Skolecricket flere steder i landet 1

Skolecricket flere steder i landet

  • Skrevet af: Carsten Martensen
IMG_9661
Kerteminde klubhuset i sommervarmen 3.juni (kilde fyns.dk)

Fredag d. 3 juni var mere end 50 børn fra 1. klasserne på Kerteminde Byskole, ude at prøve kræfter med cricket i skoletiden. I det flotte vejr var børnene igennem øvelser og lege af forskellig art, afslutningsvis spillede de små kampe og blev præsenteret for det færdige spil. Aktiviteterne, og ganske givet vejret, var med til at give alle, både skolebørn, lærere og instruktører en dejlig dag.

Kerteminde 3.6.2016
Kilde: Fyns.dk

Skolecricket er et samarbejde mellem skole og klub, hvor klubben stiller trænere og instruktører til rådighed, mens skolelærerne deltager aktivt i forløbet. Involveringen af lærerne er meget vigtig, da det kan sikre en fremtidig tilstedeværelse af cricket i idrætsundervisningen.

Skolecricket er ikke kun tilstede i Kerteminde, som cricket.dk senest kunne berette har Brøndby haft mange børne ude at spille cricket. Ligeledes var der i maj skolecricket i Kolding og Skanderborg, og i efteråret ligger der aftaler på plads for Køge og Herning. Målet med skolecricket er at hjælpe med at gøre de lokale klubber synlige, men lige så vigtigt, skal det give skolelærerne et indblik i crickets mange aspekter og hjælpe dem til, at få mere alsidig bevægelse ind i folkeskolen og hos vores børn.

 

Back To Top