Skanderborg og KB er nu eneste ubesejret i Elitedivisionen

Skanderborg og KB er nu eneste ubesejret i Elitedivisionen

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

KBs åbner Shehzad Ahmed med fin åbning i kampen mod Ishøj
KBs  Shehzad Ahmed med fin åbning i kampen mod Ishøj

KB stormer videre under spillende træner Dabengwas ledelse

De to DM-favorithold KB og Skanderborg vandt begge deres kampe over henholdsvis Ishøj og Svanholm i søndagens elitedivisions opgør.

På Peter Bangsvej var der en vis gejst fra Ishøjspillerne den første lille time, men så faldt man stille og roligt ned af denne gejst-rangliste, som er så nødvendigt for Ishøj, hvis man skal lave gode kampe mod de bedre hold. KB kom ind i kampen og fik styr på deres gærdespil.

Shehzad Ahmed, blev stående som den ene åbner, og selv om han havde det lidt svært på de bedre bolde, dem blev der langsomt færre af fra Ishøjbowlerne, som kampen skred frem, scorede Shehzad(40 på 76 bolde) og lavede sandelig også gode slag. Selv om træner Dabengwa(18) blev dømt ben for, er det tydeligt, at der er tale om en klassespiller, der har lært at være i boldens linie og timer sit spil godt. Da Yasir Iqbal gjorde sin entre kom der yderligere  hurtige runs på tavlen, og da han var spillet ind, kom der mange gode grænseslag ind på hans CV, og Yasir endte som topscorer med 86 points på 99 bolde. Også Omar Hayat(39 på 45 bolde) med nogle forholdsvise hurtige runs, inden Jojo(31 på kun 20 bolde) fik sluttet halvlegen af med 257 for 7. Bedste Ishøjkaster blev Q. Rana med 3 for 47, men generelt faldt kvaliteten, som omtalt, både i kastning og markspil hos Ishøj.

Yasir Iqbal kunne endnu engang løfte sit bat efter en fin halvleg
Yasir Iqbal kunne endnu engang løfte sit bat efter en fin halvleg

På scoreboard så det meget hurtigt ud til, at Ishøjs gærdespillere nærmest havde opgivet- kun I. Khan (25) gjorde lidt væsen af sig. Ishøj var alle ude på kun 31 overs for 77, bedste KB-kastere blev A. Venkatesh og Bashir Shah begge med 3 gærder for kun 17 points. KB vandt kampen med 180 points.

Aftab Ahmed(billedet) fik hurtig  kampen afgjort, da han fik "Monys" gærde på et fantomgreb af Omar Hayet
Aftab Ahmed(billedet) fik hurtig kampen afgjort, da han fik “Montys” gærde på et fantomgreb af Omar Hayat

Skanderborg vandt med 50 points over Svanholm, der mistede de sidste 8 gærder for 42 points

Inden topkampen i Skanderborg mellem de to ubesejret – værterne og Svanholm- er der talt en del om, at begge hold besidder en solid og bred gærdeside. Når man efter kampen kigger på de ”tørre” tal, og de lyver aldrig, så konstaterer man, at Skanderborgs sidste 8 gærdespillere lavede 96 og Svanholms sidste 8 kun 42! Det er måske lige nøjagtig her, vi skal læse det endelige resultat.

Svanholm vandt lodtrækningen og valgte at sende Skanderborg til gærdet. Som vanlig var det de to meget rutinerede Frederik Klokker (46 på 55 bolde) og Michael Pedersen (48 på 92), der lagde bunden til en formentlig god halvleg til de danske mestre. Men kun Rizwan Mahmood (16) og Carsten Pedersen (28) spillede lidt op til de to åbners præstationer. Det lykkedes Svanholm at få Skanderborgs gærdeside ud på 49 overs (209 for alle), og Frederik Klokker roser Zishan Shah og hans tropper for et gedigent markspil og kastning. Basit Javed blev ikke overraskende bedste Svanholm-bowler med 3 for 29 medens Mati Malik, som stille og roligt er ved at arbejde sig ind som en etableret spiller på holdet, tog 3 for 36.

Svanholm fik en god start ved gærdet, men faldt efterfølgende på Michael Pedersens præcise kastning

Michael Pedersen, kampens store spiller med bat og bold, herved gærdet
Michael Pedersen, kampens store spiller med bat og bold, her ved gærdet

Svanholms to åbnere Saif Ahmed og Zameer Khan, som scorede Century om lørdagen mod Herning, fik en flot start, inden Michael Pedersen fik Saif Ahmed(30 på 48 bolde), med ben for. Zameer fortsatte sit gode spil, og Svanholm var 117 for 2 Zameer Khan (68 på 113 bolde). Så var det stort set slut med det gode spil fra Svanholms gærdeside. Resten formåede kun at lægge 42 points på tavlen, og holdet var ude på 45,5 overs.

Efter Svanholms gode start ved gærdet, så det længe ud til, at holdet skulle gå hen og lave en lille overraskelse, men det store ”mandefald” gjorde, at Skanderborg vandt kampen ret klart med 50 points. Svanholm scorede 159 for alle, og den afgørende forskel i kampen var nok, den store rutine, som Skanderborg har erhvervet sig, som blev afgørende i denne topkamp. Men lige så afgørende var anfører Michael Pedersens velgennemtænkte slowbowling – han tog 4 for 22 på 7, 5 overs- Michael gør det ikke sværere end det nu engang er. Præcis og gennemtænkt kastning er han varemærke, og det var Svanholms noget mindre rutinerede spillere ikke i stand til at stå i mod.

” Det var en god kamp, og ros til Svanholms kastning og markspil, men det var nok rutinen fra vores side, i sær med Michael Pedersens fornuftige bowling, der i dag gjorde udslaget” sagde Frederik Klokker.

Nørrebro vandt endnu en kamp i 1.division

Noget overraskende slog Nørrebro Kolding, som nærmest havde udraderet Svanholm 2. dagen i forvejen. Nørrebro scorede først 190 for alle på 46 overs. Bedst var K. Ali med 52. Koldings V. Kumar blev bedste bowler med 2 gærder for 24.  Koldings åbningsgærde Botma, der i lørdags, scorede Century fortsatte sit gode spil og scorede 41 på 36 bolde. Det lykkedes dog ikke for holdet at overtrumfe Nørrebros score. Kolding fik i alt 158 på 41 overs . M. Fentem med 35 og Martin Pedersen med 36 bidrog ellers med Koldings score. Nørrebro vandt således deres anden sejr med 32 points. Bedste Nørrebrokaster blev J. Toqeer med 2 gærder for kun 2 points.

 

Back To Top