Stærkt landshold med et par overraskelser udtaget

Stærkt landshold med et par overraskelser udtaget

  • Skrevet af: Alex Olsen

Det er ikke fordi Bobby Chawla har vendt dansk cricket ryggen, så nu er han klar igen
Det er ikke fordi Bobby Chawla har vendt dansk cricket ryggen, så nu er han klar igen

Comeback til Bobby Chawla og tvivl om hans og anføreren bliver klar

I gamle dage hvor pressen skrev om landsholdcricket, kunne man altid være sikker på, at visse kritikkere altid havde en eller anden ”kæphest” i ærmet, når de skulle kommentere det udtagne hold. Undertegnede har selv mange gange, som tidligere UK-chef og landstræner, været udsat for disse velmenende angreb, når holdet lå på skrivebordet hos de såkaldte cricketskribenter.

Ikke nævnt for at leve op til de gamle tider, men mere for at understrege, hvor let de nuværende ledere af landsholdet har det i dag. Spøg til side, selv om undertegnede er enig i holdets sammensætning, har jeg  for god en ordens skyld lidt drilsk stillet Landstræner Jeremy Bray et par spørgsmål angående et par spillere, som ikke er med, når holdet i tiden 21, oktober til den 7. november spiller ICC-World Cup-Div. 4 i Los Angeles.

Først VM-holdet der fik følgende udseende: Michael Pedersen (anfører), Frederik Klokker (keeper), Anders Bülow alle Skanderborg, Saif Ahmed, Basit Javed, Amjad Khan, Hamid Shah, og Zameer Khan alle Svanholm, Aftab Ahmed, Bashir Shah, Yasir Iqbal, og Omer Hayat alle KB, Monty Singh Ishøj, og Bobby Chawla, Elwood CC.

 

Frederik Klokker ved gærdet og Aftab Ahmed appellerer nu mødes de igen, både som modspiller og på landsholdet
Frederik Klokker ved gærdet og Aftab Ahmed appellerer nu mødes de formentlig igen, både som modspiller på søndag og på landsholdet

Landstræner Jermy Beay siger ” Det er det stærkeste mandskab jeg har været involveret med som træner for holdet, og med de kommende 5 ugers hårdt arbejde yderligere, forventer jeg en stor indsats af gutterne” siger Jeremy Bray

Et på papiret stærkt hold, der rent faktisk har de cricketingredienser et godt internationalt crickethold skal være i besiddelse af. En gærdeside med to gode åbnere, som er i besiddelse af den teknisk ortodokse spillestil- Frederik Klokker og Zameer Khan, og top order-folk som Saif Ahmed, Michael Pedersen, Hamid Shah og Monty Singh, samt middleorder-folk som Anders Bülow, Yasir Iqbal, Aftab Ahmed og Amjad Khan. På kastesiden, som virker velkoordineret, med de to hurtigbowlere Aftab Ahmed og Amjad Khan, afløst med outswingeren Basit Javed samt Anders Bülow og Yasir Iqbal, medens batteriet med spinnere Offbreak ved Saif Ahmed, Hamid Shah og Omer Hayat og leg break ved Bobby Chawla (ortodoks) og left -arm Bashir Shah. Der er altså tale om et bredt hold, der hvis alle spiller op til deres bedste har en chance for at gå til tops.

Den sidste ildevarslende melding om landsholdets anfører Michael Pedersen, som ikke spiller med i de to afgørende kampe om DM i den kommende weekend fordi hans tidligere lyskenskade er brudt op igen. Det ville være et stort tab, hvis Michael ikke når at blive klar til World Cup.

Yasir Iqbal bowler mod landsholdets gærdespiller og anfører, nu mødes di forhåbentlig snart på lanssholdet
Yasir Iqbal bowler mod landsholdets gærdespiller og anfører, Michael Pedersen, nu mødes de forhåbentlig snart igen på landsholdet

Men marginalerne er ikke større, hvis man som team ikke formår at spille op til holdets bedste, kan det godt gå den anden vej. Ikke mindst gærdesiden skal formå hele tiden at få tavlen til at rulle, således, at man ikke kommer ud for de dumme billige gærdefald, fordi man føler at skulle forcere spillet mere end nødvendigt.

Om selve holdet, er der ikke så meget at kommentere på- glædeligt at Aftab Ahmed er kommet med i sidste øjeblik- jeg skal ikke gå for meget i dybden med, hvad der måtte have gået forud for det forberedende arbejde, men blot konstatere, at Aftab er en spiller, lige som vi havde en vis Henrik Mortensen i gamle dage, der kan vinde en kamp for holdet, når han er i hopla. Når jeg sammenligner Aftab Ahmed med Henrik Mortensen fra dengang, er det fordi, de på mange måder ligner hinanden både spille- og temperament mæssigt, en opgave som landstræneren kan klare.

Egentlig en skam, at de to talentfulde unge spillere Mads Henriksen, fra Svanholm, der på det sidste er løbet ind i nogle skader, og Annique Uddin, AB, som begge har haft en lidt skuffende sæson, når man tager deres talent i betragtning, ikke er fundet gode nok i øjeblikket, men deres tid skal nu nok komme igen.

Glædeligt at der er comeback til Bobby Chawla, der nu bor i Australien og efterhånden er blevet 34 år. Bobby har den rutine efter alle hans år i bedre cricket, som nok skal komme holdet til gode i Los Angeles. ”Jeg døjer lidt med min højre albue og får lagt nogle blokader i øjeblikket, så de næste små 14 dage vil forhåbentlig gøre, at jeg vil være i stand til at deltage i turneringen” siger Bobby Chawla.

Jørgen Jønsson

 

 

Back To Top