Nyt fra forbundet – februar 2018

Nyt fra forbundet – februar 2018

  • Skrevet af: Alex Olsen

Siden i modtog det sidste nyhedsbrev er der sket flere ting i Dansk Cricket. Derfor får alle jer i klubberne og vores andre interessenter her en opdatering, mens vi alle venter på at vinteren glider over i foråret.

Der har været gang i mange forskellige aktiviteter i den mørke vintertid, og der er også mange ting som skal afsluttes og planlægges. Med dette nyhedsbrev belyser vi en række af de vigtigste elementer.

TURNERINGEN

Vores turnerings-udvalg har været travlt optaget med at skulle planlægge turneringen for 2018. De har været glade for, at der ikke skulle implementeres en masse forandringer. Det har hjulpet dem til at vi har kunnet offentliggøre hovedparten af turneringen på cricket.dk.

I disse dage bliver der arbejdet med at få turneringen omkring ungdom planlagt. Desværre ser det kritisk ud omkring tilmeldingerne fra klubberne i vest.

Som altid, har der været og vil komme mindre justeringer inden det ligger helt klar. Ikke alle klubber har haft 100% overblik over rådighed over egen bane. Disse udfordringer bør være afklaret i skrivende stund.

Som i alle måske allerede har set på https://cricket.dk/european-sub-regional-2020-world-t20-qualification/ har vi givet et bud på at være værter til en ICC – T20 gruppe. Læs mere via linket. Vi afventer fortsat en afgørelse, om det lykkes os at komme til at spille på hjemmebane for første gang i 20år.

NY GENERALSEKRETÆR

Som i alle sikkert har noteret jer, ophørte samarbejdet med vores tidligere generalsekretær Jan Munkholm i efteråret.

I første omgang, aftalte bestyrelsen at vores bestyrelsesmedlem Alex Olsen, overtog rollen mens vi overvejede hvorledes vi skulle organiserer os fremadrettet.

Efter en velovervejet proces fra begge parter, har bestyrelsen valgt at tilbyde Alex en fastansættelse som forbundets næste Generalsekretær, og vi er rigtig glade for, at vi er lykkedes med at få underskrevet en aftale med Alex.

De fleste af jer kender nok allerede Alex fra hans virke i Glostrup. Her har han siden de tidligere firsere og til og med 2005, været træner for ungdom i næsten alle årene. Ligeledes var han i 16 år næstformand i Glostrup hvor han i 2010 sluttede dette virke. Alex spillede i 13 år på Glostrups 1. hold, hvorefter han spillede 12 år på 2. holdet, der i den periode spillede i 1. division.

Jeg husker selv, at Alex som anfører på 2. holdet, altid brændte for at give de unge spillere en rolle og mulighed for at udvikle sig.

Udover sin passion for cricket har Alex en lang og spændende erhvervs karriere på sit CV. Udover ledelse i større eller mindre sammenhænge i internationale virksomheder, har han arbejdet med produktudvikling, produktion, logistik, salg m.m. En varieret karriere, der bringer mange kompetencer med sig.

ICC WCL DIV-4

Herrelandsholdet skal deltage i WCL Div-4, 50 overs kampe i perioden fra 26. april til 6. maj. Forberedelserne er i fuld sving. Spillerne er løbende samlet i både øst og vest.

Vores landstræner Jeremy Bray har ændret markant i hvorledes han håndterer opgaven. Turneringen i Malaysia er fysisk krævende med mange kampe og meget få dage til restitution. Det betyder, at spillerne skal være fysisk i topform for at kunne holde til det tætte program. Derfor er deltagelse i Malaysia betinget af at alle gennemfører og består den fysiske test flere gange.

Ligeledes er der stort fokus på indstilling, og den mentale evne til at have fokus på det helt centrale. Og som et helt centralt element, altid at sætte holdet først og have en ”Zero excuse” kultur.

Se vores video, der på levende vis fortæller om det grundlæggende mindset.

https://video.dif.dk/cricket-world-cricket-league-preparation-2018

Tak til vores nye anfører Hamid Shah, Oliver Hald og Jeremy Bray for deres deltagelse i videoen.

Udover træningen i Danmark i vinter kulden, vil en gruppe af spillere blive sendt til Pakistan, hvor vi har lavet en aftale med Akademiet under det Pakistanske Cricket Forbund (PCB). Sammen med Jeremy vil spillerne have rig mulighed for masser af træning, men som noget af det vigtigste, at træne at spille på græs mod spin bowling. Vi har fået lov til at komme der ned, lige efter at det Vestindiske cricket landshold rejser fra stedet.

Vi er glade for det velvillige samarbejde med PCB, og vi er meget spændte på hvorledes dette nye tiltag kommer til at forløbe.

Ligeledes vil en anden gruppe af spillere, drage til det sydlige Spanien og være på et intensivt træningsophold på Lamanga:

https://lamangaclub.com/en/news/la-manga-club-opens-one-best-cricket-centres-spain

Centret har en høj kvalitet og har et formelt samarbejde med Cricket Skotland og Cricket Irland.

ÅRSSKRIFT

Netop nu er årsskriftet på vej ud med posten, og endnu engang har vores redaktører Lars Hansen og Thomas Kentorp fået samlet og produceret en fantastisk fortælling om året 2017.

Stor tak til redaktionen og alle andre bidragsydere.

Mange skribenter har været i sving, og som noget nyt har vi valgt at enkelte artikler er skrevet på engelsk. Ikke fordi vi er ved at snige engelsk ind af bagdøren som vores sprog. Men i erkendelse af at artiklernes der er skrevet af Jeremy Bray og Keith Dabengwa mister noget kvalitet, hvis de skal gennem oversættelses-møllen. Vi håber at dette bliver modtaget positivt.

REPRÆSENTANTSKABSMØDE

Vi benytter lejligheden til at minde alle om at vi afholder vores repræsentantskabsmøde:

Lørdag den 10. marts, i Odense.

Dagsorden i henhold til lovene, der udsendes sammen med den formelle indkaldelse senere.

DOMMERMØDE

Der er planlagt dommermøde lørdag den 24. marts i øst og søndag den 25. marts i vest. Hvis du er dommer eller på anden måde interesseret, så husk at sætte kryds i kalenderen.

Mere info følger.

Med venlig hilsen
Dansk Cricket-Forbund
Formand
Umair Butt

Back To Top