Spænding i top mens Albertslund må ned

  • Skrevet af: Peter Power
Hamid Shah i hopla

Elitedivision

Lørdagen bød på to kampe. Svanholm er på dobbelttur i Jylland i jagten på mesterskabet og lørdag mødte de Herning, mens søndag er det skæbnekampen mod Skanderborg. I Albertslund mødtes de to bundhold Albertslund og Soraner, hvor Albertslund ville rykke ned hvis de tabte til Soraner, der trods alt har en kamp mere mod Ishøj næste weekend.

I strålende solskin og det perfekte cricket vejr vandt Herning lodtrækningen og gik først til gærdet. Herning fik en elendig start, hvor i den første over fra Mads Henriksen viftede Phil Mansfield (0) bolden i hænderne på mid-wicket. Få minutter senere blev kunststykket gentaget af den anden åbningsgærde Gulzar Khan(1) snart efterfulgt aft Raizul Saumy (1) grebet i slip. Med 3 gærder nede for 5 points fik man fornemmelsen af kampen ville være hurtig overstået. Men Surya Anand viste fra starten en beslutsomhed og støttet af Iyhas Saumy kom der lidt mere sul på Hernings total. Desværre blev Iyhas Mads Henriksens fjerde offer ved at snitte til keeperen, men erstatningen Michael Termansen, som er tilbagevendt, var en glimrende partner til Surya. Surya var dog heldig, da han blev tabt, men gærdestanden mellem de to på 85 fik Herning over hundrede og Svanholm måtte skifte kastere ofte i forsøget på at bryde igennem. Det kom i Jonas Henriksens tredje over. Jonas, der i flere tilfælde, har kastet kort fik Michael grebet i fine leg fra en topkantet pull-shot. Samme over fik Sujra en kort bold som han hookede, men uden at få styr på bolden og den røg lige i hænderne på deep square-leg. Der ændrede halvlegen for de to efterfølgende gærdespillere fik ikke meget, så de blev Sten Hedevang (27) sammen med Sonnich Thacker (6) og Dan Hedevang (2*) der fik løftet Herning oppe på sluttotalen 167. Mads Henriksen var den der fik den sidste gærde ved at få Sten grebet ud og endte med at tage 5 gærder for 14.

Video highlights Herning

En dårlig start fik Svanholm i hvert fald ikke. Sten Hedevang kunne ikke styre sin kastning og han blev mishandlet i sine 3 overs af Hamid Shah (57), der var i stor form. Det gik også ud over Surja Anand hvor Hamid flere gange skød igennem på off siden. Hamids makker Jonas Henriksen spillede anden violin i denne tid, men kom til sin ret senere efter Hamid blev grebet med 85 på tavlen. Herning brugte flere kastere, der blev kærligt behandlet af Jonas og Saud Munir. Svanholm gav ingen chancer og Herning kunne ikke presse via deres kastning. Michael Termansen kom til at kaste og han fik dog Jonas grebet ud af Dan Hedevang i deep square leg, men blev også straffet. Svanholm mistede ikke flere gærder og passerede Hernings total i den 27 over.

Video highlights Svanholm

Inden morgendagens kampe er Skanderborg, Svanholm og KB lige på points, men Skanderborg fører med et bedre run-rate. Så dagens kamp i morgen kan reelt afgøre om Skanderborg bliver mester forudsat de ikke taber den sidste kamp mod Herning.

I Albertslund valgte hjemmeholdet at gå først til gærdet. Det begyndte ikke så godt da begge åbningsgærdespillere var ude uden at score i løbet af det første kvarter. Det blev være da Raja Ali blev grebet og tavlen viste 3 points for 3 gærder. Heldigvis for Albertslund fik Bashir Khan (35) og Saad Hafeez (28) stabiliseret skuden, men ved 67 blev Bashir grebet. Muhammed Atif (27) hjalp til indtil Saad selv blev grebet ved 85. Vibhor Chaudhary gjorde mere skade ved at kaste Sahi (3) og få Muhammed grebet med 108 på tavlen. Yasir Ayub (21) og Hamza Qazmi (31) sørgede dog for at Albertslund endte på 158. Vibhor Chaudary endte med 4 for 24.
Sidharth Mayar (52) gik til sagen for Soraner og havde 31 points, da hans makker Rajesh Ayyappan blev kastet uden at score. Hans erstatning VIbhor Chaudary blev løbet ud kort efter. De næste tre gærdespillere faldt hurtigt og med 73 på tavlen blev Sidharth endelig grebet ud som sjette gærde. Naveen Boburri kom til og holdt scoren i gang, men der faldt yderligere 2 gærder, så med 83 for 8 så det godt ud for Albertslund. Men Naveen og Pankaj Singh modstod presset og scorede med enere og toere. Efterhånden havde de bedste kastere brugt deres overs, men Ata Ur-Rehman kastede dog Boburri ud med 150 på tavlen. Men sidste mand Davinder Singh med en firer og en toer fik Soraner forbi Albertslund og dermed sikrede sig en sæson mere i Elitedivisionen. Med nederlaget er Albertslund nedrykker, da de ikke har flere kampe.

1. division

Glostrup, som er sikker på oprykning, fik besøg af AB som sendte Glostrup til gærdet. Det så godt ud for Glostrup med en gærdestand på 140 mellem Frederik Klokker (56) og Shehzad Ahmed (79) for det andet gærde. Men da begge spillere faldt oplevede Glostrup en kollaps, hvor ingen af de efterfølgende gærdespillere fik over 10, men alligevel nåede Glostrup 195. Sami Zeb som var ABs syvende kaster tog 5 gærder for 38. Men det gik ikke spor bedre for AB, da Aftab Ahmed tog 2 hurtige gærder og Rocky Chawla og Haroon Malik tog 3 hver, da AB var ude for 96. Kun Bilal Khan med 34* ydede modstand.

Kolding var i Ishøj, hvor hjemmeholdet valgte at gå først til gærdet. Hr. Ekstra blev topscorer med 33, da ingen gærdespiller kom over 20 og holdet var ude for 131. Bharath Madderi og Osman Ghani tog 4 gærder hver. I Koldings halvleg viste tavlen 93 for 5 efter at Staffan Langholz med 31 havde givet holdet en god start. Men Azim Khan slog til og Kolding kollapsede og mistede 5 gærder for 5 points. Fabian Havmøller og Vikram Aphale lavede en sidste gærdestand på 28 og Vikram blev dømt ben for, da Kolding manglede 6 points for at vinde.

 

Back To Top