Rekordernes weekend

  • Skrevet af: Peter Power

Ja, der er blevet gransket i historien for at finde ud af om der faldet rekorder i weekenden, da der er blevet til mange points. Lørdag så Svanholms elitehold scorer 479 points mod Glostrup. Det er i hvert fald rekord hvad angår Elitedivisionen. Svanholm har i 1994 scoret 413 mod Skanderborg, mens Aab har scoret 405 netop mod Svanholm i 1968. Men det var ikke den eneste for dagen efter formåede Aarhus i 2 division mod Frem at score 477 points. Svanholms total skyldes Hamid Shahs 264, som er den største halvleg i Elitedivision, hvilket slår Allan Froms 248 mod Skanderborg fra 1994. Hernings Carsten Pedersen har dog i en juniorkamp i 1995 mellem Herning og Nykøbing Mors scoret 270 not out. Aarhus kan takke deres anfører Prashant Pawar, der scorede 201. Det er i ungdomsrækkerne, hvor der er flere halvlege med over 200 points. Hamid Shah fortsatte sit gode form efter en skadespause ved at lave century dagen efter mod AB og Svanholm endte med at score denne gang 438, hvor Brian Chari også scorede century.

LØRDAG

I Elitedivisionen blev der kun spillet den famøse kamp mellem Svanholm og Glostrup, som blev spillet på Svanholm Park, der jo stadig er gravet op i den ene ende af banen. Svanholm vandt lodtrækningen og gik til gærdet og hvor Hamid Shah og Musa Mahmood i varmen lavede en gærdestand på 338. Starten var ikke voldsomt for pointsene kom først rigtig på tavlen i den sidste halvdel af halvlegen. Efter Musa blev grebet for 120 fra 101 bolde, fortsatte Hamid forbi 200 og endte på 264, da han endelig blev grebet i den sidste over. Imens havde Hashmi og Brian Chari lavet hurtige points, således sluttotalen blev 479. Man bemærker, at der var 46 ekstra, hvoraf de 12 var straf points for tidsoverskridelse. Man ved ikke hvad Glostrup spillerne havde det efter sådan en marktur, men holdet kollapsede fra starten med 6 gærder nede for 16 og at holdet var ude for 49. Svanholms Toqeer Ahmad og Mads Henriksen tog hver tre gærder i en sejr på hele 430 points, en af DCFs største.

I 1 division var der tre kampe.
Svanholms andet hold var på tur i Jylland og lørdag var de i Herning. Kampen blev spillet under en skyfri himmel (nej det regnede ikke denne gang i Herning) og Herning, der vandt lodtrækningen, gik først til gærdet. Lars Hedegaard som igen blev overtalt til at spille pga. afbud, åbnede halvlegen sammen med anfører Glenn Hedevang. Historien blev kort for Lars, da han blev kastet ud på en lang bold fra Mustakim Aslam. Svanholms kastere var svær at score på, men Glenn og Ihyas Sawmy fik efterhånden gang i halvlegen indtil Glenn fandt Zishan Shah tæt på grænsen. Ihyas fik en ny partner i Surya Anand og Ihyas viste sin farlighed på legsiden med adskillige grænseslag. Surya var mere til at spille med en lodret bat og slog et par gode seksere på langs. De to fik totalen oppe på 182 før Ihyas blev grebet med Tony Adams sikre hænder og Surja blev kastet kort efter. Med 183 på tavlen i den 39. over var der lagt op til en stor halvleg, men Herning kollapsede og kun fordi Sonnich Thacker og Minhaz Mannen samt Daniel Kølbæk fik løftet Herning til sluttallet 243. Dog skal der siges, der var blevet lagt 12 strafpoints til, da Svanholm var for langsom til at kaste 50 overs.
Toby Adams (51) og Moeez Rasa (10) åbnede for Svanholm. Hernings Surya Anand og Stig Hedevang holdt gærdespillerne forholdsvis nede med kun enere og Surya snørede Moeez med en lang langsommere bold, men Tony og Said Alam (42) havde en god gærdestand på 75 points, indtil Toby fandt de sikre hænder på Lars Hedegaard. Herning generelt smed for mange gribe chancer, men Lars med 3 greb var sikker. Adyaan Hussain (35) satte sit mærke med det samme med 3 seksere. Heldigvis for Herning snittede han til keeperen, men det det betød at Zishan Shah (45*) kom til gærdet og med sit sikker spil holdt den ene ende, mens Amod Mahajan (35) fik Svanholm tæt på målet. Dog måtte Svanholm passe på overne, og da et par gærder faldt i de sidste overs var der pres på, men Saif Alam og Zishan fik sejren hjem i den sidste over.

Video highlights Herning v Svanholm II (YouTube)

Køge var også på dobbelttur og var lørdag i Husum. Køge blev sendt til gærdet af Husum og kom i problemer med 3 gærder nede for 16. Jamshid Khan (58) gik dog frisk til sagen med 3 sekser og holdt den ene ende til han blev kastet som syvende gærde med 119 på tavlen. Abdulla Safi (32) sammen med Obeidullah Safi (16) og Osman Hanifi (10) fik totalen oppe på 180, da Obeidullah blev kastet som sidste mand. Køge brugte kun 35.1 overs for deres 180, men veteranen Hauke Müller med 3 for 40 og Casper Müller med 3 for 30 var nok mere årsagen. Husum ved gærdet fik ikke nogen start at prale med med 4 gærder nede for 34. Der kom mere skik over halvlegen med Gerrit Müllers (26) ankomst, men gærderne fortsat med at falde og Husum nåede kun 116 i den 29. over. Absar Khan fra Køge med 3 for 17 var bedst.

Ishøjs andet hold tog imod KBs andet hold, hvor KB valgte at gå til gærdet. Abdul Rafeh (46) og Saran Aslam (55) fik KB på en anstændig 111 før Saran blev kastet ud. Herefter fulgte en procession mod Ishøjs klubhus, da KB var 6 gærder nede for 121. Det skyldtes Jabran Khan, der med 6 gærder for 26, skabte ravage. Mohammed Khushdil* (17) fik lagt points til, men 150 stod på tavlen for alle gærder efter 38 overs. Udover Jabrans kastning tog Mansoor Khan 3 for 30. KB fik 2 hurtige gærder, men anfører Asim Khan (56*) og Muhammad Azhar (56*) afviste KBs kastere og spillede sejren hjem efter 33 overs.

Skanderborg var i Københavns området lørdag for at spille to T20 kampe i serie 1 B. Den første var mod AB der spillet i Albertslund, hvor AB gik først til gærdet. Anders Bülow tog to hurtige gærder, men Usman Ali (18), Fazal Ahmed (16), Mukarram Hussain (16) og især Zaman Chaudhary (46) fik AB over 100 og netop Zaman var sidste mand, der faldt på anden sidste bold ved totalen 115. Anført af Monty Singh (65*) og Anders Bülow (39*) havde Skanderborg ingen problemer udover et gærdefald at passere AB i den 12. over.

I den anden kamp var det hjemmeholdet Albertslund Skanderborg spillede imod og her valgte Skanderborg at gå først til gærdet. Monty Singh (93) og Aftab Ahmed (107*) dominerede spillet, hvor Monty med seks sekser og Aftab med syv seksere tog luften ud af Albertslund. Da Monty blev kastet ud ved 162, kom Kamran Mahmood til (16*) og Skanderborg endte på 249 efter at Aftab nåede sin century. Albertslund kunne ikke matche Skanderborgs gærdestorm og anfører Raja Ali (31) og Naveed Mughal (30) var holdets bedste, da de blev kastet ud for 114 i den sidste over. Omar Hayat var bedste kaster med 3 for 22, mens Christian Peck var billig med 2 for 11.

SØNDAG

I Elitedivisionen spillede Svanholm igen om søndagen ved at besøge AB i Bagsværd. Igen valgte Svanholm at gå først til gærdet og denne gang gik Musa Mahmood (8) med 10 på tavlen, men Hamid Shah (119) fortsatte og efter Abdul Hashmi (32) faldt ved 65, fandt Hamid en partner i Brain Chari (100) og de tilsammen lagde 205 på totalen. Efter Hamid blev grebet faldt Brian 30 points senere, men Mads Henriksen (69*), Jonas Henriksen (25) og især Abdullah Mahmood (48*) satte turbo på og med 10 seksere løftede totalen til sluttallet 438. I går faldt Glostrup helt sammen ved gærdet, men det gjorde AB trods alt ikke. Jawad Ali (59) og Hasan Mirza (52*) var ABs bedste da holdet blev kastet ud for 187 efter 44 overs. Svanholm brugte deres spin kastere mest og Ehsan Karimi var bedst med 3 for 28. Det blev en sejr på 251 points og der allerede nu tegnes en forskel mellem top og bund i divisionen.

Den anden kamp søndag i Elitedivisionen var mellem Soraner og Ishøj, der blev spillet i Gentofte. Soraner valgte at gå til gærdet og fik en god start med Berkmans Chinnappan (31) og Krishna Mikkilineni (29). Begge faldt næsten samtidig med 71 på tavlen. Divyansh Singh (23) og Yoganandan Pandiyan (35) fortsatte og da Yoganandan blev grebet havde Soraner 146 for 5, men Delawar Khan og Azim Khan med 3 gærder hver var med til at Soraner var ude for 191 i den sidste over. Det viste sig, at det var ikke nok til at slå Ishøj. Delawar Khan (32) faldt som tredje gærde ved 87 og derefter sørgede Adeel Akhtar (52*) og Rabi Tariq (53*) at spille sejren hjem i den 37 over.

Der blev spillet 2 kampe i 1.division, begge var anden dag af en dobbelttur. I Esbjerg var Køge på besøg og det blev en interessant dag. Begge hold havde deres “træner” med og det satte præg på dagen med en masse instruktioner, men det er også to kendte personligheder, netop Peer Jensen for Esbjerg og Søren Sørensen for Køge. Køge er en interessant bekendtskab som oprykker til 1 division, og som har vundet deres kampe indtil nu. Esbjerg havde begge Rubin brødrene med og de satte deres præg på spillet. Køge vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Jamshid Khan (49) åbnede igen, men denne gang med anfører Imal Uriakhail (102*), som havde et æg fra lørdagen at hævne. Jamshid fedter ikke og hvis bolden ligger til det, så ryger den i træerne. Det gjorde han fire gange plus fire 4’er inden han blev snydt af Jeppe Nielsen ved 62 på tavlen. Hans erstatning Waqar Khan (77) og Imal fortsatte med at score points og Waqar slog også 4 seksere. Der blev brugt en del tid med at lede efter bolden i skoven og bag klubhuset. Waqar blev først grebet med 193 på tavlen. Esbjerg herefter fik 3 fortrinsvis hurtige gærder, men så kom Abdullah Safi (76) ind og med hans ni seksere blev der sat turbo. Jakob Rubin måtte se en over koste 29 points takket være Abdullah. Imens spillede Imal anden violin og koncentrerede mere om at lave hundrede og spillede mest for enere. Da Abdullah endelig blev grebet på grænsen viste tavlen 313, men Imal, der nåede sin century, sørgede for med de sidste gærdespillere at Køge kom op på 352 i den 44 over.
Esbjerg tog kampen op ved gærdet trods et hurtigt gærdefald. Mbulelo Nkomo (41) og Jakob Rubin (64) fik Esbjerg på 80 før Mbulelo sendte bolden i hænderne på Simon Sørensen (Sørens søn). Mads Brock (17) og Jakob lagde 40 til før Mads blev grebet i slip. Ikke længe efter blev Jakob dømt ben for og det blev bror Kasper (74*), som holdt den ene ende resten af halvlegen. Esbjerg var ikke i nærheden til at nå Køge, men med skiftende partnere var Jakob med til at Esbjerg fik 261 på tavlen inklusiv strafpoints for langsom afvikling. Shahidullah Safi var bedste kaster med 3 for 60 og Køge vandt med 91 points.

Video highlights Esbjerg v Køge (YouTube)

Svanholm var søndag i Kolding, hvor Kolding gik først til gærdet og mistede et gærde uden at score. Det betød at anfører Aziz Ahmad (48) kom til gærdet og han fedter heller ikke, så scoren var på 21 da det andet åbningsgærde blev grebet. Atharva Mohrir (45) kom til og sammen med Aziz fik totalen over hundrede før Aziz blev fanget benfor. Atharva blev stokket ud ikke så længe efter, og de næste tre gærdespillere lavede ikke de store scorer, men Imran Nasiry (44*) fik gang i scoringen og fik støtte af Rizwan Bashir (15) og Andreas Krengel (17*) og Kolding endte på 225 efter 50 overs. Arun Kumar var igen bedste kaster hos Svanholm med 3 for 44. Svanholm mistede forholdsvis hurtigt et gærde, men Toby Adams (31) og Said Alam (39) fik holdet næsten på 100 før begge var faldet. Holdet mistede igen et par gærder, men Zishan (63*) Shah trådte til og med hjælp fra Amod Mahajan (25) og Saif Alam (23*) passerede Koldings total for tabet af seks gærder.

PINSE MANDAG

Der blev spillet kampe mandag i T20 turneringen. I serie 1 A mødtes Ishøj og Køge for anden gang i Ishøj. Ishøjs pitch er efter rygter blevet endnu værre og svær især hvis det er første gang man spiller. Ishøj valgte at gå først til gærdet og på 20 overs nåede 132 for tabet af seks gærder. Hovedpersonen var Delawar Khan med 49 not out, mens Simon Sørensen var bedste kaster med 2 for 15. Køge fik en rædselsfuld start med tre gærder nede for 17, men Køges hovedperson var Abdullah Safi med 46 med 4 seksere. Køges problem var de var bagud scoringsmæssigt og derfor endte på 111 for 8. Delawar Khan sluttede en god dag med at tage 3 gærder for 9 på 4 over og var direkte medvirkende til sejren.

I samme gruppe mødtes KB og Glostrup, hvor KB valgte at gå først til gærdet. Saran Aslam var hovedpersonen i starten med 62 inklusive 3 seksere, og han blev stokket ud med 98 på tavlen for 3 gærder i den 12 over. Annique Uddin (23) og Saas Ahmad (28) ydede deres til en stærk halvleg og med en slutspurt anført af Yasir Iqbal (15) og Ali Ul-Hassan (10) endte KB på 187 for 8 efter 20 overs. Glostrup viste ved gærdet, at de havde glemt lørdagens store nederlag, og Dinesh Kannan (65) og Venugopal Nagaraj (40) viste at de var godt på vej. Da Dinesh blev løbet ud ved 133 i den 16. over forsøgte Bobby Hussain (29) at indhente KB, men med to gærdefald i den sidste over måtte Glostrup nøjes med 168 for 6. Bilal Aftab tog de to gærder og endte med 3 for 23.

PP

 

 

 

 

 

Back To Top