Rundt om Køge Kricket Klub

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson
Glade Køge-ungdomspillere ser frem til den kommende sæson
Glade Køge-ungdomspillere ser frem til den kommende sæson

Køge Kricketklub er langt fremme med bat og bold

Uden at have undersøgt sagen til bunds, kan man vist godt tillade sig at fastslå, at selv om der nok ind i mellem har været krise i Køge Kricket Klub, ligesom i de fleste mange andre cricketklubber med manglende tilgang af spillere, har der altid været en eller to ledere, der er blevet hængende i klubben i et forsvar for dens eksistens. Den ene er Preben Felt, der har været i klubben i over 60 år, som spiller, træner, og formand i de fleste af årene, og senere, den nok mere udadvendte og noget yngre leder, den nuværende formand Jan Rasmussen.

Det har som været slidsomt nok for de to personer – Jan, som er meget initiativrig og har en masse ideer, og Preben, der altid har været den solide bankmand i hele hans arbejdsliv, og aldrig har slået større brød op end han kunne bage, sidder nu bag linjen, og holder øje med alle Jans gode initiativer, hvor den solide tidligere bankmand en gang imellem ”må slå kassen i”. Dette par har været en uvurderlig arbejdskraft de sidste mange år i Køge CC, og når så typer som Søren Sørensen, Dennis Seier, og så har jeg nok glemt nogle, supplerer med det rent sportslige, så begynder foreningen at kunne bryste sig med at være et plagiat af en velfungerende cricketklub.

Denne Køge-purk er klar til sæsonen
Denne Køge-purk er klar til sæsonen

Der er ikke den ting, formand Jan Rasmussen kaster sig ud i. For nylig har man haft besøg af et hold ”Venligboere” fra Ruds Vedby-Dianalund, og i denne uge havde man besøg af en gruppe asylsøgere fra Center- Næstved, hvor de fleste af beboerne kommer fra Afghanistan og Pakistan. Over 30 deltagere og medrejsende fra Holmegaard-Næstved Asylcenter spillede en lille Twenty20-kamp (man nåede kun 15 overs til hver), og hvor asylfolkene fra Næstved vandt ved at passere Køges score på 108 i den sidste overs. Formand Jan udtrykker stor begejstring for denne form for ”Open” cricket , og anbefaler andre klubber, der har mulighed for at gøre det samme.

En tredje ildsjæl, der i øjeblikket er til stor gavn for klubben, er den tidligere landsholdspiller Søren Sørensen, der sammen med bla. Dennis Seier træner ungdommen i klubben, som man har både lilleput, miniput- og damehold at gøre godt med.

Køge CC flager for asylsøgerne fra Næstved
Køge CC flager for asylsøgerne fra Næstved

Undertegnede hørte for nylig under et indendørsstævne, en Køgeleder udtrykke, at hvis Søren Sørensen ikke er der, vil hele den opbygning, man er i gang med i ungdoms afdelingen, måske komme i fare, fordi både trænere og spillere, i bund og grund hænger sammen med denne ildsjæl om alt arbejdet, som egentlig er et godt bevis på den diskussion, der ofte foregår i de danske cricketkredse om, hvor vigtigt det er at få fastholdt disse nødvendige ”ildsjæle” i klubberne.

Back To Top