Spirit of Cricket – hvad er det?

Spirit of Cricket – hvad er det?

  • Skrevet af: Carsten Martensen
Svanholms spillere forventer at der nok er et jubilæum hos Glostrup. Men de bliver noget overrasket, når de finder ud af at modstanderholdet hædrer en af deres.
Rocky Chawla introducerer hvad der nu skal ske og begrunder valget af "most annoying player". En positiv hyldest i spillets ånd.
Sahadat Riaz fra Svanholm, får overrakt en anerkendelse for hans kamp vindende indsats (5-21)

I Glostrup har man taget det på sin kappe at fremme spillets ånd. På klubbens hold i 1. division, hylder man efter hver kamp modstandernes bedste spiller.

Den spiller der i Glostrups øjne har været hvad man kalder ” most annoying player” bliver hyldet for hans præstation.

Tydeligvis er modstanderholdet meget positivt overrasket over at blive hyldet.

Det er muligvis gået lidt i glemmebogen – men det er værd at vi minder hinanden på at cricket skylder meget af sin appel og særegne det faktum, at det ikke kun skal spilles efter lovene, men også inden for cricket-ånden. Der hvor love og reglementer slipper, hviler hovedansvaret for at sikre fair play, først og fremmest på anførerne for de to hold, men det gælder naturligvis også for spillerne og dommere.

I ungdoms cricket er det vigtigt at trænere og forældre har et grundigt kendskab til spillets ånd.

Hvad er så spillets ånd? Ja respekt er central for “Spirit of Cricket”.

  • Respekter din anfører, holdkammerater, modstandere og naturligvis dommernes autoritet.
  • Accepter dommernes beslutning.
  • Skab en positiv atmosfære ud fra din egen opførsel og opfordre andre til at gøre det samme.
  • Udvis selvdisciplin, selv når tingene går imod dig.
  • Lykønsk modstanderne med deres succeser.
  • Tak officials og dine modstandere når kampen er slut – uanset resultatet.
  • Det forventes, at hjemmeholdet er gode værter og sikre, at dommere og udebaneholdet føler sig velkommen og får anvist omklædningsfaciliteter ol.

I ICC har man også valgt at have mere fokus på “Spirit of Cricket”. Et meget større fokus på vores værdier og det der adskiller os fra andre sportsgrene. Alvorlige episoder i international cricket har været en alvorlig påmindelse om, at gode værdier hurtigt kan afløses af dårlige.

Når vi præsenterer “Spirit of Cricket” i skoleregi, så er lærerne meget begejstret. En sport der har taget stilling til moral og etik – ja tak. En sport hvor man har italesat og lovgivet omkring overfusning af dommerne – ja tak.

Det velkendte begreb: Its not cricket

Having something that is unjust or just plain wrong done to someone or something.This come from the game of cricket which is regarded as a gentleman’s game were fairplay was paramount.

Hvilken anden sport har sådanne stærke værdier? Lad os og gøre dem moderne igen!

Back To Top