Sæsonen 2024 er godt i gang

  • Skrevet af: Peter Power
Kolding v Husum Tom Wiese c †Vijaysai S b Atharva M
Kolding v Husum - Josch Jensen
Kolding v Husum - Cane Peper c †Vijaysai S b Mustafa M
Kolding v Husum - En appel
Kolding v Husum - Dineth Madurawala 4
Kolding v Husum - Josch Jensen 4
Kolding v Husum - gribechance
Kolding v Husum - Josch Jensen 4
Kolding v Husum - Dineth Madurawala 6
Kolding v Husum - Gerrit Müller 4
Kolding v Husum - Jannik Wiese 4
Kolding v Husum - Jannik Wiese b Atharva M
Kolding v Husum - T20 slag
Kolding v Husum - Aziz Ahmad* 4
Kolding v Husum - Aziz Ahmad* c Nikolaj L b Josch J
Kolding v Husum - gribechance ?
Kolding v Husum - Bharath Madderi c Gerrit M b Dineth M
Kolding v Husum
Kolding v Husum - gribechance
Kolding v Husum - Vijay Kumar lbw b Jannik Wiese
Kolding v Husum - endnu en gribechance
Kolding v Husum - Imran Nasiry c&b Dineth M
Kolding v Husum - Rizwan Bashir c †Jörg K b Josch Jensen
Kolding v Husum - Atharva Mohrir 6
Kolding v Husum - Atharva Mohrir c b Jannik W

Ja, nu er sæsonen 2024 kommet i gang med den første 50 overs turneringskamp, men inden da er der i april spillet en del T20 kampe i øst. I serie 1 A er der til dato spillet 6 kampe, som har givet et par overraskende resultater. Oprykkeren Køge har slået både KB og Ishøj, mens KB har også tabt til Ishøj. Både KB og Ishøj har dog slået det fjerde hold i kredsen Glostrup. I serie 1 B er der kun spillet 2 kampe til dato som har givet en sejr til Svanholm og Albertslund.
Søndag er der to kampe i T20. Køge fortsatte deres gode form ved at besejre Glostrup i en tæt kamp. Køge nåede 120 for 7 i deres 20 overs med Shakerullah Safi som topscorer med 45. Glostrups Ridhin Sharma var bedst med 3 for 36. Glostrup var i problemer med 86 for 7 i den 17 over, men Hasan Rashid med 34 not out og Ahamd Zaman med 18 not out forsøgte ihærdigt at nå op, men manglede 3 points til sidst. Køges Akbar Uriakhail var deres bedste kaster med 4 for 11.
I serie 1 B mødtes Svanholm og Skanderborg på Svanholm Park, hvor der kun kastes fra den ene ende. Skanderborg blev sendt til gærdet og gærderne faldt hurtigt. Rizwan Mahmood med 25 var den eneste der viste modstand, da Skanderborg var ude for 68 i den 18 over. Toqueer Ahmad havde en god dag med 4 gærder for 9, mens Haris Ahmed tog 4 gærder for 12. Svanholm passerede for tabet af 3 gærder med Brian Chari 51 not out. Oliver Hald var tilbage med Skanderborg og tog et gærde for 5 points på sine 4 overs.

Lørdag så den første turneringskamp, som blev spillet i 1. division mellem Kolding og Husum. Kampen blev spillet i Kolding, hvis bane var i fin stand når man tager den mængde regn, der er faldet i april. Banen er stor, men ikke langsom. Pitchen i Kolding er med betonbund og det giver kasterne ikke meget at arbjede med. Bolden bider ikke så meget på kunsttæppet og det ses generelt, at antallet af kastet ud er faldende. Vejret var koldt til at begynde med, men solen kom frem senere og det blev faktisk behageligt at spille.
Husum vandt lodtrækningen og valgte at gå først til gærdet. Kolding som er uden Steffen Langholz, der er langtids skadet og holdet mangler også spillere som Martin Pedersen, Søren Skov og Christo Botma. Men Kolding fik dog lagt lidt pres fra starten og fik Tom Wiese (2) grebet ud af keeperen. Cane Peper (9) blev godt grebet af keeperen med 30 på tavlen, men Josch Jensen (88) og Dineth Madurawala (61) fik efterhånden bygget et godt gærdestand sammen og slog til med de skæve bolde, der kom. Kolding smed 27 udenoms, hvilket er nok typisk for starten af sæsonen og de tabte flere chancer, som nok ville være grebet senere i sæsonen. Tavlen viste 173 før Dineth blev grebet på grænsen og Josch fulgte kort efter. Dramatikken kom da Hauge Müller kom til gærdet og slog sit andet bold opad og fik en dyb flænge på hagen. Han måtte udgå, men regnskabet kunne ikke finde ud af at registrere ham som “retired hurt”, så han endte med ikke at være ved gærdet. Iøvrigt opgav Hauge at blive syet på sygehuset, da der var 19 i køen foran ham. Han ville få det ordnet i Husum. Scenen blev overladt til bror Gerrit Müller (65*), der sammen med bl.a. Jannik Wiese (20) løftede Husum til at ende med 285 for 6 efter de 50 overs.

Casper Müller kom i centrum i starten af Koldings halvleg. Først var Caspers indstik nok til at løbe Bikash Karmakar ud i forsøget på andet løb, og ikke længe efter som kaster fangede han Vijaysai Sisitharan ben for. Koldings dårlige start blev cementeret, da den agressive Aziz Ahmad blev grebet ud og Kolding var nu 20 for tabet af tre gærder. Atharva Mohrir (79) blev dog hængende og holdt halvlegen sammen, mens gærderne faldt i den anden ende. Atharva fik dog assistance fra bl.a. Imran Nasiry (19), da det kneb Husum at tage de sidste gærder. Kolding endte med 186, da Atharva blev grebet som sidste mand. Josch Jensen var bedst med bolden med 3 for 57.

Videohighlights Kolding v Husum (YouTube)

Søndag blev der spillet de to første kampe i Elitedivisionen. KB har i år ikke adgang til hjemmebanen pga. omlægning og derfor må spille deres kampe på Albertslunds bane. Det var netop Albertslund KB mødte hjemme på Albertslund! KB vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Anique Uddin med 52 og Bilal Aftab med 57 sørgede for at KB kom over 200 points. Med bidrag fra Zakria Raja (24) og Ali Ul-Hassan (27*) endte KB på 268 for 9 efter 50 overs. Ata Ur-Rehman med 3 for 52 og Zain Muzaffar med 3 for 50 var Albertslunds bedste kastere. Albertslund startede forsigtigt og langsomt, men efter 7 overs faldt det første gærde. Alligevel måtte man hen til det 11 over med 43 på tavlen, at det gik galt med to hurtige gærder. Så kom Mudasse Ali (46) til og satte fut i fejemøget med 4 seksere. KB’s Bashir Shah med sit spin fik dog det sidste ord, da han med 4 gærder fik Albertslund ude for 110. Det sidste gærde var “timed out” idet Albertslund havde på holdkort tilmeldt en spiller, der ville kom senere, men han nåede det ikke.

Den anden kamp var mellem Soraner og oprykkerne fra AB, hvor AB sendte Soraner til gærdet. Soraner er kendt for ikke at fedte ved gærdet og idag var holdet ude for 149 i den 41. over. Ravikiran Shetty med 37 og Vasu Gowda med 50 var dem der leverede 66% af pointsene. AB brugte 8 kastere, der delte gærderne imellem. Ved gærdet tog AB sådan med ro, således efter 23 overs var 63 på tavlen for 3 gærder. Usman Ali (49) fik dog mere fart på sagen indtil han blev grebet ved 107, men Sohaib Zahid (36*) og Jamwad Ali (18*) spillede sejren hjem i den 39 over.

PP

Back To Top