Skanderborg og Svanholm er enige

  • Skrevet af: Alex Olsen

De to danmarksmestre går i front sammen.

Begge klubber har meddelt, at de melder sig ud af den kedelige udvikling omkring sledging på banen. Begge klubber har i de senere år selv været involveret. De kender det derfor indefra og de kender de negative følelser det sætter i gang, både internt og mellem klubberne og holdende.

På repræsentantskabsmødet den 25. april, benyttede Skanderborgs formand, Chris Kleis Rasmussen, anledningen til at udtrykke sin personlige holdning til bla. denne udvikling. Chris bredte det ud og opfordrede til, at vi alle taler sporten op. Lad os slutte med at tale negativt om hinanden og vores forbund. Tag den direkte dialog med hinanden og stop med at gå rundt og være negative.

Chris rækker hånden op og vælger selv at kikke indad i egen klub og ændre udviklingen indefra. Chris opfordrer alle til at gøre det samme.

Svanholm var allerede med på denne dagsorden. I deres årsskrift ”Den Grimme Ælling” har formand Søren Henriksen allerede taget handsken op og ”lovet” at Svanholm vil gå forrest.

Her bringer vi en del af Søren Henriksens leder:

”Det er et velkendt fænomen i sportsverdenen, at man forsøger at få modstanderen til at miste mentalt fokus under kamp, og derved få overtaget. Det er særligt udbredt i professionel sport, hvor der er rigtig meget på spil i form af penge og kontrakter. Fænomenet har over tid udviklet sig fra at være forholdsvis harmløse kommentarer, til i nogle tilfælde at være decideret personlige ondskabsfulde kommentarer til og om en modstander.

Man kan altid diskutere hvad der kommer først, hønen eller ægget. Eller sagt på en anden måde, hvem var det lige der startede med sledging og hvem ”svarede bare tilbage”.

Efter sæsonen havde vi en drøftelse mellem de ledende spillere i klubben og bestyrelsen. Temaet var, hvor ender vi henne, hvis vi ikke får stoppet denne negative spiral med dårlig adfærd på banen. For, vi er så få i dansk cricket, at vi ikke kan holde os selv og vores modstandere ud, hvis dette uvæsen fortsætter.

At være stærk forpligter, og i denne sammenhæng er vi, som en af de største klubber, de stærke.

Og så er vi tilbage til – ”er der ikke en voksen til stede??”

Vi kan ikke ændre en kultur, hvis vi ikke selv går forrest, vi vil derfor pålægge os selv ikke at svare igen – eller starte med at sledge vores modstandere.”

Det er modigt, nødvendigt og meget velkomment når vores førende klubber tager handsken op. Særligt når vi er i et område hvor etik og moral skal adresseres.

Det helt særegne i vores sport er ”Spirit of Cricket”. Et kort etisk kompas, der bør kendes af alle og som bør være vores fælles kompas.

Herfra skal lyde en opfordring til alle klubber. Grib muligheden og tag en grundig snak i jeres klub. Hvad vil i gerne være kendt for? ”Spirit of cricket”? Eller alt det der jager folk væk fra sporten og efterlader en bitter smag i munden og en negativ mavefornemmelse?

Tak til Skanderborg og Svanholm! Lad os alle bakke op bag deres ambition, og rose dem for at stille sig op på kassen, og gøre sig sårbare for hån og latter hvis de ikke lykkes 100% hele tiden.

Back To Top