Schweiz U15 gæster Danmark

  • Skrevet af: Alex Olsen
Der mangler ikke energi når der skal appelleres
De danske U15 landshold

Det danske U15 landshold møder Schweiz

Den 2.-5. juli 2022 var Danmark værter for det schweiziske U15 landshold. I løbet af de fire dage mødte de to U15 landshold hinanden i fem kampe: to 50 over kampe og tre T20 kampe.

Lørdag d. 2. juli

Første kamp mellem de to U15 hold løb af stablen på en solskinsdag hos Køge Kricket Klub, hvor der blev spillet en 50 over kamp.

Det danske hold vandt lodtrækning og gik til gærdet først. Flere i den danske trup havde debut i 50 over formatet og Bashir Shah, der var træner for holdet lørdag og søndag, klarlagde, at målet for dagens kamp var at spille alle 50 over – hvilket næsten lykkedes. Danmark ender med at få 161/10 i 48. over. Et fint resultat, der også viser sig at være svært for Schweiz at indhente. De ender med 81/10 i 30. over, og Danmark vinder dermed første kamp med 80 point. (Scorecard for kampen kan ses her: CricClubs.)

Langt størstedelen havde første optræden i rødt og hvidt, hvorfor det var dejligt med en god første oplevelse.

Søndag d. 3. juli

På andendagen bliver der spillet to T20 kampe hos Ishøj Cricket Club.

I første kamp vinder Danmark igen lodtrækningen og starter ved gærdet. Schweizerne har et godt og effektivt markspil, og det danske hold begynder at spille lidt forsigtigt. De ender med et resultat på 80/5, hvilket Schweiz indhenter i 17. over. Schweiz vinder kampen med 4 gærder. (Scorecard for kampen kan ses her: cricHQ.)

Schweiz starter ved gærdet i anden kamp. De har fået godt gang i deres gærdespil og ender med 112/6. Det danske hold ved, de skal arbejde for at indhente det resultat. De vil lave store point og bliver overmodige, hvilket “straffes” af de schweiziske spillere. Danskerne ender med 65/10 i 16. over, og Schweiz vinder med 47 point. (Scorecard for kampen kan ses her: cricHQ.)

Danmark startede ud med at være ovenpå efter gårsdagens kamp, men Schweiz får rigtig godt gang i deres spil, og andendagen byder altså på to nederlag for det danske hold. Men danskerne går derfra med værdifuld erfaring i at balancere et sted mellem det forsigtige og overmodige spil.

Mandag d. 4. juli

På tredjedagen spilles endnu en 50 over kamp hos Svanholm Cricket Club med Abdullah Mahmood som træner.

Det er besluttet på forhånd, at Schweiz starter ved gærdet. De holder momentum fra gårsdagens kampe og spiller godt – til stor frustration for de danske drenge i marken. Der bliver misset nogle chancer, og tonen bliver desværre en anelse hård mellem danskerne. Schweiz ender med at lave 205/10 i 48. over. Danskerne forsøger at kæmpe sig op, men moralen i den danske lejr er på et lavpunkt. De ender på 114/10 i 32. over, og Schweiz vinder kampen med 91 point. (Scorecard for kampen kan ses her: CricClubs.)

Efter kampen understreges vigtigheden af at heppe på og bakke sine holdkammerater op, og det aftales at være fokus for den sidste kamp.

Tirsdag d. 5. juli

Sidste dag skal der spilles en enkelt T20 kamp hos Svanholm Cricket Club med Lucky Malik som træner. Schweiz har sendt en spiller med et tidligere fly hjem og har ingen reserver med, derfor låner de danske Mohammed Sahil fra Køge Kricket Klub.

Danmark vinder lodtrækningen og går til gærdet først. Det ser dog en anelse sort ud for det danske hold, der forholdsvis hurtigt mister 4 gærder. Holdet er dog gode til bakke hinanden op, og der bliver spillet fornuftigt. Danmark ender med 108/7. Schweiz kommer godt fra start og ser ud til at have overtaget, men det danske markspil har forbedret sig betydeligt, og det ender med at blive rigtig tæt. Ved sidste bold har Schweiz 105/9, og Zayan Shams bowler en no ball, der bliver grebet af Saif Ali. Gærdespillerne prøver at løbe på den, men Saif stikker ind til Isa Malik, og sidste gærdespiller løbes ud. Danmark vinder altså sidste nervepirrende kamp med 2 point. Det kan ligeledes nævnes, at Mohammed Sahil endte som ’not out’ for det schweiziske hold (Scorecard for kampen kan ses her: CricClub.)

Det var en rigtig spændende kamp og en vigtig sejr for det danske hold, der blev ved med at kæmpe selvom det så sort ud.

Tak til klubberne og de frivillige

Der skal lyde en kæmpe tak til Bashir Shah, Abdullah Mahmood og Lucky Malik for at træne og vejlede U15 holdet i deres første kampe for Danmark.

Samt en rigtig stor tak til Køge Kricket Klub, Ishøj Cricket Club og Svanholm Cricket Club for deres gæstfrihed og for at være eksemplariske værter. Det blev der sat stor pris på af den schweiziske såvel som den danske trup!

Ronja Nielsen

Back To Top