Seksmaskinen slår til igen

  • Skrevet af: Peter Power
KBs Zameer Khan med lodret bat har kontrol med kaster Anders Bülow
Zameer Khan igen med lodret bat mod Nikolaj Damgaard
Saif Ahmad til angreb mod Chr.Peck
Zameer Khan 4
A Uddin c S Thanikaithasan b A Amjad
Z Khan+ st T Singh b C Peck
Saran Aslam driver hårdt mod Chr. Peck som ikke kunne holde grebet.
Saran Aslam 6
Saran Aslam 6 igen
Saran Aslam 6 endnu engang
Flyvende Saran Aslam 6
S Aslam b N Damgaard
A Khan* c A Bülow b N Damgaard
Nikolaj Damgaard 6
N Damgaard 6
S Thanikaithasan 6
S Thanikaithasan 6
Ingenting
Rizwan Mahmood 6

Elitedivision – Skanderborg v KB

Tja, man søger efter en overskrift der kan tiltrække eller fejllæses, men der er et gram sandhed i den. Når Nikolaj Damgaard åbner ved gærdet, så er der en forventning om at han slår til. Det er hans natur og i dag var ingen undtagelse med hele syv styks mod KB, som også regnes som et  tophold. Nikolaj slog sågar bolden over mod åen to gange og man måtte skaffe en ny bold.

Forholdene var til KBs fordel da de vandt lodtrækning på en meget kold, blæsende dag, der startede med fin regn. KB valgte at gå til gærdet først i forventning om at solen kom frem under markturen, hvilken den også gjorde. Kulden og regnen var ikke til Skanderborgs fordel og åbningskasterne Oliver Hald og Anders Bülow gjorde ikke nogen indhug i KB’s åbningsgærdespillere. Zameer Khan (42) og Saif Ahmed (35) havde fuld kontrol i starten uden at de forcerede. Efter 12 overs gik Skanderborg over til spin, men heller ikke Omar Hayat eller Nikolaj Damgaard fik nogen gennembrud. Man måtte hen til den 25. over da Christian Peck kastede, at der kom et gennembrud, hvor Saif blev grebet i dybden. Aqeel Amjad var nu også kommet til og han kastede godt og fik Anique Uddin (2) grebet ud og lidt senere blev Zameer lokket frem og stokket af Monty Singh på Chr. Pecks kastning. KB havde dog en redningsmand og deres egen seksmaskine i form af Saran Aslam, der slog 20 points i Chr. Pecks syvende over og ødelagde hans kastegennemsnit. Saran løftede KB til 161 med bla. 5 seksere, inden han blev kastet ud af Nikolaj Damgaard. Han fik støtte af Altamish Durrani (12), Amjad Khan (15) og Lucky Ali (14*). Både Altamish og Amjad faldt til Nikolaj, der også fik det sidste gærdefald, da Bashir Shah fik kun en bold. KB var ude for 199 i den 48. over. Nikolaj endte med 4 for 35.

Videohighlights KB

Skanderborg fik også en glimrende start ved gærdet anført af seksmaskinen Nikolaj Damgaard (69) og Michael Pedersen (29). KB forsøgte sig med fart i form af Amjad Khan fra den ene ende og spin fra den anden med Anique Uddin. Anique kastede kun 3 overs før Saran Aslam overtog. Som sagt måtte KB indkassere grænseslag fra begge spillere, men med Nikolaj der slog seksere når bolden lå til det. KB måtte hen til den 17 over med scoren 72 før de fik et gennembrud, hvor Michaels drive blev grebet af Anique på Saif Ahmads syvende over. Shangeev Thani (49) kom til og han fortsatte i samme spor. Nikolaj nåede sin 50 på bare 50 bolde, men blev endelig overmandet ved Saran Aslam af en bold, som ikke steg som Nikolaj forventede med scoren på 112. Det bragte Monty Singh (32) til gærdet og sammen med Shangeev skubbede de scoren hen mod KBs. Monty blev dog grebet på Saifs kastning med scoren på 172. Det bragte anfører Rizwan Mahmood til gærdet (13*) og han satte en slags punktum for dagen med det bedste stød, nemlig at hooke Amjad Khan til 6 med et brag. Shangeev mistimede en hel bold og blev grebet med scoren på 189. Han blev erstattet af Kamran Mahmood (5*), der sikrede sejren med et bevidst kant til 3 points. Trods der kun faldt 4 gærder nåede Saif Ahmed at tage 3 for 42.

Videohighlights Skanderborg

Med dagens sejr har Skanderborg i hvert fald lagt et grundsten til at kunne forsvare mesterskabet fra sidste år, især med at KB og Svanholm har tabt en kamp. Skanderborg skal til hovedstaden i næste weekend og vil møde netop Svanholm om søndagen.

1. division

Der blev spillet 2 kampe søndag. Ishøjs andet hold mødte AB i en tæt kamp der faldt til Ishøjs fordel. Ishøj gik først til gærdet og nåede 225 for 8 på de 50 overs. I Ahmed førte an som åbningsgærde med 41, men flere andre stødte til: Ali Aktar med 28, og R Islam med 28 not out. U Kiyani var ABs bedste kaster med 3 for 37. ABs svar var ikke godt til at begynde med. Ingen af de øverste gærdespillere fik fat og pludselig var AB 47 for seks og på vej til nederlag, men anfører J Ali med 29 og stjernen keeper U Ali (94) samt Kyani med 25 løftede AB hen mod Ishøjs score. Ishøj brugte netop syv kastere i alt for at bryde igennem. Men AB nåede det ikke, da Ali blev grebet som sidste mand med 208 på tavlen.

Den anden kamp var Svanholms andet hold mod Copenhagen på Svanholm Park. Det blev dagens korteste kamp, idet Copenhagen blev kastet ud for 72. Z Khan tog 4 gærder, mens de øvrige seks blev delt mellem 3 kastere. Kun en gærdespiller Azhar scorede mere end 10 points. Svanholm mistede kun et gærde for at passere.

 

 

 

 

 

Back To Top