Automatisk kladde 19

Påskens Hvor Blev De Af udgave er Finn Nistrup, Svanholm

  • Skrevet af: Jørgen Jønsson

Finn Nistrup er i dag 75 år gammel, og hans lange sportskarriere startede omkring 1950, hvor han som lilleput og dreng spillede fodbold i boldklubben Frederiksholm.

Påskens Hvor Blev De Af udgave er Finn Nistrup, Svanholm
Fra venstre: Finn Nistrup underholder gamle elever fra Schneekloth på Svanholm Park

I 1954 skiftede Finn skole til Statsgymnasiet Schneekloths Skole og fodbolden blev droppet. ”I mange, mange år spillede jeg håndbold om vinteren og cricket om sommeren, begge sportsgrene som var en del af Schneekloths Skole. Jeg spillede håndbold i næsten 30 år, i 1960 og de følgende år spillede jeg i 1. division og i årene 1961-62 spillede jeg tillige på ynglingelandsholdet, hvor jeg også var holdets anfører” siger Finn Nistrup.

Han startede med at spille cricket i 1955 og allerede i 1957 – som 14 årig – kom han på klubbens 1. hold – der nu hed Svanholm Cricketklub.

”Jeg spillede herefter på klubbens 1. hold i omkring 25 år og sluttede som 39’årig i 1982. Ser man tilbage på min crickettid huskes jeg nok bedst som værende en god klubspiller, medens min landsholdskarriere – 4 landskampe i perioden 1964-1973 – ikke var nogen succes” udtaler en hudærlig Finn Nistrup.

Påskens Hvor Blev De Af udgave er Finn Nistrup, Svanholm 1
For et par år siden inviterede Svanholms Venner 4 veteraner på crickettur på Lords-fra venstre Morten Petersson, Jønsson, Nistrup og Nissen

Det er nu ikke et retfærdigt udsagn kan en tidligere medspiller gennem alle 25 år på Svanholms førstehold konstatere!

”Som landsholdsspiller er det mest bemærkelsesmæssige nok, at jeg som anfører stod i spidsen for det danske landshold, der i 1972 vandt sin første landskamp (for øvrigt en 3-dages kamp mod Holland på AB’s bane i Bagsværd).

Jeg var blot en af mange sportsfolk, der dengang på højt niveau dyrkede flere forskellige sportsgrene. (Udover håndbold og cricket spillede jeg firmafodbold for Bikuben, hvor jeg i omkring 135 kampe scorede ca. 130 mål eller ca. 1 mål pr. kamp).

Blandt de i øvrigt mere kendte var blandt mange andre Knud Lundberg, der spillede fodbold, håndbold, basketball og cricket samt Jan Leschly, der var i verdenseliten i tennis samt en rigtig god håndboldspiller. Jeg havde fornøjelsen at spille mod dem begge i 1.division i håndbold.

Nistrup spillede sin sidste cricket-old boys kamp i 2013, hvor han fyldte 70 år og han nåede således at spille cricket i omkring 58 år.

”Da min cricketkarriere sluttede på 1. holdet kastede jeg mig over golfsporten, som jeg med stor fornøjelse dyrkede i godt 25 år. Jeg stoppede i 2017 og dyrker nu ikke længere sport. Det bliver dog til lidt besøg i Fitness Centret for at holde kroppen lidt ved lige, siger Finn.

Siden 1980’erne er han sammen med sin kone Dorte blevet mere og mere ”kulturel”. I over 25 år abonnerede de i Det kgl. Teater på skuespil, opera og ballet, ligesom klassisk musik har deres store interesse.

Arbejdsmæssigt arbejdede han i ca. 43 år i Bikuben, BG Bank og Danske Bank, hvor det i 2001 lykkedes ham at få en fantastisk fratrædelsesaftale, så han i 2003 kunne gå på pension som 60’årig.

Påskens Hvor Blev De Af udgave er Finn Nistrup, Svanholm 2
Sidste år mødtes 3 gamle drenge for at fejre 60 års-jubilæet for Svanholms første 1.holdskamp i 1957 fra venstre Jønsson i midten Nistrup, som begge var med i kampen, til højre manden der sørgede for klubben, da vi blev forvist fra Vesterbro og takket være Brøndbys tidligere borgmester Kjeld Rasmussen fik han plads til os i Brøndby

”En af vores store interesser har altid været at rejse, i vores unge dage var det primært skiferie, i de senere år har det så været storbyferier (London, Paris og Berlin) samt adskillige rejser til USA. Det er også blevet til rejser til Sydamerika og Kina.

Dorte og mit guldbryllup i 2015 holdt vi i øvrigt i Paris, hvor middagen blev indtaget i Eiffeltårnet med efterfølgende sejltur på Seinen, siger Finn.

Han mødes fortsat med gamle kollegaer fra banken, ligesom han i Schneeklothianer-Samfundet mødes med gamle skolekammerater.

Cricketmæssigt mødes han en gang om året i februar/marts måned med gamle holdkammerater på Svanholm Park i logen Svanholm-Ridderne, hvor dresscode er smoking.

-Gennem årene har jeg som chauffør også støttet børn og børnebørn, når de skulle dyrke deres respektive sportsgrene. I den forbindelse er langt den meste tid blevet brugt på barnebarnet Caroline, men desværre for hende fik hun en håndledsskade, som satte en stopper for hendes drøm om at blive professionel golfspiller.

Nistrup var en elegant gærdespiller og scorede totalt 15.710 points i sin lange karriere med et gennemsnit på 30,6 inklusiv 8 Centuries.

Jørgen Jønsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

meste tid blevet brugt på barnebarnet – Caroline -, som i mange år var på diverse landshold og nåede at blive blandt verdens bedste kvindelige golfspillere (amatører). En alvorlig håndledsskade med efterfølgende operation og genoptræning satte dog i 2017 en stopper for en drøm om, at hun kunne få en tilværelse som professionel golfspiller – slutter en travl og veltilfreds pensionist.

 

Jørgen Jønsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top