Slaget i Herning 8

Slaget i Herning

  • Skrevet af: Peter Power

Elitedivision

Videohighlights Esbjergs halvleg                                                          Videohighlights Hernings halvleg

I Jylland var dagens kamp slaget om sidstepladsen mellem Herning og Esbjerg. Med en sejr ville Herning være så godt  på vej at undgå nedrykning, hvorimod Esbjergs eneste chance om at undgå nedrykning ville være at vinde de to sidste kampe, mens Herning taber deres. Hvis Esbjerg vandt ville deres overlevelses chance være bedre, afhængig af hvordan Herning sidste 2 resultater.

I det gode vejr for en gangs skyld vandt Herning lodtrækningen og sendte Esbjerg til gærdet. Hernings kastere Lakmal og Hald fik overtaget fra starten og Esbjerg fandt det vanskelig at score med en svingende bold. Oliver Hald fik hurtigt et gennembrud med en af sine korte bolde som Jacob Rubin sendte til himmels og blev grebet af keeperen. Krølle Nielsen blev fanget ben for af en hel bold mens Kasper Rubin blev fjernet af et super greb i gully af Glen Hedevang. Med 3 gærder nede for 12 så det ikke godt ud, men Magnus Kristensen tog udfordringen op sammen med Frederik Klokker og fik Esbjerg på fode igen, især da spinkasterne tog over. Her slog Magnus fra sig med 3 seksere. Det vigtigste begivenhed var dog da Frederik Klokker havde 17 blev han tabt på grænsen, som var ikke så svær og det tabte greb kom til at koste over 60 points. Klokker og Kristensen havde en gærdestand på over 100 indtil Magnus dummede sig og sendte bolden lige i hænderne på Iyhas Saumy i mid-off. Det var begyndelsen til en række gærdefald, mens Frederik slog til i den anden ende. Han fik lidt støtte fra Ivan Kristensen, men så gik Klokker efter en kort bold som egentlig ville være en udenom og blev grebet af keeperen for 86. Det sidste par lagde 14 points mere på totalen, da Esbjerg var ude for 191.

Herning åbnede med Nikolaj Damgaard og Raizul Saumy som sædvanlig. Denne gang fik Nikolaj gang i sit forehavnde med at være pinch-hitter. Han slog 2 seksere og en firer i Daniel Klitgaards første over og Nikolaj havde 31 points på tavlen før Raizul fik overhoved scoret. Men med 35 på tavlen gik det ikke længere og Nikolaj sendte en bold højt til himmels som blev grebet. Raizul blev kastet på den efterfølgende bold af Kasper Rubin. Så det var Ramesh Lakmal og Iyhas Saumy som bragte Herning fremad stille og roligt. Men med 89 på tavlen blev Iyhas grebet og erstattet af Glen Hedevang, der startede med at slå en sekser. Hedevang og Lakmal spillede ellers stille og roligt fremad, mens Esbjerg skiftede kastere jævnligt men uden held. Begge gærdespillere slog til når lejligheden bød sig, men Ramesh kantede dog en skæv bold fra Klitgaard og blev grebet, men det kunne ikke forsinke Hernings sejr, som blev på 6 stående gærder.

På Sjælland spillede Albertslund og Svanholm og det blev en tæt affære. Svanholm kom i vanskeligheder ved gærdet med 5 gærder nede for 30, men Mads Henrikssen sammen med Hashmi fik totalen op på 91 før Hashmi blev fanget ben for. Herefter gik Mads fra 30 til 95 som sidste mand med 3 seksere og Svanholm fik 179. Albertslund fik en elendig start med 3 hurtige gærdefald og med 2 yderlige gærder var Albertslund i problemer med kun 29 på tavlen. Men Saad Hafeez og M Atif fik løftet holdet til 120, hvorefter begge faldt, men Ahmed og Hassan kæmpede videre indtil Ahmed røg ved 152. Trods Hassan kunne Albertslund ikke klare de sidste forhindringer og manglede 12 points, da sidste mand blev grebet.

I Ishøj var Skanderborg på besøg og kampen blev 45 minutter forsinket, da Skanderborg blev ramt af at motorvejen blev spærret ved Middelfart om formiddagen. Ishøj gik først til gærdet og havde problemer med Anders Bülow. som var Skanderborgs farligste kaster med 5 gærder. så Ishøj tog points fra de andre kastere, da de lavede 174 for alle gærder. Skanderborg kom ikke godt fra start, men Michael Pedersen stod fast og holdt den ene ende, men kunne ikke finde nogen makker der blev længe nok. Michael selv faldt som ottende gærde med 103 på tavlen, mens Peck og Kristensen som sidste par fik totalen på 130 før Kristensen blev stokket. A Shah var Ishøjs bedste våben med 5 gærder for 26. Nederlaget for Skanderborg er et pind i hjulet for Skanderborgs chance for medaljer. Skanderborg skal oppe imod KB søndag, der spilles i Glostrup.

 

Slaget i Herning
J Rubin c M Navabi b OD Hald
Slaget i Herning 1
K Rubin* c G Hedevang b OD Hald
Slaget i Herning 2
Magnus Kristensen 6
Slaget i Herning 3
Frederik Klokker 4
Slaget i Herning 4
Frederik Klokker sweeper meget, her til 4
Slaget i Herning 5
M Kristensen c I Saumy b R Saumy
Slaget i Herning 6
M Slebsager c M Navabi b R Saumy
Slaget i Herning 7
S Radhakrishnan c G Hedevang b R Saumy
Slaget i Herning 8
NG Nielsen b M Hedegaard
Slaget i Herning 9
Ivan Kristensen 6
Slaget i Herning 10
F Klokker+ c M Navabi b OD Hald
Slaget i Herning 11
Nikolaj Damgaard 6
Slaget i Herning 12
N Damgaard c C Brock-Nielsen b K Rubin
Slaget i Herning 13
Iyhas Saumy sjældent har fødderne på jorden
Slaget i Herning 14
Rames Lakmal 6
Slaget i Herning 15
Glen Hedevang 6
Slaget i Herning 16
Glen Hedevang 4
Slaget i Herning 17
R Lakmal c F Klokker b D Klitgaard
Slaget i Herning 18
Glen Hedevang 6
Back To Top