Standerhejsning, Century, og sejr til Svanholm i Herning 6

Standerhejsning, Century, og sejr til Svanholm i Herning

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Matchwinner Zameer Khan scorede century
Match-winner Zameer Khan scorede century

Zameer Khan, Svanholm bag stor halvleg og klar sejr

I det smukke forsommervejr havde Herning CC, ved den mangeårige formand Folmer Christiansen valgt at starte kampen op med den vanlige elitedivisions-standerhejsning. Selv om Herning tabte kampen, var der ikke tale om at sætte flaget på halv. I løbet af kampen fik klubbens unge spillere fra Viborg Akademi vist, sammen med deres daglige træner Lars Hedegaard, at der stadigvæk er grøde i klubben, og om føje år, vil man igen formå at komme helt til tops i dansk cricket.

Formand Folmer byder Svanholm og Herning velkommen til standerhejsning
Formand Folmer byder Svanholm og Herning velkommen til standerhejsning

Herning sendte Svanholm til gærdet, og det ene åbningsgærde (Saif Ahmed 46 på 42 bolde) røg først ved totalen 80 efter 15 overs. Det andet åbningsgærde Zameer Khan blev hængende og endte med at score Century (108 på 121 bolde) inden han blev grebet af keeper Lars Hedegaard på Magnus Kristensens kast. Basit Javed (24) og især Mati Malik , der scorede 43 på kun 16 bolde inklusiv 6 seksere på 23 minutter, han er i de første kampe vokset med opgaven- har spillet nogle fine halvlege på 2.holdet, og her sprang han ud, nærmest som en ung konfirmand i maj, som om han ville vise hele cricketverden hvordan huen skulle sidde. Svanholm scorede i alt 289 for 8. Bedste Herning-kaster blev den vel nok ældste spiller i elitedivisionen, evig unge Per Pedersen med 2 gærder for 42.

Unge Martin Kristensen bowler for Herning
Unge Martin Kristensen bowler for Herning

Selv om Herning egentlig aldrig rigtigt nærmede sig den store total, var der i høj grad store opmuntringer at få øje på. De 3 unge fra Viborg Akademi – Nicolaj Jørgensen (45), Oliver Hald (35) og Magnus Kristensen(33) beviste alle, at de er på vej til også at blive gode etablerede elitedivisionsspillere, og måske også på sigt er at finde på det danske landshold. At så deres træner på akademiet, Lars Hedegaard sluttede af med at score 43 på 50 bolde, viser bare, at træner og elever har fået noget ud af timerne i Viborg. Herning sluttede med 206 for alle på 45 overs. Bedste Svanholm-kaster var Saad Ahmed med 3 for 43, medens Basit Javed (2 for 32), og brødrene Mads og Jonas Henriksen, begge tog 2 for 30 under mottoet, som brødre vi dele. Svanholm vandt kampen med 83 points, men der venter nok holdet en svær opgave i morgen mod Skanderborg.

Svanholms Saif Ahmed, ser ud til at være tæt på i sin gode halvleg
Svanholms Saif Ahmed, ser ud til at være tæt på bolden med sin højre fod i sin gode halvleg

To spillere i 1.division scorede Century i  samme kamp

I 1.division blev der lørdag spillet 3 kampe. I kampen mellem Svanholm 2. og Kolding, som koldingenserne vandt overbevisende over sidste år vindere med 7 stående gærder, blev der scoret to Century.

Koldings Botma fik fidusbamsen for sit century
Koldings Botma fik fidusbamsen for sit century

Svanholm 2. battede først, og lavede 226 for 9 med en veloplagt James Moniz, som lavede Century (119 på 126 bolde), det var hans andet Century, og nu om dage er den 43årige Moniz lidt mere afdæmpet i sit spil, end i hans yngre dage. Dette gør bare, at han måske sorterer boldene lidt bedre.

Denne total var nærmest ”barnemad” for Kolding, som passerede for kun 3 gærde på kun 37 overs, med en meget flot spillende åbner C. Botma(104 på 107 bolde), som er både anfører og keeper.

Selv om det ikke gav sejr, blev James Moniz hyldet for sit century
Selv om det ikke gav sejr, blev James Moniz hyldet for sit century

Esbjerg slog Husum med 3 stående gærder i en kamp, hvor den unge Esbjerg og akademispiller Jeppe Nielsen tog 4 gærder for kun 23 points på sine 10 overs.

I den sidste kamp tabte Glostrup igen. Denne gang mod Ishøj 2. – Glostrup 127 for 8 med en heroisk kæmpende ungdomstræner Rasmus Kofoed som topscorer med 55. Det hjalp så lidt, Ishøj passerede for 5 gærder, hvor åbneren H. Adnan scorede 27.

Taha Ahmed batter for Taastrup
Taha Ahmed batter for Taastrup

I en 2.divisionskamp på Svanholms bane 2. vandt Taastrup 276-222 over Aalborg, hvor der var debut til den tidligere Svanholm og landsholdspiller Taha Ahmed

 

Back To Top