Skanderborg tabte begge weekendens kampe knebent mens KB og Svanholm vandt

  • Skrevet af: Peter Power
Esbjergs Mbulelo Nkomo kastet af Svanholms Asad Shah

LØRDAG

Elitedivision

Skanderborg er i denne weekend på dobbelttur og lørdag var holdet i Albertslund, hvor hjemmeholdet vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Skanderborgs åbningskastere har ikke haft det store succes og det gjaldt også her. Jawad Ahmed (47) gik til sagen støttet af Bashir Ahmed (22) og de to lavede 45 på de 10 første overs. Så kom Aftab Ahmed på og han fik Bashir grebet af keeperen på sin første bold. Imtiaz Ali (21) kom til, mens Jawad slog et par seksere. Imtiaz slog lige 3 firer i træk på Aftabs kastning, men i samme over blev grebet. Christian Peck var nu kommet på og der sker altid noget når han kaster. Han fik den farlige Jawad grebet med 93 på tavlen og Mudassar Ali i sin næste over. Foruden Mohammad Ali fik Christian to yderligere gærder i sit ottende over, så Albertslund var nu pludselig 122 for 8 og Omar Hayat fik Habib ben for med 135 på tavlen. Nu troede vi at det sidste gærde hurtigt ville falde, men Christian havde nu kastet sine 10 overs. De andre kunne ikke bryde igennem og anfører Jafar Butt (20) og Ata Ur-Rehman (27*) fik lagt 42 points til totalen før Jafar blev endelig grebet. Albertslund endte på 177, mens Christian Peck endte med 5 for 30 og Aftab Ahmed 3 for 33.

Skanderborg fik en elendig start, da Monty Singh (1) blev grebet i anden over og Shangeev Thani (6) blev kastet ud kort efter. Ryan Cartwright (41) holdt igen stand, men måtte se Rizwan Mahmood (16) blive kastet ud og kort efter se bror Kamran Mahmood (4) blive grebet ud på Jawad Ahmeds kastning. Heldigvis fandt Ryan en partner i Anders Bülow (47) og de fik totalen oppe på 92 før Ryan igen blev grebet ud. Aftab Ahmed (1) blev hurtigt grebet og med 96 for 6 gærder var Skanderborg presset, men Anders samt Omar Hayat (23) fik Skanderborg i nærheden af Albertslunds total. Desværre blev Omar fanget ben for af Jawad med 153 på tavlen. Shaban Mahmood (11) blev ikke længe med et returgreb til kasteren Ata Ur-Rehman. Jawad slog til igen og greb Anders med 172 på tavlen. Nu var det Christian Peck (6*) og Aqeel Amjad (1), der skulle spille sejren hjem og Christian var godt på vej, men Aqeel blev kastet ud, da Skanderborg manglede 2 points! Jawad Ahmed endte med 4 for 31.

1. division

Herning var også på dobbelttur og lørdag spillede de mod Hvidovre, der valgte at gå først til gærdet. Herning havde en overraskende spiller med, der normalt man ville finde på Old Boys holdet, nemlig Freddy Sangild. Hvidovre fik en rimelig start med Mudassar Iqbal (47) og Shaid Hussein (10). Shaid blev dog kastet i den 6. over med 45 på tavlen, men Waqas Ishfaq (27) overtog rollen. Muddasser blev grebet da spin blev introduceret, men Waqas og Yousaf Mukhtar (40) fik totalen oppe på 151 før Waqas blev kastet. Waqas Nawaz (27) blev en ny partner, men efter de blev fjernet sørgede Saeed Gul (31) og Aatif Parvez (20) for at Hvidovre endte på 268 for alle mand i den 46 over. Den store total skyldes også at der var 54 ekstra, hvoraf der var 43 udenoms. Freddy Sangild kom til at kaste sit spin hen mod slutningen, men han nåede at tage 3 gærder for 21.

Efter 8 overs var Herning i problemer da Melad Navabi (2) og Phil Mansfield (17) var væk med 25 på tavlen. Surya Anand (147*) var kommet til og man kan sige at resten af Hernings halvleg var nærmest en one-man show fra Suryas side. Syed Rehan (13) og Raizul Sawmy (28) var støtterne, mens Surya slog stille og roligt til når chancen bød sig. Da Raizul blev grebet havde Herning 143 for 4 efter 31 overs. Surya, der var nu 60* fik en ny partner i Stig Hedevang (27). Herning var nu nødt til at presse scoringen, da de behøvede over 7 per over, men Surya slog til og i den 42. over nåede han sit century. Kort efter blev Stig kastet og Freddy Sangild (5*) kom til. Tavlen vist 239 men i den næste over slog Surya 2 seksere og en firer og med en firer mere i den næste over kunne Surya sørge for at Herning passerede i den 48. over. Dermed fik Herning sin første sejr og kom væk fra bunden

Esbjerg havde besøg af Svanholms andet hold og det var en kamp jeg havde tiltænkt at dække, men en slem omgang høfeber betød at jeg måtte følge kampen hjemme i konkurrence med Test finalen i London. Esbjerg valgte at gå først til gærdet og fik en god start med Magnus Brunsgaard (36) og Sreeram R (40), idet Magnus først blev grebet med 78 på tavlen. Sreeram mistimede en dårlig bold fra Said Alam og gav en returgreb med 89 på tavlen. Nu var det brødrene Rubin der var sammen. De spillede forsigtigt og lavede 113 tilsammen på 23 overs, således da Kasper blev grebet for 45 i over nr. 45 måtte Esbjerg gå mere til den og det kostede gærder. Kasper med 70 var således ude med 235 på tavlen som niende gærde. Når man kender Esbjergs bane som ikke er stor og som var tør og hurtig, så er 235 ikke så meget og da Svanholm åbnede med James Moniz, der er kendt for at gå til vaflerne med det samme, så skal man kaste godt. Det gjorde Esbjerg vist ikke, da James med otte seksere og 11 firer endte med 121, mens Amod Mahajan med 37 og Muhamad Kiyani med 43 not out sørgede for at Svanholm passerede i den 37. over for 4 gærder.

SØNDAG

Elitedivisionen

Skanderborg fortsatte deres dobbelttur med at møde KB på Peter Bangs Vej. Der er tale om en topkamp, da KB har vundet alle deres kampe til dato, mens Skanderborg tabte i går i Albertslund.
KB vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Skanderborgs normale åbningskastere fandt ikke nogen gennembrud, men da Aftab Ahmed kom på i den ottende over med 28 på tavlen kom der et gennembrud og i hans anden over kom der et til, da Zameer Khan (24) blev kastet. Brian Chari (77) var kommet til og han blev ankermand, mens Aftab slog til to gange mere. Brian sammen med Saad Ahmad førte KB fra 85/4 til 139/5, da Saad blev grebet på Aqeels venstre arms spin. Efter at Anique Uddin (5) blev fanget ben for af Anders Bülow var det Saran Aslam (28) der blev Brians partner og slog hurtigt til. Brian faldt som ottende gærde til Ryan Cartwright og de sidste to gærder faldt forholdsvis hurtigt, således KB endte på 212 i den 47 over. Mens Christian Peck var helten i går med 5 gærder fik han slet ingen i dag. Helten var Aftab Ahmed med 4 for 38.

Skanderborgs halvleg var en katastrofe til at begynde med. Ali Ul-Hassan kunne man ikke spille, da han to gange lå til en hattrick da fire Skanderborgenser inklusiv anføreren gik ud med en and. Da Ryan Cartwright (13), som før har haft succes som åbner, gik viste tavlen 22 for seks gærder. “Vi kommer hurtigt hjem” kunne man tænke, men Aftab Ahmed (89) ville det anderledes og sammen med Omar Hayat (37) kom en genopbygnings proces i gang. De nåede en gærdestand på 108 før Omar blev kastet af Saran Aslam, men Aftab fandt en ny partner i Christian Peck (24). De fortsatte med at nærme sig KBs total, men da tavlen viste 174 faldt korthuset sammen, da Christian blev grebet og Aftab også fire point senere. Den sidste gærde faldt med det samme, så KB vandt med 34 points.

På Svanholm Park var Ishøj på besøg og Ishøj valgte at gå først til gærdet. Ishøjs Salar Khan (65) var dominerende, hvor Ishøj havde 49 på tavlen da det første gærde faldt. Det gav plads til anfører Adeel Akhtar (69*) og parret havde en stand på 65 før Salar blev stokket. Adeel fandt en ny partner i Rabi Tariq (30) og de løftede totalen til 157 før Tariq blev grebet. Herefter kneb det med partnere, der kunne blive hængende, men der var heller mange overs igen og Ishøj endte på 218 for 7 efter 50 overs. Svanholm fik ikke den bedste start ved gærdet da de mistede to gærder med 18 på tavlen, men Musa Mahmood (80) og Mads Henriksen (50) førte Svanholm frem. Mads blev grebet ved 130, men Saud Munir (48*) overtog rollen. Musa blev fanget ben for lidt senere, men Jonas Henriksen (22*) sammen med Saud sørgede for at Svanholm passerede efter 45 overs.

Den sidste kamp i Elitedivisionen var mellem Soraner og Glostrup spillet i Gentofte. Soraner vandt lodtrækningen og gik til gærdet, hvor de mistede hurtigt to gærder. Qamar Ahmed (23) var med til en genopbygning, men han blev fanget ben for med 62 på tavlen, der nu viste 5 gærder. Naveen Bobburi var igen en stabilisator med 53 og med Ravichandra Lokesh (24) og Pankaj Singh (30) fik Soraner oppe på 167, da det sidste gærde faldt i den 43 over. Glostrups Ahmad Zaman var den største skadevolder med 4 for 27. Efter en rimelig start med 33 på tavlen kom Glostrup i vanskeligheder, da 3 gærder faldt i rap, men Vibor Chaudray (15) og Shakeel Zeb (12) fik lidt skik på havlegen, men det var anfører Taha Ahmed (43*) der fik Glostrup på rette spor med hjælp fra Faraz Sheikh (21) og Iftikhar Ahmed (25*) og Glostrup kunne passere for tabet af 6 gærder i den 41 over.

Med dagens sejr over Skanderborg er KB nu ubestridt fører af Elitedivisionen med 10 points efterfulgt af Svanholm og Skanderborg med 8. Derefter er der fire hold med fire points, der nu kæmper om den sidste slutspilsplads. Husum har den lille fordel, at de har kun spillet 4 kampe, men skal i den kommende weekend spille mod Glostrup og Svanholm. Soraner ligger i bunden uden sejr.

1.division

Der var en enkel kamp i 1.division og det var Hernings anden kamp på dobbelturen mod AB i Bagsværd. Herning efter gårsdagens sejr valgte at gå først til gærdet. Om det var en klog beslutning efterlades til læseren, men Herning var i den 10 over 28 for 4. Helten fra lørdag Surja Anand kom ned på jorden igen, da han blev grebet af keeperen på sin første bold. Anfører Raizul Sawmy (31) og Dan Hedevang (21) fik dog mere skik på havlegen, men derudover var der ingen der kunne bidrage med meget, da Herning var ude for 122 i den 36 over. ABs Roshan Ahmadzai var skadevolderen i starten med 4 for 25, men også Jawad Ali var med 3 for 33 også farlig.
Hernings kastning kunne ikke gøre det store indtryk på AB, der med Saboor Aghazadeh (65*) og Zamar Haider (38*) kunne passere Hernings total med tabet af bare et gærde.

Med dagens nederlag ender Herning tilbage på sidste pladsen med én sejr. Esbjerg og Hvidovre har også kun én sejr. Divisionen føres suverænt af Svanholm II med 6 sejre efterfulgt af KB II, AB og Kolding med 4 sejre dog for 2 kampe færre.

Back To Top