Sejre til Skanderborg, Husum og Svanholm

  • Skrevet af: Peter Power
Skanderborg v Ishøj Salar Ahmed Khan gribes af Kamran Mahmood

LØRDAG 27 maj

Elitedivision

Der blev spillet tre kampe lørdag hvor vejret var perfect til cricket. I Skanderborg var Ishøj på besøg. Begge hold savnede profiler i dagens kamp. Ishøj døjer med skader, mens Skanderborg var uden Shangeev Thani, som måtte melde afbud i sidste øjeblik pga. dødsfald i familien. Aftab Ahmed manglede også men han er til gengæld med søndag i T20 kampene. Til gengæld lykkedes det Skanderborg at overtale Michael Pedersen at vende tilbage for en kamp. Det tog vist kun få sekunder….
Ishøj vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Skanderborgs åbningsangreb med Anders Bülow og Ryan Cartwright lagde en dæmper på Ishøj fra starten og begge tog et gærde hver. Efter 14 overs var Ishøj bare 33 for 2, da skruekastning kom ind i billedet fra den ene ende, da Ryan kastede alle sine 10 overs i et stræk. Han kostede kun 19 points. Nu var det lidt nemmere for at score med skrueskast, men Ishøj tabte også gærder. Efter 39 overs var Ishøj ellers i problemer med 7 nede for 109, men Rabi Tariq (73) tog ellers nu fat og gik mere til angreb med støtte fra Atta Ullah og de lagde 57 points til før Anders Bülow var kommet tilbage og fik Atta straks grebet af den midlertidig keeper Rizwan Mahmood. Ishøj fik ellers 15 points mere lagt på og var ude for 181. Anders Bülow endte med at tage 3 for 17 på 9 overs.
Ishøj havde nu en total der kunne forsvares, men Skanderborg med Monty Singh og Ryan Cartwright gik hårdt til værks fra den første over. Monty lavede en hurtig 25 før han snittede til keeperen. Det gav plads til den genopståede Michael Pedersen, der vanlig gik stille til værks, men nåede ikke at komme i gang, da han blev fanget ben for ved at sweepe. Rizwan Mahmood (74*) overtog og han spildte ikke tiden og slog f.eks Rabi Tariq for 20 points i en over. Ryan havde nået at score 7 firer før han blev grebet for 57. Rizwan og bror Kamran (21*) fortsatte med at plyndre kasterne og havde ikke problemer med at passere Ishøjs total i den 27. over.

Video highlights Skanderborg v Ishøj (YouTube)

Soraner var på besøg hos Husums bane Mikkelberg, hvor holdet valgte at gå først til gærdet. Husum havde Soraner i vanskeligheder med tre gærder nede for 23 efter 6 overs takket være veteranerne Ole Christian Peters og Hauke Müller, men Ravikiran Shetty (64) sammen med først Naveen Bobburi (20) og derefter Anshul Chaunhan (50) fik Soraner oppe på 133, da Ravikiran blev grebet. Anshul fortsatte og var sidste gærde der faldt, da holdet var oppe på 251 og han fik ellers støtte af Davinder Singh (33*). En rimelig score men Husums bane er stor og hurtig. Husum fik også en god start med 51 på tavlen efter 8 overs før Tom Wiese (12) blev kastet. Josch Jensen (47) og Cane Peper (39) lagde grundstenen før begge var kastet ud, hvor tavlen viste 133. Det var nu Dineth Madurawala (68) og Gerrit Müller (56*) der bragte Husum hen og passere Soraners total.

På Sjælland havde Glostrup på Solvangsparken besøg af Svanholm, der måtte undvære sin anfører Hamid Shah som var på ferie. I stedet blev Zishan Shah hentet fra andet holdet. Hamids fravær som åbner var ikke savnet, idet keeper Abdul Hashi udfyldte rollen med 72 og sammen med Musa Mahmood (38) og Abdullah Mahmood (58) var Svanholm 132 for 2 efter 25 overs. Mads Henriksen blev så ankermanden med 70 not out, som løftede Svanholm til 286 for 7 efter 50 overs. Glostrups Venugopal Nagaraj gjorde et indtryk med at tage 5 gærder for 61. Svanholms total var en for stor opgave for Glostrup, hvor Venugopal Nagaraj var den eneste, der gjorde væsentlig modstand med 28, da Glostrup var ude for 94 i den 29. over. Jonas Henriksen med 3 for 16 var Svanholms bedste.

Efter dagens resultater ligger Skanderborg, KB og Svanholm i top med 3 sejre hver. Fjerdepladsen, der også giver adgang til slutspillet, sidder Husum overraskende på efter 2 sejre. Glostrup og Soraner ligger begge fast i bunden uden sejre.

1. division

Der blev spillet to kampe lørdag, hvoraf den ene var en del af ABs tur til Jylland med et besøg i Kolding. Endnu engang blev det til en høj scorende affære, men denne gang kunne Kolding ikke nå ABs total på 325. De manglede bare 38 points. ABs halvleg var domineret af anfører Mudabber Hussain med 123 og Hassanain Ali med 72. Fazan Ahmed sluttede halvlegen af med 30 not out. Koldings Mustafa Mayar med 3 for 54 og Salahuddin Salarzei med 4 for 56 var Koldings hoved våben. Koldings halvleg var også domineret af to spillere, nemlig anfører Aziz Ahmad med 123 og Mustafa Mayer med 57. Koldings Malcolm Dmello, som før har vendt kampe til Koldings fordel, kunne kun bidrage med 11 før han blev grebet. Kolding var ude for 287.

Den anden kamp var mellem Svanholms andet hold og Ishøjs andet hold. Svanholm 2 gik først til gærdet og med Toby Admas 95, Arun Kumars 59 og James Moniz 36 endte Svanholm på 263 for 8 efter 50 overs. Ishøjs Jahangir Ashraf tog 3 for 27 på sine 10 overs og var klart billigst. Ishøj var ellers godt kørende takket være Muhammad Azhars 73, men Svanholms Haris Ahmeds 4 for 26 fjernede Ishøjs midteorden og Ishøj måtte nøjes med 200 efter 44 overs.

SØNDAG

T20

Der var ingen kampe i Elitedivision søndag men i stedet var der 3 kampe i Serie 1. I gruppe A var Glostrup på besøg hos Ishøj, der vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Pawan Kumar med 52 og Adeel Akhtar med 50* var hoved årsagen til at Ishøj sluttede med 140 for 8 efter 20 overs. En gærdestand på 67 mellem Shehzad Ahmed (44) og Vibhor Chaudhary (41) havde Glostrup godt kørende med 130 for 4, men Pawan Kumar, der kom først på i den 19 over, hvor Glostrup manglede 21 points, var tæt på en hattrick kun skilt ad af en udenom. Så manglede Glostrup 10 points i den sidste over med 4 gærder i behold. Shezad Ahmed slog ellers en sekser, men blev grebet på den næste bold og Abhishek Gupta blev løbet ud af den næste. Ahmad Wesal skulle score 4 for at vinde, men kunne kun klare 1 point på de to sidste bolde, så Ishøj vandt med 2 points.

KB var på Jyllands tur med kampe mod Skanderborg og Herning i Skanderborg. Skanderborg ville prøve noget nyt og sendte KB til gærdet. Lucky Malik (28) og Zameer Khan (57*) gik frisk til opgaven og efter 8 overs viste tavlen 58. da Lucky blev grebet ud. Skruekastning kom på og det var Christian Peck, som havde succes med 3 gærder for 23, da KB forsøgte at forcere. Efter 20 overs sluttede KB på 151 for 4. Det man skal lægge mærke til er at KB slog kun 2 seksere og 16 firer, mens Skanderborg i deres svar slog 12 firer og 6 seksere. Monty Singh (40) og Rizwan Mahmood (76*) gik aggressiv til værks og der faldt kun et gærde ved 73, hvorved Shangeev Thani støttede med 21 da Skanderborg passerede i den 16. over.

Video highlights Skanderborg v KB (YouTube)

Mod Herning gik det bedre for KB da de slog 12 seksere ud af totalen på 171 for 8 efter 20 overs. Lucky Malik førte an med 65 og blev støttet af Saran Aslam med 29, Saad Ahmad med 23 og Delawar Khan med 24. Minhaz Mannan gjorde det godt for Herning med 3 for 25. Herning faldt igennem i starten, da 4 gærder var nede for 20 inklusiv Surya Anand, som ikke havde heldet med sig. Dan Hedevang med 19 not out og Minhaz Mannan med 18 fik Herning oppe på 90 for 8 da overne løb ud.

Video highlights Herning v KB (YouTube)

1.division

AB sluttede deres Jyllands tur i Esbjerg hvor man igen fik en høj scorende affære på Esbjergs lille bane. AB valgte overraskende at sende Esbjerg til gærdet, måske fordi man vidste at Esbjergs hale er lang. Til gengæld kræver det at man fjerner Rubin brødrene for ingenting og det lykkedes ikke, da Jakob med 54 og Kasper med 70 sammen med Mbulelo Nkomo med 73 var hovedmændene bag Esbjergs 313. Roshan Ahmadzai var igen ABs bedste kaster med 3 for 60 hvor syv kastere blev brugt.
AB fik ikke nogen god start med 2 hurtige gærdefald til Kasper Rubin, der endte med at tage 4 for 41. Men Usman Ali med 38 fik mere skik på AB, men det var Mudabber Hussain med 63 og anfører Jawad Ali med 73, der fik AB over 200. De sidste gærdespillere kunne ikke løfte AB det sidste stykke, så holdet måtte nøjes med 246.

Tabellen for 1. division viser at KB II, Kolding og Svanholm II fører fortsat med AB på fjerde pladsen. Herning ligger sidst, men de har kun spillet 2 kampe uden sejr.

Back To Top