer (her står Husum dårligst) og hvis Ishøj II taber ender Ishøj sidst. Hvis Husum og Glostrup begge taber bliver sidstepladsen afgjort med NRR. Ja der er mange muligheder.

1. division

Der spillet 3 kampe i divisionen inklusiv en top kamp mellem Svanholm II og AB

I Bagsværd vandt Svanholm II lodtrækningen og gik til gærdet og fik en elendig start hvor 3 gærder var nede i den 4 over. Muhammad Salman (20) og Said Alam (11) fik lidt skik på scoren, men efter Saids afgang var det anfører James Moniz (47) med sit mere aggressiv spil, som fik scoren fremad med hjælp fra Haris Ahmed (33). Raja Sana (18) og Neeraj Desai (14*) var med til at Svanholm nåede 186 for alle. ABs Roshan Ahmadzai tog igen 3 gærder sammen med Jawad Ali. Til gengæld fik AB en god start anført af Hassanian Ali (34) og Zaman Haider (46). Da de begge var faldet var det Usman Ali (55), der næsten fik AB over stregen, men holdet nåede det alligevel for tabet af 6 gærder i den 43. over.

Kolding var på Peder Bangs Vej for at møde KB II med et hold der mangler en del kendte ansigter. KB valgte at gå til gærdet først og blev kastet ud for 149. Abdul Rafeh (22), Tauqeer Nazeer (25) og Mohammed Khusdil (41) var hovedaktørerne. Koldings Rasmus Kirkmand tog 3 for 26. Kolding kom i alvorlige problemer i starten og var 4 gærder nede for 25 før midte gærdeorden fik skrabet points sammen, men gærderne blev ved med at falde. Mustafa Mayer (29) fik Kolding over 100 points, men da han gav et returgreb som niende gærde ved 109 var Aashish Sharmas 15 points ikke nok og Kolding var ude for 128. Yasir Iqbal satte nemlig Kolding under pres fra starten ved at kaste 10 overs for 8 points og 2 gærder mens Abdul Hunan tog 3 for 34.

Den sidste kamp i 1 division var mellem Hvidovre og Ishøj II i Hvidovre. Hvidovre er allerede nedrykker, men de satte pres på Ishøj fra starten af og havde Ishøj i problemer med 8 gærder nede for 40 points. Det skyldtes især Riaz Liaqats 3 for 17 og Shaid Hussains 3 for 15, men heldigvis for Ishøj tog Mansoor Kan (39*) og Jabra Khan (37) fat og sørgede for at Ishøj kom på 123 for alle. Hvidovre er ikke kendt for store halvlege og deres 28 for alle spøger endnu. I dag gik det heller ikke for godt i starten med 3 gærder ned for 32, men Ahsan Raja (17) og Safia Aslam (34) fik holdet oppe på 80. Da begge faldt kunne resten ikke gøre meget da Muhammad Azhar med 4 for 20 sørgede for at Hvidovre var ude for 108.

Med dagens resultater er AB sikker på oprykning, da de ikke kan indhentes på anden pladsen, mens Hvidovre må tilbage til 2. division. Svanholm II fører stadig divisionen..

Back To Top