Svanholm blev sikker mester med ny sejr

  • Skrevet af: Peter Power
Ryan Cartwright i fuld sving
Aqeel Amjad c&b Toqeer Ahmad
Joraij Habib b Toqeer Ahmad
Adeel Amjad b Toqeer Ahmad
Mads Henriksen
DCF formand overrækker pokalen til Hamid Shah, Svanholm
Danmarksmestrene Svanholm
Skanderborg
Vinderen af 1.division - Svanholm II

Mesterskabsslutspillet

Den sidste spilledag sørgede for at medajlerne faldt på plads. Svanholm var på besøg i Skanderborg, men medajlerne var afgjort inden. Til gengæld blev bronzemedaljerne afgjort mellem KB og Albertslund.

I Skanderborg, hvor vejret til at begynde med var overskyet og diset, vandt Svanholm lodtrækningen og sendte Skanderborg til gærdet. Ryan Cartwright (68) gik ud med et andet dagsorden end normalt og slog 12 points i den første over. Partneren Christian Peck blev grebet uden at score i den næste over, så Monty Singh (18) blev den stille partner, mens Ryan gik til angreb på Svanholms kastning. Efter seks overs stod der 65 på tavlen og Ryan havde de 52. I den næste over kastet af Ehsan Karimi slog Ryan to sekser på korte bolde og ville gøre det samme på endnu en kort bold, men endte med at spille bolden i eget gærde. Kort efter gik det galt for Monty, da han forsøgte at slå Jonas over mid-off men blev godt grebet. Aftab Ahmed kom til og var også aggressiv med en stribe seksere, men slog også bolden lige ned i deep mid-wickets hænder. Skanderborg var nu 122 for 4 men kun efter 14 overs. Rizwan Mahmood holdt ikke længe, da han blev kastet ud i forsøget på en sekser på Abdullah Mahmoods skruekast. Anders Bülow (43*) var i den anden ende og blev holdets anker, da gærderne faldt i den anden ende med både Shangeev T (17) og Omar Hayat (6). Herefter gik det stærkt, da Aqeel Amjad (9) gav et retur greb til Toqeer Ahmad, der derefter kastede de to sidste gærdespiller ud for nul. Skanderborg var ude for 204 på bare 36 overs.

Det så ud til at Svanholm var på vej til en god start med Jonas Henriksen (20) og Hamid Shah (8), men Hamid valgte den forkerte bold at lave en pull shot på Ryans kastning og blev grebet på grænsen. Kort efter gik Anders Bülow i stykker ved at kaste og blev overtaget af Aqeel Amjad og straks slog Jonas ham i hænderne på bror Adeel i cover. Abdul Hashmi holdt ikke længe, da han blev fanget ben for af Ryan Cartwright, som var svær at spille. Svanholm kom yderligere i vanskeligheder, da Saud Munir (7)n snittede Ryan til keeperen. Nu blev det Zishan Shah (72*) og Mads Henriksen (76*) som langsomt spillede Svanholm ud af vanskelighederne. Vendepunktet, hvis man kan kalde, det var da Svanholm havde 81 og Zishan Shah blev tabt på en forholdsvis nem chance. Herefter havde Svanholm kontrol og kom ikke mere i vanskeligheder og spillede sejren hjem uden yderligere gærdetab. Dermed blev Svanholm for andet år i træk en sikker Danmarksmester og fik overrakt pokal og guldmedaljer af DCFs formand Umair Butt. Skanderborg måtte nøjes med sølvmedaljer.

Videohighlights (YouTube) Skanderborg v Svanholm

KB havde hjemme Albertslund på besøg i den afgørende kamp om bronzemedaljerne. KB valgte at gå til gærdet først og halvlegen blev domineret af Anique Uddin (100) og Saif Ahmad (107) som havde en gærdestand på 204. En hurtig indsats af Delawar Khan (22) var med til at KB endte på 278 for 7 efter 50 overs.
Det kunne Albertslund ikke klare, især da Sidharth Mayar blev grebet på første bold fra Delawar Khan, hvis venstre hånds kast tog to yderligere gærder, inklusiv Atif Jamal (21). Imtiaz Ali blev løbet ud uden at modtage bold og kun Raja Ali (34) ydede modstand, men han blev grebet som sjette gærde ved 74 på Hassan Farooq, der tog yderligere to gærder, da Albertslund var ude for 89. Dermed fik KB bronzemedaljerne.

Nedrykningsslutspil

To afgørende kampe blev spillet hvor Husum var vært mod Ishøj, mens Soraner var på besøg hos Glostrup. Både Husum og Glostrup havde ryggen mod muren og var tvunget til at vinde.

I Husum vandt Ishøj lodtrækningen og sendte Husum til gærdet. Husum spillede forsigtigt fra starten mod et godt kastende Ishøj og de fik Josh Jensen kastet ud med 10 på tavlen. Tom Wiese (29) sørgede for at der kom points på tavlen, men Cane Peper (6) blev også kastet ud og kort efter faldt Tom ben for med 46 på tavlen. Det blev Gerrit Müller (33) og bror Hauke (23) som fik holdet over hundrede, men Ishøjs Asim Khan med tre gærder fik Husum i problemer med 8 gærder nede for 135. Men anfører Jürg Krüger (16) og Jannik Wiese (17) gjorde modstand og efter at Jürg blev løbet ud var Ole Chr.Peters med til at Husum nåede 193 i den sidste over.
Husum fik ikke nogen hurtigt gennembrud, da Salar Khan (40) og Pawan Kumar (68) havde en gærdestand på 103 før Salar blev kastet ud. Pawan var særlig mere aggressiv med bl.a. 2 seksere. Han faldt kort efter, så Ishøj blev ført videre af Muhammad Azhar (45) støttet af Adeel Akhtar (6). Da Muhammad blev kastet ud ved 178 sørgede Rabi Tariq (18*) for at Ishøj passerede for tabet af 4 gærder.

I Gentofte havde Soraner besøg af Glostrup, der blev sendt til gærdet. Glostrup havde ikke Frederik Klokker eller Shehzad Ahmed med og det betød meget for gærdesiden, hvor kun Vibhor Chaudary (24) stak hovedet frem. Pankaj Singh og Gangadhar Kudipudi (mistænkt for at stikke) tog begge fire gærder, da Glostrup var ude for 112.
Krishna Mikkilineri (68) er ikke kendt for at spilde tiden og med fem seksere var han med til at Soraner passerede Glostrup for tabet af 4 gærder.

Både Glostrup og Husum tabte og derfor endte begge hold med fire points og samme koefficient. Placeringen er derfor afgjort med net run rate, hvor Husums er dårligst med -0,8479 mod Glostrups -0,4812. Det betyder at Husum rykker ned i første division.

1.division

Sidste omgang af kampe blev spillet i denne weekend men ingen af dem var afgørende, da det blev afgjort i sidste weekend at AB rykker op i Elitedivisionen, da de sidder på anden pladsen. Vinderen af 1.division er Svanholms andet hold, der ikke kan rykke op. Det blev også tidligere afgjort af Hvidovre rykker ned i anden division og bliver erstattet i næste sæson af Køge, der har vundet 2. division.

I Herning var Esbjerg på besøg. Begge hold var uden deres normale støtter, da kampen var uden betydning. Esbjergs Pankaj Bhatia førte sig frem med 78 ud af Esbjergs 154 for alle med støtte fra Mbulelo Nkomo (29). Herning tabte jævnligt gærder i jagten på Esbjergs 154, men Dan Hedevang (26) og Stig Hedevang (28) fik Herning på 136 for 8, men de sidste gærdespillere kunne intet udrette og Herning var ude for 140.

I Ishøj var nedrykket Hvidovre på besøg og Ishøj valgte at gå til gærdet. Efter en jævn start skabte Hussain Awana en krise med at tage 4 gærder og pludselig var Ishøj 84 for 6. Men Anis Akhta (31), Mansoor Khan (30) og Wahab Hassan (25) var med til at Ishøj var ude for 182 i den 43. over. Men som mange gange før svigtede Hvidovres gærdespil totalt og Mansoor Khans 6 gærder for 6 sørgede for at Hvidvore var ude for 52.

På Svanholm Park var Kolding på besøg og Svanholm valgte at batte først. Arun Kumar (67) og Muhamad Kiyani (46) var de centrale i holdets 232 for 8, mens Koldings Imran Nasiry tog 5 for 44. Kolding kunne ikke komme i nærheden med 119, selvom Aziz Ahmad lavede 39 men måtte udgå med en skade.

KBs andet hold var på besøg hos AB i Bagsværd, hvor AB valgte at gå først til gærdet. Det blev en gedigent holdindsats hvor Jawad Ali (62) og Saim Saeed (71) var de førende, men Saboor Aghazadeh (40) og Amaar Haider (35) mod slutningen sørgede for AB endte på 305 for alle. KB kunne ikke matche AB og kun Altamish Durrani (29) kom på to cifre, da KB var ude for 83. Skadevolderne var Miujtaba Mir med 4 for 53 og Fazal Mohammad med 3 for 15.

Back To Top