OPEN CRICKET: Aktive unge afghanere hjælper Nykøbing Mors Cricket Club 1

OPEN CRICKET: Aktive unge afghanere hjælper Nykøbing Mors Cricket Club

  • Skrevet af: Alex Olsen

Samarbejdet mellem Nykøbing Mors Cricket Club og Centre Rovvig fortsætter siden starten sidste vinter, hvor drengene under ledelse af centermedarbejder Scott Dichmann hjælper klubben med at klargøre begge baner. I august har de været særligt motiveret for at gøre klar til kampene 6-7.aug.

6-7aug.vinderfoto
Holdet som spillede 6-7. aug mod    3 andre flygtningehold, – ikke klubhold

Cricketklubben på Mors er interesseret i, at skabe mere aktivitet i klubben. Derfor er de glade for at centret og flygtningedrengene vil spille deres egen form for cricket på de lokale banerne. Formand Pia Thomsen har længe forsøgt at arrangere flere ungdomskampe for alle de nye drenge her i år 2016. Det betød i juni, at juniorstævnet i Esbjerg under DCF blev med gæsteoptræden fra et ungdomshold fra Mors (LINK til Esbjerg stævnet)

 

BygEnPitch.Rovvig

Drengene vil selv styre kampene
Selvom kampene mod klubber i den ordinære turnering er gode, så er de unge herre i alderen 16-18 år mere interesseret i bare at spille cricket og være sammen. Scott Dichmann har på Mors hjulpet drengene med at bygge egen pitch (se foto, hvor striben gøres klar til hård bold), og fået nøgle til klubben for at de kan træne der. Men Scott har forstået at drengene ikke vil bruge tiden i træningsnettene, så de kører deres egne kampregler som Scott blander sig udenom.

En af de andre ildsjæle i Nordjylland, som arrangerede hold 6-7.aug mod 2 hold fra Sønderjylland, er 62 årige Ross McLellan (tidligere dansk cricket landstræner). Ross har hjulpet en gruppe drenge tættere på Aalborg Cricket Club. I årets løb er Ross kommet helt tæt ind på drengene, og er blevet forelsket i deres passion for ”Naiv Cricket” som Ross kalder det med sin australsk-danske accent. Han forklarede at de vil bare spille, så måske kan trænerne i klubcricket finde inspiration til, hvordan det er nemt og sjovt at starte og spille cricket ved at besøge disse kampe i fremtiden.

Det lukningstruet center i Vester Hjermitslev har med 6-7. aug. weekenden måske spillet deres sidste udebane kamp sammen, fortæller den frivillige ildsjæl Ross McLellan. Men hans og hans kones samarbejde med Aalborg Crickets Qendrim Nika forsøger stadig at finde en vej til at holde drengene samlet, nu hvor de første drenge er anvist til fremmede byer.

I Masterklub NYT fra start 2016 finder du info om klub og flygtninge samarbejde (se side 3/april 2016) – klik på foto

Apr2016ForsideMasterklub

 

 

12-08-2016, Carsten Martensen (Breddekonsulent)

Back To Top