Premiere-tip: Elitedivisionen bliver spændende i top og bund

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Klubskifter og andre faktorer gør det svært at spå placeringerne i år

Det er altid svært at spå, i sær om fremtiden, er der et gammelt ordsprog der siger.

I år er der sket nogle klubskifter der måske gør, at spændingen, ikke kun i toppen, men også i bunden af elitedivisionen tegner til en endnu mere spændende turnering i vores bedste række.

Den nye sæson med kun 6 hold i elitedivisionen, vil gøre de fleste kampe mere åbne end tidligere. De sidste mange år har der været kampe, der på forhånd gav sig selv. Nu ser det umiddelbart ud til, at dette bliver reduceret radikalt.

Vi plejer normalt ikke at være bange for at kaste os ud i fremtidsperspektiver, men i år bliver det nok sværere at få ramt rigtigt med placeringerne i elitedivisionen.

Undertegnede vover dog at gå ud med følgende profeti: De første 3 medaljebejlere må blive som i sidste sæson, Skanderborg, KB, og Svanholm, som nok igen i år komme til at toppe elitedivisionen.

Men hvor sidste års danske mestre fra Skanderborg, satte sig rimelig sikkert på guldet, tror jeg det bliver mere spændende i år. Denne spådom, fordi der florerer en masse tvivlsspørgsmål, blandt andet p.g.a. nogle klubskifter, samtidig med at et par af vores bedste landsholdspillere også skal spille nogle kampe i Irland. Hamid Shah, fra Svanholm, der var klubbens klart bedste gærdespiller i sidste sæson, er som tidligere nævnt rejst til Irland og har allerede spillet sin første kamp med succes for sin nye klub Hill.CC. Han er altså tabt for Svanholm i den kommende sæson.

Nu skal Frederik Klokker til Irland og hjælpe sin landsholdkollega Hamid Shah
Nu skal Frederik Klokker til Irland og hjælpe sin landsholdkollega Hamid Shah

 

I går kunne man læse på Cricket-Europes hjemmeside, at også Frederik Klokker drager over til Irland og skal spille en række kamp ” Jeg har aftalt med Hill.CC, at jeg spiller 5-6 kampe for klubben, og måske går det ud over et par kampe for Skanderborg” siger Frederik Klokker. Det kan så være, at der bliver lidt mere spilletid til de to talenter der er kommet fra Horsens Shangeev Thas, og Thibanish Prem, og når man i forvejen har en god og bred gærdeside i klubben, hvor Anders Bülow fortsætter det gode spil fra sidste sæson (2 gode halvlege på landsholdets tur til Irland i sidste weekend) står jyderne igen godt rustet.

Amjad Khan har meddelt Svanholm, at han  kun er til rådighed i nogle af Svanholms kampe. Til gengæld har Brøndby-holdet fået tilgang af den talentfulde keeper og gærdespiller Wahib Hasmi. Svanholm har også fået ny anfører Zishan Shah, og Svanholm og Zishan samt ikke mindst Basit Javed har fået en flyvende start- har allerede vundet Twenty20-øst-turneringen.  KB har fået to gode spillere fra AB- Abhijt Venkatesh og J. Jojo, men samtidig har klubben ulykkeligvis fået deres bedste gærdespiller fra sidste sæson Pawan Sarangal langtidskadet, efter en alvorlig arbejdsulykke, han er nok ude i hele sæsonen.

Ikke mindst Anders Bülow ska med sine store allround-kvaliteter genvined DM for Skanderborgl
Ikke mindst Anders Bülow skal med sine store allround-kvaliteter forsøge at genvinde DM for Skanderborg

Kampen om guldet kommer nok til at stå mellem Skanderborg og KB, med Skanderborg som favorit, og med Svanholm som ”dark Horse”.

Slaget om 6. og sidstepladsen kommer nok til at stå mellem AB, der som omtalt har mistet to af deres bedste spillere, og Herning, som ikke har meldt ud om de store omvæltninger i spillertruppen. Hvad angår Ishøj, som i sidste år endte som nummer 5, men længe lå i medaljerækken, burde holdet ikke kunne komme i fare for nedrykning, tværtimod, hvis man ikke slækker alt for meget i markspillet, som er og bliver klubbens svage punkt, kan holdet godt overraske med en højere placering.

Back To Top