Skanderborg genvinder mesterskabet, KB sølv og Svanholm bronze.

  • Skrevet af: Peter Power

Elitedivision

Skanderborg forsvarede i dag deres danske mesterskab ved at besejre Herning hjemme, mens konkurrenterne KB tabte til Svanholm. Selv om KB tabte fik KB sølv, da Svanholms sejr ikke var stort nok til at passere KBs net run-rate.

I Skanderborg var vejrudsigten ikke just spændende om eftermiddagen, så kampen mod Herning fra starten blev beskåret til 2 x 30 overs. En klog beslutning set i bakspejlet, da der kom en kraftig byge under Skanderborgs halvleg. Skanderborg vandt lodtrækningen og sendte Herning til gærdet. Herning var ikke ved fuld styrke. De manglede både Phil Mansfield, SN Thacker og Gulzar Khan, mens Skanderborg havde det samme hold som sidste uge mod Svanholm. Herning fik ellers en god start ved Steen Kristoffersen (28) og Raizul Saumy (25). Raizul især havde ikke respekt hverken overfor Oliver Halds eller Anders Bülows kastning og slog tre seksere og en enkel firer. Til gengæld havde Steen, som ikke er vant til Elitedivisionen, stor respekt og der gik en rum tid før han kom på tavlen. Så Skanderborg gik over til skruekastning og det var Omar Hyatt der fik gennembruddet, da han fik Raizul til at snitte til Michael Pedersen i slip med 34 på tavlen. Det fik brormand Iyhas (28) til gærdet og sammen med Steen røg totalen op på 60 før Steen slog Adeel Amjad ud til Nikolaj Damgaard ude på stregen. Surja Anand (3) nåede ikke at falde til, før han gav et nemt greb til Adeel. Glen Hedevang (18) derimod blev en ny partner til Ihyas og de fik totalen oppe på 100, da Ihyas blev snøret af Chr. Peck og gav Rizwan et nemt greb. Straks efter blev Minhaz Mannan (0) stokket. Glenn og Stig Hedevang (10) fortsatte, men Glen blev fanget ben for af Chr. Peck, der også fik Stig grebet og Herning endte på 126 for 8 på de fastsatte 30 overs. Chr.Peck var bedste kaster med 3 for 28.

Video highlights Herning

Skanderborg ville have deres halvleg hurtigt overstået. Det var tydeligt fra starten med Nicolaj Damgaard (31) og Monty Singh (8), der begge gik efter Hernings kastning og det gav en strøm af grænseslag. Men med 26 på tavlen var Monty for utålmodig og blev stokket ud af tilbagevendte Daniel Kølbæk på Surya Anands kastning. Shangeev Thani (28) kom ind og han viste mere tålmodighed. Herning var gået over til spin og Ihyas fik Nicolaj ben for. Kamran Mahmood (5) kom ind og slog en enkel firer før han utålmodigt blev grebet ud. Det samme overgik Oliver Hald (7) og Anders Bülow (5). Michael Pedersen (34*) blev Skanderborgs redningsmand med en tålmodighed lært gennem mange års cricket og det var passende at det var Michael der slog sejren fast med et grænseslag. Skanderborg mistede 6 gærder, hvoraf de tre blev tilskrevet Surya Anand.

Video highlights Skanderborg

Efter kampen blev guldmedajler og pokalen uddelt af DCF formand Umair Butt, der holdt en kort tale, der takkede Skanderborg for arrangementet (der var en telt med øl og popkorn), dommerne og Herning for en god kamp. Skanderborgs anfører ligeledes holdt en kort tale hvor han mente at Skanderborg er Danmarks bedste klub. Efter talen tog spillerne fat i ham og overdyngede ham med champagne.

Video pokal- og medajleoverdragelse Skanderborg

I Brøndby spillede Svanholm mod KB. KB var inden dagens kampe á points med Skanderborg, der dog havde en klar bedre net run-rate. KB’s chance var at Skanderborg tabte og KB slog Svanholm. Det gik jo ikke. Skanderborg vandt og KB led et nederlag mod Svanholm, men Svanholms sejr var ikke nok til at passere KB, der havde en bedre net run-rate og måtte nøjes med bronze.

KB havde vundet lodtrækningen og gik til gærdet hvor Zameer Khan (10) og Lucky Ali (18) fik en rimelig start. Zameer blev kastet af Toqeer Ahmad med 22 på tavlen. Svanholm fik ellers greb om kampen da Lucky, Anique Uddin og Saah Ahmed alle faldt med 40 points på tavlen. Saran Aslam (37) blev KBs redningsmand sammen med Saif Ahmed (19) og Mark Hocking (5). Da kom KB’s total oppe på 98, men Saran blev kastet ud af Saud Munir, der på den næste bold fangede Amjad Khan (0) ben for. Basit Javed skulle modtage hattrick bolden, men den gik igennem og han blev kastet. Hattrick til Saud Munir! Det lykkedes Keith Debangwa at score en firer, men bolden efter blev løbet ud og KB var ude for 115. Saud blev bedste kaster med 3 for 25.

Svanholm fedtede ikke fra starten og de forsøgte at have en god scoringshastighed. Jonas Henriksen (18) slog også 3 firer mod Mark Hocking og Basit Javed, der er KBs farlige åbningskastere, men Basit fik det sidste ord ved at kaste Jonas ud ved 27. Et par overs senere fik Basit også ram på Hamid Shah (12) med 32 på tavlen. Mads Henriksen og Musa Mahmood fik dog lagt 28 oveni, før Mads blev grebet ud på Amjad Khans kastning. Musa sammen med Abdul Hashmi fik Svanholm tættere på KB, men Musa blev fanget ben for ved 92. Abdul sammen med Zishan Shah sørgede for at Svanholm passerede uden yderligere gærdetab.

Der var et tredje kamp i divisionen lørdag mellem Ishøj og Soraner. Kampen havde reelt ingen betydning. Soraner vandt lodtrækningen og gik til gærdet Chaudhary med 42 og Bobburi med 24 var holdets bedste i en halvleg, der endte med 125. Absar Khan var Ishøjs bedste våben med 4 for 18. Ishøj mistede dog seks gærder for at passere, hvor anfører Pawan Kumar sørgede for sejren med 29 not out, mens Jawad Ahmed som åbningsgærde var topscorer med 36. Sidharth Mayar var Soraners hovedvåben med 4 gærder for 40. Med sejren endte Ishøj på fjerde pladsen i divisionen, to sejre fra bronzemedajlerne. Soraner var på anden sidste pladsen, men var i sikkerhed i forvejen da Albertslund rykker ud.

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top