Stor afklaring efter næstsidste runde

Stor afklaring efter næstsidste runde

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Flere ting afklaret efter næstsidste runde i Elite-og 1.division

Regnvejr generede lørdagens kampe men blev gennemført (se forsiden)

Nørrebro rykker ned og Albertslund op i landets bedste række

Selv om der mangler den sidste runde i elitedivisionen og to i 1.division, er der nu helt sikkert, at Albertslund for første gang i klubbens historie, har kvalificeret sig til at spille i landets bedste række.

Stor afklaring efter næstsidste runde 3
Svanholms anfører Zishan Shah Bliver bowlet ud

For Nørrebros vedkommende, må klubben sande, at vejen til at blive et etableret elitedivisionshold kræver mere end det, at man kan batte og kaste. Det er rent faktisk positivt, at man i den nuværende elitedivision, bliver nødt til også at tage markspillet seriøst, hvis man vil være med hvor de bedste dyster.

I dag blev der med nød og næppe afviklet et par kampe i elitedivisionen, hvor Esbjerg noget overraskende vandt over Skanderborg, og hvor topholdet Svanholm vandt over Herning på Svanholm Park.

Stor afklaring efter næstsidste runde 4
Abdullah Mahmood får et af sine 5 gærder

Svanholm vandt lodtrækningen og anfører Zishan Shah valgte fornuftigvis at gå i marken først. Skribenten der ligger i flytterod, og af samme grund kun så den første lille time, hvor man kunne bruge et lidt hårdtslående udtryk -Svanholmholdet lignede en nedslidt bokser, der har været gennem alle 12 omgange, og af samme grund ville være tilfreds med en klar pointsejr. Det fik holdet, og dette takket være slowbowlerne , 16 årige Abdullah Mahmood og Saad Ahmad som til sammen tog 7 gærder for 57 points. til at vågne op. En halvleg, hvor man oplevede en meget veloplagt Monty Singh (47) samt han makker Rayzul Saumy (35) nærmest lege kispus med Svanholms pacere. Men da Svanholms spinbowlere Abdullah Mahmood ( 5 for 32) og Saad Ahmad (2 for 25)-glemmes skal ikke Saud Munir med 2 for 23, tog fat, faldt gærderne hurtigt.

Efter den fornemme start fra Herning med 85 for første-gærdet og 4 nede for 124 sluttede ”uldjyderne” med 164 for alle på de aftale 40 overs.

Brødrene Shah endnu engang

Som vanligt faldt Svanholms åbningspar brødrene Shah -Hamid (38) og Zishan (41) først ved totalen 83. Efterfølgende fulgte Saud Munir (17) og Mads Henriksen (17 not out) op, inden regnen for alvor fik ødelagt opgøret med en sejr til Svanholm, efter Douglas Lewis-metoden. Svanholm havde på det tidspunkt scoret 131 for 4, og vandt kampen forholdsvis klart med 6 stående gærder.
Igen var Hernings landsholdspiller Nicolaj Damgaard Hernings billigste bowler, og det bliver interessant at følge ham de næste dage på landsholdet i Holland.

Nu er ”guldkampen” klar, og spilles på Albertslunds cricketstadion søndag den 9. september mellem KB og Svanholm. Når vi nævner Albertslund, må vi lette på cricketkasketten. Albertslund har nemlig klart vundet 1.division og er for første gang i klubbens historie klar til landets bedste række. I den forbindelse har undertegnede fået en henvendelse fra Husums ildsjæl Jörg Kryger, som var lidt utilfreds med Albertslunds. langhårede bane, efter Jörgs mening. Undertegne har været i kontakt med Albertslunds spillende formand Jafar Butt, som i første omgang meldte hus forbi med ordene ” der blev ikke lavet så mange grænseslag i vores store halvleg, men jeg forstår Jörgs budskab, og indrømmer da gerne, at vi havde da helst set, at vi kunne indbyde med den samme hurtige ”sommerbane” som vi har haft de sidste par måneder, jeg overværede selv i torsdag banen blive klippet, men er også klar over med den store omvæltning i vejret, at det havde været perfekt, hvis bane først blev klippet om fredagen. I øvrigt vil jeg naturligvis, oven på vores klare oprykning til den bedste række, kontakte Albertslund Kommune, og fortælle hvad der skal til, for at vores dejlige bane kommer til at måle sig, med landets bedste og ypperligste baner”.

Aflysning i 2. division

I øvrigt blev dansk cricket ramt af et meget tragisk og alvorligt uheld, da Bov CC, som skulle på dobbelttur til Sjælland i weekenden, og hvor en af spillernes biler kom ud for et meget alvorligt bilsammenstød, hvor et par spillere, måtte indlægges på hospitalet, og hvor især en spiller er blevet alvorligt skadet. Begge Bovs kampe mod Himalaya og Glostrup er aflyst, og DCF sender de bedste tanker og håb for de kvæstede og pårørende.

Jørgen Jønsson

Back To Top