skip to Main Content

Skanderborg blev T20 mester

  • Skrevet af: Peter Power
Shangeev T kastet i kampen mod Ishøj

T20 Finaler – lørdag

Finalerne blev afviklet på KBs baneanlæg på Peter Bangs Vej. Det var et helt andet overflade at spille på for 3 af holdene idet man var vant til svedent og hurtige overflade. Her er der lagt hybrid græs fornylig som var frodig og dermed langsommere. Dertil har KB fået en hel ny pitch som er bredere end den før og derfor kunne man forestille sig at bolden ville bide mere. DEr blev vogtet over græsset således tilskuerne måtte holde sig udenfor. Desværre var vejret ikke som dagene før. Temperaturen faldt til 15 grader og der var en stiv blæst langs banen og der kom byger som man spillede faktisk igennem.

KB v Svanholm – første semi-finale

Svanholm vandt lodtrækningen og gik i marken, da de har haft succes med at batte sidst. Svanholm startede med spin de to første overs i den ene ende og pace fra den anden. Det lagde lidt af en dæmper på KB indtil den 5 over, hvor Brian Chari (13) slog en firer og en sekser, men snittede den næste bold til keeperen. Der var en forventning om at Brian ville levere, da han var i form, men ikke i dag. Svanholms kastning lagde en dæmper på KB og efter 10 overs sagde totalen 61 for 2, men Saad Ahmad (39) og Lucky Ali (46) fik mere gang i foretagenet, men Lucky blev grebet på grænsen i den 15. over og Saad fulgte efter i den følgende over. Anique Uddin fik kun 6 bolde før han blev grebet efter at havde slået 2 seksere. Det kneb med de store slag til sidst og det kostede 3 gærder mere. KB endte på 147 for 8. Både Toqeer Ahmad og Mads Henriksen endte med at tage 3 gærder.

Svanholm’s James Moniz (3) kom slet ikke i gang med sit aggressive spil og blev grebet i den anden over. Til gengæld var Hamid Shah (71*) i fint form og sammen med Abdul Hashmi (42) overtog de styringen af kampen. Det gik især hårdt over KBs Bashir Shah, hvis første over kostede 17. Han endte med at koste 42 på sine 4 overs, men han kastede senere Mads Henriksen. Abdul blev en offer for Anique Uddin, der til gengæld kostede kun 19 for sine 4 overs. Anique er høj og det gøre det sværere at spille på en ny pitch, hvor bolden kunne tage ved. Mens Mads Henriksen (7) ikke var ind længe, blev Saud Munir (19) Hamids partner og de fik Svanholm tættere på KBs total, men Saud blev grebet. Sejren blev slået fast i den 18 over med 2 seksere og en firer fra Hamids hånd.

Video highlights KB v Svanholm

Skanderborg v Ishøj – anden semi-finale

Her vandt Ishøj lodtrækningen og gik til gærdet. Salar Khan (46) slog Ryan Cartwright til 6 på den første bold og i samme over gjorde Pawan Kumar (6) det samme, men blev grebet på den næste bold. Adeel Akhtar (41) kom til og sammen med Salar lagde bunden til Ishøjs halvleg. Først i den 14 over fik Skanderborg Salar grebet på grænsen. Den nye man Mohammed Shah (2) blev hurtig kastet ud af Aqeel Amjad, der tog yderligere to gærder, da Ishøj gik efter points. Da Adeel faldt som fjerde gærde ved 100, tabte Ishøj yderligere 5 gærder for 34 points og sluttede derved på 134.

Monty Singh åbnede for Skanderborg med Rizwan Mahmood og slog den første bold til 6, men den var også skæv. Derefter fandt Atta Ullah og Pawan Kumar længde og retning og gærdespillerne fandt det svært at score. Rizwan første forsøg på at aggressivt slag i den tredje over endte i hænderne på Mansoor Khan og to bolde senere gik det også galt for Monty, da han kom for langt frem som ikke-slåer og blev fanget af et direkte indstik. Ryan Cartwright kom til gærdet og han kunne ikke med sit lodrette bat pierce Ishøjs markopstilling. Shangeev T blev kastet ud af Pawan og Ryan blev senere grebet. Gærderne blev ved med at falde og det skyldtes især Asim Khan. Kun Kamran Mahmood (25) og Omar Hayat (21) viste modstand, men det var ikke nok. Det sidste gærde faldt i den 19 over og tavlen viste kun 98.

Video highlights af Skanderborg v Ishøj

Men kampen sluttede ikke her. Anfører Rizwan havde været på banen og meddelte dommerne, at de indgav protest. Protesten drejede sig om en af Ishøjs spillere, som ikke opfyldte betingelserne i §29.4 i turneringsreglementet, da han har i år spillet i Sverige og kun spillet én T20 kamp før Ishøj finalerne. Sagen blev efter kampen behandlet af turneringsudvalget og de gav Skanderborg medhold. Brugen af en ulovlig spiller betød, at Ishøj tabte kampen og Skanderborg går videre til finalen.

T20 Finaler – søndag

Kampen om bronzemedajlerne – KB v Ishøj

Det var tydeligt at gassen var gået af ballonen for Ishøj i denne kamp og det var ikke noget at sige til. Spillerne havde fortjent at gå videre, men regler er regler som skal overholdes. I denne kamp vandt Ishøj lodtrækningen og gik til gærdet. Pawan Kumar (16) åbnede som sædvanligt og slog hurtigt til, men blev kastet ud. Kun anfører Adeel Akhtar forsøgte at få gang i havlegen og senere også Mansoor Khan (19*). KBs Anique Uddin og Bashir Shah sørgede for at holde Ishøj nede og ved at tage gærder. Efter 20 overs havde Ishøj kun 105 for 8. Anique tog 3 for 7 mens Bashir 2 for 10.

KB ved gærdet var domineret af en frisk spillende Brian Chari (41) godt støttet af Lucky Malik (22), begge blev grebet af Ishøjs Salar Khan. Selv om Anique Uddin (17) blev grebet sørgede Zakraia Raja (18) med et par seksere at KB passerede i den 13 overs.

Video highlights KB v Ishøj (YouTube)

Finalen Svanholm v Skanderborg

Lodtrækningen blev vundet af Svanholm, der som sædvanligt valgte at gå i marken. Skanderborg var til finalen blevet styrket af Nikolaj Damgaard frisk fra Irland, men han opfylder reglerne. At Nikolaj var med giver Skanderborg en helt anden dimension, da han er aggressiv af natur, men spiller med forholdsvis lodret bat. Han fik kun 21 bolde, men scorede 38 ud af 57 points, da han blev grebet. Monty havde kun 15 points på det tidspunkt, men sammen med Ryan Cartwright fortsatte de jagten på points og det gik især ud over Abdullah Mahmood. Begge faldt omkring den 14. over, men Rizwan Mahmood og Aftab Ahmed tog over og lagde 55 points oveni, så Skanderborg sluttede på 179. Svanholm brugte 7 kastere og Hamid Shah var den billigste med 1 for 15 på 3 overs.

Svanholm fik ikke nogen ønskestart, da James Moniz blev hurtigt grebet og den ellers stabile Abdul Hashmi gik uden at score. Anfører Hamid Shah overtog føringen for et kort stund sammen med Musa Mahmood, men han selv blev grebet med 38 på tavlen. Selvom Musa holdt den ene ende, så må man sige at Svanholm kollapsede, da ingen af de resterende spillere fik en to cifret score. Da den sidste bold blev kastet havde Svanholm kun 96 for 9. Gærderne blev ligeligt fordelt, men man må fremhæve Skanderborgs spin trio Omar Hayat, Christian Peck og Aqeel Amjad, da de var ekstreme billige i T20 regi.

Skanderborg blev mester. DCF formand Umair Butt holdt efter kampen en lille tale og takkede KB for arrangementet samt alle dommerne. Han uddelte medajler til begge hold og også pokalen til Skanderborgs anfører Rizwan Mahmood. Næstformand Carsten Pedersen valgte Ryan Cartwright som dagens bedste spiller.

Video highlights finalen Skanderborg v Svanholm (YouTube)

Back To Top